$
חדשות טכנולוגיה

טוויסטלוק נמכרת לפאלו אלטו במאות מיליוני דולרים

ענקית אבטחת המידע האמריקאית תרכוש את חברת הסייבר הישראלית, המתמחה בתחום אבטחת קונטיינרים וירטואליים המשמשים לפיתוחי תוכנה; טוויסטלוק גייסה עד כה סכום של 63 מיליון דולר מקרנות הון סיכון; פאלו אלטו היא אחת המתחרות הגדולות של חברת צ'קפוינט

מאיר אורבך 09:3329.05.19

חברת הסייבר הישראלית טוויסטלוק (Twistlock) נמכרת לענקית אבטחת המידע האמריקאית פאלו אלטו נטוורקס, בעסקת ענק של מאות מיליוני דולרים. עד כה גייסה החברה סכום של 63 מיליון דולר מקרנות ההון הסיכון YL ונצ'רס, פולריס ונצ'רס, ראלי ונצ'רס, TenEleven ו-Dell Technologies Capital.

 

 

טוויסטלוק מתמחה בתחום אבטחת קונטיינרים וירטואליים, המשמשים לפיתוחי תוכנה. פאלו אלטו היא אחת המתחרות הגדולות של צ'קפוינט הישראלית, ונסחרת בבורסה של ניו יורק בשווי שוק של יותר מ-20 מיליארד דולר.

   

בן ברנשטיין ודימה סטופל, Twistlock בן ברנשטיין ודימה סטופל, Twistlock צילום: j.michael tucker

 

למעט קרן ההון הסיכון YL Ventures, שהיא קרן ישראלית אמריקאית שהוקמה על ידי יואב לייטסדורף, אין בין המשקיעים בחברה גופים ישראלים. משקיעה משמעותית נוספת בקרן היא חברת הענק דל, המשקיע האסטרטגי היחידי בחברה. לחברה גם מספר משקיעים פרטיים, וביניהם: שמואל בלנגה, שהשקיע במספר חברות בישראל, ועמית גילון. קרן אייקוניק קפיטל, אחת המשקיעות הגדולות בחברה, מנהלת כספים של דמויות בכירות בעמק הסיליקון, ובראשן מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג.

  

ב-2018 גייסה טוויסטלוק 33 מיליון דולר, בגיוס שהיה אמור להזניק אותה לשלב הצמיחה המשמעותית. בשיחה עם כלכליסט לרגל הגיוס אמר מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, בן ברנשטיין: "האבטחה שלנו מתאימה לדור החדש של פיתוחי הענן. החברות הוותיקות, כמו צ'ק פוינט ואחרות, לא מבינות באבטחה של תוכנות שנכתבו בענן. כיום האבטחה שלנו היא חלק מתקן האבטחה של מכון התקנים האמריקאי, שקבע איך להגן על קונטיינרים וירטואליים".

 

פתרון סייר ייחודי

 

חברת טוויסטלוק הוקמה ב-2015 על ידי ברנשטיין ודימה סטופל, שמכהן כסגן נשיא לטכנולוגיות בחברה. היא פיתחה פתרון ארגוני ראשון מסוגו לאבטחת מידע בקונטיינרים וירטואליים, המסוגל לטפל בסיכונים לשרת ובאפליקציות ענן בתוך הקונטיינר - מה שמאפשר לארגונים לאכוף מדיניות אבטחה, לנטר פעילות, לזהות ולבודד איומים בסביבת הקונטיינר הבודד או בקבוצה של קונטיינרים. לטוויסטלוק סניפים בניו יורק, פורטלנד, סן פרנסיסקו והרצליה. החברה מעסיקה מעל ל-100 עובדים, כאשר מרביתם במרכז החברה בהרצליה.

 

תחום הקונטיינרים הוא תחום חדש ומתפתח בעולם הפיתוח והסייבר. החברה פיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לנטר כל פעילות חשודה, ולנטרל איומים, ובמקביל היא מספקת פתרון מלא המתאים לארגונים גדולים, כך שהם יוכלו לאמץ טכנולוגיית קונטיינרים בצורה קלה יותר. לפי החברה, הטכנולוגיה שפיתחה היא הראשונה שמצליחה לזהות מה קורה באמת בתוך קונטיינר או בתוך אשכול (cluster) קונטיינרים, ומצביעה בצורה מדויקת על מי ניגש לאילו תהליכים ולאילו שרתים וירטואליים. הפתרון מאפשר בדיקה מתוחכמת של קונטיינרים סטטיים וכן קונטיינרים בזמן ריצה, ומאפשר לארגונים לאמץ טכנולוגיות קונטיינר כמו Docker. בשוק הקונטיינרים פועלת גם חברת אקווה סקיוריטי הישראלית, המפתחת יישומי הגנה מבוססי קונטיינר. 

 

בין מייסדיה של פאלו אלטו נטוורקס נמנה הישראלי ניר צוק, בעברו בכיר בצ'קפוינט. זוהי הרכישה החמישית של החברה בישראל - רכישה שהופכת אותה לאחת המשקיעות הגדולות ביותר בסייבר הישראלי. בתחילת השנה רכשה פאלו אלטו את דמיסטו הישראלית, שמפתחת מערכות אבטחה המיועדות לתמיכה בצוותי אבטחת מידע, בעסקת ענק של מאות מיליוני דולרים; באפריל 2018 רכשה את חברת הסייבר סקדו בכ־100 מיליון דולר; ב-2017 רכשה את לייטסייבר ב־105 מיליון דולר; וב-2014 רכשה את סייברה ב־200 מיליון דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x