$
חדשות התקשורת

משרד התקשורת פועל להגדיל את מספר כתובות האינטרנט האפשריות

הכוונה להגדיל את מספר כתובות ה-IP, שכיום עומדת על 4.3 מיליארד. בכר במשרד התקשורת ל"כלכליסט": "הוחלט לבצע את המעבר באופן הדרגתי ומבוקר, כדי להקל על חברות התקשורת"

אביאור אבו 18:1803.07.19

משרד התקשורת מתקן את רישיונות חברות התקשורת ומחייב אותן להתאים את הרשת שלהן כך שתתמוך באופן מלא בפרוטוקול IPv6 (מאגר כתובות IP) במטרה להגדיל את מספר כתובות האינטרנט האפשריות.

 

המעבר לפרוטוקול החדש הוא תהליך מורכב, שכן נדרשות התאמות של מערכות הליבה של רשת האינטרנט והחלפת ציוד הקצה, ולא כל הגופים רואים כרגע החזר כדאי על ההשקעה. על פי משרד התקשורת, מדובר במיליונים בודדים בלבד.

 

הכוונה להגדיל את מספר כתובות ה-IP, שכיום עומדת על 4.3 מיליארד. משמע, לא ניתן לספק כיום לכל מכשיר קיים - סלולרי, מחשב, מכונית, רמזור, מקרר, מצלמה - כתובת ייחודית משלו ולחברו לרשת, לאחר שהארגון הבינלאומי שאחראי להקצות אותם לישראל הפסיק את ההקצאות כבר ב-2012, עקב מחסור חמור בכתובות. ניתן להשוות את הנושא להגדלת ספרה במספרי הטלפון הניידים מ-2014, או להגדלת ספרה בלוחיות הרישוי ברכבים מ-2017. נגמר המקום – אז מגדילים.

 

 

 צילום: shutterstock

 

הפרוטוקול החדש, נועד לענות על הדרישה ההולכת וגוברת לחבר בעתיד כל אדם וכל מכשיר אל הרשת במסגרת האינטרנט של הדברים - IOT, כך שכולם יוכלו לתקשר ביניהם בצורה חכמה ולשתף מידע. ה-IOT צפוי להוסיף עד 2020 עוד כ-35 מיליארד מכשירים שתידרש בעבורם קישוריות לאינטרנט. המעבר הוא שלב משלים לשדרוג העתידי של התשתיות במדינה לדור 5, והוא תנאי הכרחי לשיפור ביצועי הגלישה ואבטחת המידע. פייסבוק לדוגמה, רואה 20% עד 40% ביצועים טובים יותר עם הפרוטוקול החדש ובדיקות בחברת הכבלים טיים וורנר הראו עלייה של 15% בביצועים.

 

שחר שיליאן, מנהל תחום הנדסת תקשורת במשרד, אמר ל"כלכליסט": "לאחר בחינת הטענות, הוחלט לבצע את המעבר לפרוטוקול IPv6 באופן הדרגתי ומבוקר, שיאפשר לחברות התקשורת לבצע תכנון ובדיקות, וכן על מנת להכשיר כוח אדם וזאת בהתחשב במשאבים ועלויות יישום המעבר.

 

"המשרד פועל במספר מישורים על מנת לקדם את ההטמעה בישראל, תוך שיתוף עם איגוד האינטרנט הישראלי, מערך הסייבר, הרשות להגנת הפרטיות, רשות התקשוב הממשלתי, משרד החשב הכללי ועוד. המעבר צפוי לארוך זמן רב ולכן סביר ששני הפרוטוקולים יתקיימו בצוותא במשך שנים רבות, לפחות כעשור, עד להגעה למצב בו IPv6 יגיע ל- 100% יישום", אמר שיליאן.

 

בהחלטתו, המשרד מחייב במעבר את כל בעלי רישיונות הסלולר, התשתית וספקי הגישה לשירות האינטרנט. המשרד בחר שלא לחייב את שידורי הטלוויזיה, שכן אין כיום אסדרה לחברות השידורים המשתמשות בטכנולוגיות IP להעברת שידורי OTT. כמו כן, כל בעלי האתרים, ובוודאי הגדולים שבהם, יצטרכו לבסוף לבצע גם את המעבר, אך המשרד מצפה כי זה יגיע מהם בהמשך באופן וולנטרי, שכן הוא אינו אחראי עליהם.

 

על-פי נתונים שמפרסמת גוגל, נכון לחודש יוני, אחוז התפוצה של IPv6בישראל עומד על כ-4.31% בלבד, המציב אותה במקום ה-45 בעולם. 

 

חברות התקשורת טרם יודעות להעריך כמה השקעה תידרש מצידן, ומסרו: "אנו למדים את ההחלטה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x