הקניות החשאיות של אפל: רוכשת סטארט-אפ כל שבועיים-שלושה
המנכ"ל טים קוק סיפר בראיון ל-CNBC שבששת החודשים האחרונים קנתה אפל בין 20 ל-25 חברות קטנות, בעסקאות חשאיות. לחברה הון נזיל גדול, וישנם משקיעים שקוראים לה להרחיב את אסטרטגיית הרכישה שלה ולכלול גם חברות בוגרות וחזקות
אפל קונה סטארט-אפים בקצב מפתיע: בכל שבועיים-שלושה קונה הענקית האמריקאית חברה אחרת - כך סיפר לרשת CNBC טים קוק, מנכ"ל החברה. קוק כי בששת החודשים האחרונים לבדם, אפל רכשה בין 20-25 חברות. לדבריו, היא לא תמיד מכריזה באופן רשמי על הרכישות, כי במקרים רבים מדובר בחברות קטנות, ואפל "מעוניינת בעיקר בעובדים מוכשרים ובקניין הרוחני", הסביר.
- אפל השיקה משחק מובייל שקורץ לתחילת דרכו של וורן באפט
- דו"ח אפל: טריקים של סוחרי מכוניות והסתמכות על השירותים המקוונים
- סטודנט תובע מיליארד דולר מאפל: "הפכה אותי לגנב על בסיס תוכנת זיהוי פנים"
סגנון הרכישות האגרסיבי הזה מדגיש את כוח הרכישה הגדול של החברה. בדו"חות הרבעון השני הצהירה אפל כי ערימת המזומנים שלה עומדת על 225.4 מיליארד דולר, נתון שהופך אותה לאחת החברות העשירות ביותר בעולם. אפל התחייבה להעביר 350 מיליארד דולר לארה"ב לאורך תקופה של חמש שנים באמצעות תוכניות התרחבות ותשלום מסים על רווחים מחוץ למדינה.
קוק אמר כי לאחר שהחברה השקיעה ביוזמות כמו המטה החדש שלה בטקסס בעלות של מיליארד דולר, היא מפנה את תשומת הלב ואסטרטגיית ההוצאות שלה לכיוון יעדים אחרים. "אם יישאר לנו כסף, נראה מה עוד נוכל לעשות", אמר. "אנחנו רוכשים כל מה שאנחנו צריכים שיכול להתאים ובעל צורך אסטרטגי עבורנו. כך שיוצא שבממוצע אנחנו רוכשים חברה בכל שבועיים או שלושה שבועות".
האסטרטגיה הזו באה לידי ביטוי בחלק מהרכישות המתוקשרות של אפל. בשנה שעברה היא רכשה את שירות המנויים למגזינים מקוונים Texture, ששימש כמעין הקדמה להשקת שירות החדשות +Apple News שמעניק גישה למגוון של אתרים עבור תעריף קבוע. על אף הרכישות הרבות, לרוב מדובר בעסקאות קטנות. הרכישה הגדולה ביותר של אפל היתה ככל הנראה עסקת ביטס מ-2014, בה קנתה יצרנית אוזניות בשלושה מיליארד דולר. לפי הדיווחים, אפל דווקא שקלה לבצע רכישות גדולות, כמו רכישת טייים וורנר ב-2016. במקביל, יש משקיעים שקוראים לחברה להשתמש בעתודות המזומן הגדולות שלה כדי לרכוש חברות גדולות כמו טסלה או נטפליקס.