פרננדו קורבטו, ממציא סיסמת המחשב, מת בגיל 93
לצד הסיסמה, המציא גם שיטות לייעול ביצועי מחשבים ואת התשתית הבסיסית למערכות הפעלה מאובטחות כדוגמת לינוקס. על הישגיו, זכה קורבאטו בפרס טיורינג ואף הומצא על שמו חוק שעוסק ביכולותיהם של מתכנתים
פרננדו "קורבי" קורבטו, מהאבות המייסדים של עולם אבטחת המידע, מת בגיל 93; קורבטו הוא שהמציא את סיסמת המחשב ב-1961, בימיו כחוקר ב-MIT, כשניסה למצוא דרך להפריד בין משתמשים שונים על אותה מערכת מחשוב כך שיוכלו להיכנס אליה בו זמנית.
- מחדל בגוגל: סיסמאות של תאגידים אוחסנו 14 שנה ללא הצפנה
- הגיע הזמן להחליף סיסמה: גם "ליברפול" ו-"רדיוהד" זה לא מקורי
- דליפת ענק: 770 מיליון כתובות מייל וסיסמאות הגיעו לידי האקרים
היוזמה שלו נועדה לפתור בעיית תפעול עבור חוקרים, אך במהרה ראה את יתרון האבטחה שטמון בה. לצד פיתוח הסיסמה הראשונה, היה קורבטו חדשן בולט בעולם מדעי המחשב, ופיתח גם מודלים שצמצמו את זמני התגובה של מחשבים משעות לשניות.
כמו כן, פיתח את Multics, תשתית תוכנה ארגונית שהיוותה בסיס לצמיחת מערכות הפעלה מאובטחות כגון לינוקס; למשל, כללה מערכת ניהול קבצים היררכית, שמאפשרת הגבלת גישה לרכיבים ספציפיים בה.
כמו כן, נקרא על שמו "חוק קורבטו", לפיו כל מתכנת יכתוב קוד באותה המהירות שלו, בלי קשר לשפת התכנות בה הוא יבחר, כל עוד מיומנותו בשפות שונות היא זהה. החוקר פרסם שבעה מאמרים שעסקו בייעול עבודה בתשתיות מחשוב משותפות, יציבות מערכות ועוד.
על הישגיו, זכה קורבטו בפרס טיורינג ב-1990, ונחשב לאחד החדשנים המשפיעים בהיסטוריית המחשוב.
ואולם, בערוב ימיו התייחס קורבאטו להמצאתו בראייה ביקורתית. בראיון שנתן לוול סטריט ג'ורנל ב-2014 סיפר שהאינטרנט הפכה את סוגיות האבטחה והסיסמאות ל"מין סוג של סיוט". כיום מנסה תעשיית התוכנה להתרחק מסיסמאות ולהחליפן בכלי אימות זהות ביומטריים, מתוך הבנה שסיסמאות הן בגדר נקודת תורפה משמעותית שמקלה על פושעי סייבר בפיצוח מערכות מאובטחות.