$
המדריך

בדיקת כלכליסט

לנובו Y740: מפציץ גיימינג כבד

הענקית הסינית בנתה מחשב משחקים שהוא אחד החזקים ביותר בעולם, וכולל טריק פשוט שגורם לו להוציא יותר מהחומרה שלו. ואולם, על אף ביצועים מרשימים במשחקים, אינו נוח דיו לשימושים אחרים. במה הוא נבדל ממחשבי גיימינג מתחרים?

ניצן סדן 15:1807.05.19

 


 

 

הכירו את ה-Y740, הבן האחרון בסדרת Legion של לנובו, בה מחשבי גיימינג; הוא שונה מאוד מקודמיו - גם בעיצוב, גם בממשק וגם בגישה. הלפטופ הזה סותר את עצמו בלא מעט נקודות: הוא נראה כמחשב עסקי אך נועד רק לגיימינג, קל יחסית אך יש ניידים ממנו, ולא נראה יוקרתי אך מחירו אינו לכל כיס.

 

 

ואולם, כל הסתירות הללו משתלבות יחד למחשב שהוא אחד החזקים ביותר בעולם, וקורא תיגר גם על חברות שמזוהות עם גיימינג הרבה יותר מלנובו.

 

נעים להכיר: Legion Y740 נעים להכיר: Legion Y740 צילום: ניצן סדן

 

 

עיצוב ומבנה: מסביר פנים, אך הכניסה מאחור

 

ל-Y740 יש את העיצוב הכי מאופק מבין מחשבי הגיימינג שנמכרים בארץ (ה-Aero 15x של גיגבייט וה-GS63 של MSI סולידיים אף יותר, אך לא נמכרים בישראל בצורה סדירה). גופו עשוי שילוב אלומיניום ופלסטיק בגוון מתכת מוברשת, עם קצת תאורת-פוזה בפתחי האוורור ובלוגו שבגב המסך כמקובל בקטגוריית הגיימינג.

 

 

עיצוב סולידי מאוד, נקי ופשוט עיצוב סולידי מאוד, נקי ופשוט צילום: ניצן סדן

 

 

תצורת הגוף מזכירה את מחשבי Vostro של Dell מימי קדם: כמעט כל השקעים נמצאים בגב השלדה, במקום בצדדים. זה נוח ביותר: לא משנה כמה כבלים תחברו למחשב, הם יבלטו אחורנית ולא לצדדים ויתפסו פחות מקום על השולחן.

 

 

כמעט כל השקעים נמצאים מאחור - בחירה טובה ונוחה כמעט כל השקעים נמצאים מאחור - בחירה טובה ונוחה צילום: ניצן סדן

 

 

ל-740 מסגרת תצוגה דקה למדי שאיפשרה להקטין את מידותיו; הוא שוקל 2.2 ק"ג - כך שאינו הכי קל בקטגוריה, אך עדיין נייד מאוד ונכנס לכל תיק למחשב 15 אינץ'. איכות ההרכבה טובה מאוד; זה אמנם לא מחשב ממשפחת ThinkPad ולא הייתי מצפה ממנו לעמידות מיוחדת, אך הוא נראה פחות שביר ממחשבי גיימינג אחרים.

 

תצוגה וממשק: כיף בעין, פחות באוזן

 

ל-Legion Y740 יש מסך 15.6 אינץ' ברזולוציית Full HD ולו קצב רענון תצוגה של 144 הרץ, מה שמאפשר תצוגת תנועה חלקה ביותר. איכות הצבע טובה מאוד, אם כי אינה ברמת דיוק שמחפשים עורכי וידאו וסטילס מקצועיים. גיימרים, לעומת זאת, יהיו מרוצים. המסך אינו מבריק - בחירה מצוינת של לנובו, אך הבהירות שלו בינונית ועומדת על סביב 350 ניט, מה שלא מאפשר עבודה נוחה תחת תאורה חזקה מדי, בוודאי שלא תחת אור שמש ישיר.

 

 

איכות צבע משובחת. מסך ה-Y740 איכות צבע משובחת. מסך ה-Y740 צילום: ניצן סדן

 

 

למקלדת פריסה שלא מנצלת די משטח הפנים סביבה; לנובו יכלה לתת ל-740 גם numpad שמקל על שליטה במשחקים עתירי-מקשים כגון סימולטורים. ואולם, המקלדת נוחה מאוד לעבודה; משוב המגע במקשים טוב וטווח התנועה שלהם אינו קצר מדי. משמאל ללוח המקשים תמצאו שורת מקשי קיצור דרך לתוכנת השליטה במחשב, לאפליקציית שידור חי של משחקים, ועוד שלושה שניתנים לתכנות ולביצוע פקודות מאקרו. למשל, הגדרתי לאחד מהם להחליף שפה.

 

 

מקלדת נוחה לעבודה, לצידה מקשי קיצור שימושיים מקלדת נוחה לעבודה, לצידה מקשי קיצור שימושיים צילום: ניצן סדן

 

 

משטח העכבר הוא בגדר חיסרון; הוא קטן בהרבה מאשר במחשבי גיימינג אחרים, פחות מדויק וגם פלסטי במקום זכוכיתי, מה שנותן תחושה עממית יותר. מטבע הדברים, לא תמצאו את עצמכם משתמשים בו כדי לשחק, אך גם בשימוש שגרתי כגלישה הוא פחות נוח. סט השקעים של המחשב רחב ומכובד: שלושה USB בגודל סטנדרטי, USB-C בודד, HDMI בגודל מלא ושקע Mini Display Port, ואפילו שקע רשת. לו רק היה פה גם קורא כרטיסי SD, היה ל-740 סט מושלם.

