מיקרוסופט נכנעת למפתחים: מטמיעה ליבת לינוקס מלאה בווינדוס
ענקית התוכנה ניסתה לבדל עצמה ממיזמי ופיתוחי לינוקס במשך שנים רבות, אך מהפכות המובייל והענן אילצו אותה לאמץ את הקוד הפתוח. עתה הטמיעה ליבת לינוקס עצמאית שתפעל בתוך ווינדוס ותאפשר פיתוח יעיל יותר לאנדרואיד, iOS ועוד
מיקרוסופט הודיעה רשמית על תמיכה בלינוקס - משפחת מערכות הפעלה שנחשבה למתחרתה במשך עשורים שלמים. החברה תתקין ליבת לינוקס מלאה בווינדוס, מה שיאפשר להריץ אפליקציות לינוקס בלי אמולטור שמאט את ביצועי המחשב. התמיכה תתבצע דרך WSL 2, או Windows Subsystem for Linux
- הפתעת ענק: למה קנתה IBM חברת לינוקס ב-34 מיליארד דולר?
- ווינדוס 10 עקפה את 7, הפכה למערכת ההפעלה הכי נפוצה למחשבים
- מיקרוסופט ביצעה שינוי בווינדוס, התקני USB כדיסק און קי יעבדו לאט יותר
מיקרוסופט ניסתה להכניס את לינוקס לסביבה שלה בעבר, ולפני שנתיים השיקה את הגרסה הראשונה של WSL, אך השילוב בין שתי מערכות ההפעלה האט את שתיהן. עתה תפעיל WSL 2 ליבה מלאה, מה שמאפשר לשתי המערכות לשמור על ביצועיהן.
הסיבה העיקרית למהלך היא שמיקרוסופט החלה לשים לב שמפתחים משתמשים יותר ויותר במחשבי מקבוק של אפל. MacOS מבוססת על לינוקס ומאפשרת להריץ בקלות אפליקציות ענן ללא צורך בהתאמות מיוחדות. "התחלנו לשים לב שאפילו מפתחים של מיקרוסופט החלו לזנוח מכונות ווינדוס ולעבור לפתח על מחשבים של אפל", אמר לביזנס אינסיידר קווין גאלו, סגן נשיא פלטפורמת הפיתוח של ווינדוס.
כ-3.5 מיליון מפתחים משתמשים כיום בפלטפורמת WSL, והמספרים צפויים רק לצמוח. השימוש באפליקציות לינוקס נדרש בעיקר עבור מי שמפתח לעולם מחשוב הענן. רוב שרתי הענן ופלטפורמות ההפעלה בתחום מבוססות על לינוקס והיכולת של מפתחים להשתמש במחשבי ווינדוס מאפשר להם לפתח בצורה קלה יותר.
הפלירטוט של מיקרוסופט עם עולם הקוד הפתוח החל עם כניסת סאטיה נאדלה לתפקיד המנכ''ל. לפני כן, לינוקס וקוד פתוח נחשבו מילים גסות במיקרוסופט והחברה זלזלה במיזמים בתחום. אך עם המעבר למודל עסקי מבוסס על שירותי ענן, מובייל ואינטרנט - עולמות שנשענים בעיקר על אפליקציות ושרתי לינוקס - נאלצה מיקרוסופט לשנות את גישתה.
החברה אימצה בחדווה בשנים האחרונות את פלטפורמות המובייל אנדרואיד ו-iOS, ששתיהן מבוססות על ליבות דמויות לינוקס, והשיקה את כל גרסאות המובייל של יישומיה עבורן. היא צפויה להפוך את דפדפן הבית אדג' למבוסס על ליבת כרומיום - פרויקט הקוד הפתוח של גוגל. בנוסף, קנתה בכ-7.5 מיליארד דולר את אתר המפתחים גיטהאב, כיכר העיר של עולם מפתחי הקוד הפתוח.