ההגנה המשפטית של פייסבוק: "לא פגענו בפרטיות, כי אין אצלנו פרטיות"
החברה טענה במסגרת תביעה שהוגשה נגדה בגין חלקה בפרשת קיימברידג' אנליטיקה שלא פגעה בפרטיות משתמשיה; זאת, משום שהמידע שלהם נגיש מלכתחילה ללקוחות משלמים. הטיעון, שסותר לחלוטין את הבטחות מארק צוקרברג מהתקופה האחרונה, התקבל בידי בית המשפט
בית משפט מחוזי בקליפורניה דחה בקשה לתביעה ייצוגית בפרשת קיימברידג' אנליטיקה, תוך שהוא מקבל את נימוק פרקליט פייסבוק - שטען שלא יתכן שהחברה פגעה בפרטיות המשתמשים שלה, שכן אין להם כלל פרטיות בשירותיה. כך, לפי דיווח של CNBC מאמש (א').
- משקיעי פייסבוק מנסים להדיח את צוקרברג מתפקיד היו"ר
- פעילי זכויות בע"ח זועמים: פייסבוק מאפשרת קידום קרבות כלבים
- הטריק החדש של פייסבוק: לקשור בין חיסול הפרטיות והצלת חיים
הצהרת הפרקליט, אורין סניידר, עומדת בסתירה גמורה להצהרותיו האחרונות של מארק צוקרברג עצמו, מנכ"ל החברה, שפרסם לפני כחודשיים מניפסט שקורא לשיפור הפרטיות ברשת. כמו כן, עמד צוקרברג על במת כנס המפתחים השנתי של החברה והבטיח שיפורי פרטיות לרווחת המשתמשים, ביניהם יישומי הצפנה.
מומחים ופעילי הגנת זכויות גולשים טענו שדברי צוקרברג עדיין מאפשרים שימוש במידע אישי שנשאב מהגולשים, כדי למקד פרסומות עבורם. למעשה, בין 2011 ל-2015 בחנה פייסבוק דרכים נוספות להיוון המידע, ביניהן מכירה ישירה שלו. ואולם, ככל הנראה שמכירה שכזו לא בוצעה, והחברה העדיפה מודל מבוסס פרסום. גם אם העבירה פייסבוק מידע לצד שלישי, לא מכרה אותו עם ההקשרים וההצלבות שמאפשרות היוון שלו בתצורת מיקוד קמפיינים. ואולם, לא פיקחה החברה על גורמים שממקדים קמפיינים בעזרתה, ביניהם חוליות הדיסאינפורמציה של פוטין שנעזרו בה כדי להשפיע על בחירות 2016 בארה"ב.
פייסבוק צפויה לספוג קנס של מיליארדי דולרים מנציבות הסחר הפדרלית בארה"ב על הפרקטיקות הללו, והחברה נערכת לכך. עדיין לא ידוע אם יוטלו גם סנקציות אישיות על מארק צוקרברג בפרשה.