 

 

משטח העכבר קצת קטן לטעמי משטח העכבר קצת קטן לטעמי צילום: ניצן סדן

 

 

מצלמת הרשת ממוקמת מתחת למסך, כמו במחשבי Dell מסדרה XPS של פעם. זה מציג תמונה פחות מחמיאה בווידאו צ'ט, אך מאפשר להקטין את מסגרת המסך ולתת יותר תצוגה על פחות נדל"ן-מחשב. איכות המצלמה נמוכה, אך זו מחלה של כל השוק; כמעט לכל הלפטופים בעולם יש מצלמת סלפי גרועה.

 

 

מצלמת רשת בתחתית התצוגה מצלמת רשת בתחתית התצוגה צילום: ניצן סדן

 

 

למחשב רמקולים שמממוקמים בתחתיתו, ומספקים אודיו באיכות בינונית בווליום בינוני, ונמוכה בווליום גבוה - במיוחד בצלילים נמוכים, בהם התוצאה שטוחה ומטושטשת; זה ללא ספק מחשב שעדיף לשחק בו עם אוזניות.

 

ה-740 כולל גם את Ventage, תוכנת בקרת המחשב של לנובו וגם את Killer, תוכנה נפרדת לבקרת ביצועים. בנוסף, בקרת צבעי תאורת המקשים מתבצעת מתוכנה נפרדת של Corsair. חבל שלא שולבו כל אלה ליישום אחד, כדי להקל על המשתמש. בסך הכל, הלפטופ נוח לשימוש ותכונת השידור החי המהיר תקסום לגיימרים קהילתיים.

 

 

תוכנת בקרת הביצועים של Killer תוכנת בקרת הביצועים של Killer צילום: ניצן סדן

 

 

ביצועים וזמן סוללה: יותר מדי חזק

 

מתחת למכסה המנוע תמצאו מעבד i7 8750H חזק, זיכרון פעולה של 32 גיגה-בייט, כונן מהיר של טרה-בייט ואת גולת הכותרת: כרטיס המסך RTS 2070 של אנווידיה. זהו המעבד הגרפי הכי חזק ומתקדם שזמין בשוק למחשבים ניידים, וה-740 פשוט טוחן באמצעותו משחקים לארוחת מלכים: הוצאתי ממנו 160 פריים לשנייה ב-Doom, יותר מ-130 ב-Witcher 3, סביב 150 ב-Overwatch ומאה עד 115 ב-F14 של DCS. אין משחק תובעני שהוא לא מצליח להוציא ממנו את המקסימום, ברמת פירוט אולטרה או לפחות high.

 

 

כמה פריימים לשנייה? כמה שתרצו כמה פריימים לשנייה? כמה שתרצו צילום: ניצן סדן

 

 

העוצמה הזו הפתיעה אותי: בחנתי את ה-740 מול מחשב גיימינג בעל מפרט זהה לחלוטין, מתוצרת חברה שמחשבי גיימרים הם הדבר היחיד שהיא עושה. ועדיין הצליח ה-740 לפעול מהר יותר. בדיקה קצרה גילתה את הטריק: אוברקלוק. לנובו פשוט הגדירה למעבד לפעול בשיא המהירות כסטנדרט; הוא טס על 3.8-3.9 גיגה-הרץ גם כשאין בכך צורך.

 

 

עוצמה גדולה, הודות לחומרה חזקה ולאוברקלוק עוצמה גדולה, הודות לחומרה חזקה ולאוברקלוק צילום: ניצן סדן

 

 

כל העוצמה הזאת באה עם מחיר: ל-740 יש זמן סוללה קצר להפתיע: כשלוש שעות וחצי בשימוש סביר, ופחות משעה אם מריצים משחקים. בנוסף, החומרה החזקה מצריכה טרנספורמטור תואם; ל-740 יש אחד ששוקל כמעט ק"ג, וגודלו כשל שליש מהמחשב. זה חתיכת עונש להסתובב איתו בתיק - ובהתחשב בזמן הסוללה, גם הכרח. החומרה החזקה גם מצריכה קירור תואם, ומאווררי ה-740 עובדים שעות נוספות ואף נשמעים היטב.

 

 

כוח גדול, טרנספורמטור גדול כוח גדול, טרנספורמטור גדול צילום: ניצן סדן

 

 

סיכום ואלטרנטיבות

 

יותר מכל, ה-Y740 הוא מחשב לשחקנים; גיימרים הם שייהנו ממנו יותר מכל ולרגע לא יתהו למה הסוללה נגמרת כ"כ מהר או למה הטרנספורמטור שוקל כמו עוד מחשב. הם רק סופרים פריימים לשנייה, מהירויות זיכרון וכמובן עוצמה זמינה. בתחום זה, הוא מתחרה בזפירוס S של אסוס, ב-Alienware 15 של Dell ובפרדיטור האחרון של אייסר. היתרון שלו על כולם הוא העיצוב הסולידי, נטול היומרות - שכן אוברקלוק ניתן להגדיר גם במחשבים אחרים. הוא נופל מהם בתחום האודיו, בזמן הסוללה ובבהירות התצוגה, שפרט לנראות באזורים מוארים גם מדגישה ומבליטה צבעים.

 

 

כמו שאר מחשבי הקטגוריה, זה לא מוצר זול: המחשב במפרט שנסקר עולה 10,110 שקל. אבל מי שבאמת אוהב משחקים ולא מוכן לוותר על שום פריים ימצא בו את מבוקשו ויהיה מבסוט. זאת, כל עוד עבור שימושים אחרים יש לו מחשב משני.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x