בכירי פייסבוק, טוויטר וגוגל יעידו מול הסנאט בנושא צנזורה
נציגי החברות יגיעו השבוע להסביר למחוקקים מה עומד מאחורי מדיניות פסילת התוכן שלהן, על רקע המשך ההאשמות לפיהן המדיה החברתית משתיקה קולות מהצד הימני של המפה הפוליטית
גוגל, פייסבוק וטוויטר חוזרות לסנאט כדי להעיד בנושא צנזורת הרשת: החברות זומנו בעקבות שורה ארוכה של תלונות, בעיקר מהצד השמרני של המפה הפוליטית בארה"ב, לפיהן המדיה החברתית מצנזרת עמדות של ימנים.
- התוכן הפוגעני ביוטיוב: למה התעלמה ההנהלה מאזהרות העובדים?
- פחות הנחות לסלבים: טוויטר תסמן ציוצי מפורסמים שמנוגדים לכללי השימוש
- רוסיה: אלפים מפגינים נגד תוכנית חדשה לצנזור ושליטה באינטרנט
השימוע יתקיים מחר, ופייסבוק הודיעה שתשלח אליו את דירקטור המדיניות הציבורית שלה, ניל פוטס. שיעיד. עדיין לא ידוע מי יגיע מטעם גוגל וטוויטר. החברות כבר הואשמו בעבר בצנזור קולות שמרניים וטענו שמתבצעת חסימת תוכן פוגעני או מסית, ללא קשר לשיוך הפוליטי של המפרסם.
השימוע מתבצע בתקופה סוערת במדיה החברתית האמריקאית: התגברות הפולמוס סביב פרסום דו"ח חקירת שיתוף הפעולה שבין קמפיין הבחירות של הנשיא דונלד טראמפ עם גורמים ברוסיה. החקירה לא מצאה עדויות חותכות לשת"פ שכזה, אך גם לא זיכתה את הנשיא מכל חשד וכלל לא הכילה תשאול של הנשיא עצמו - מה שעורר ביקורות משני עברי המתרס במערכת האמריקאית.
אחת הדוגמאות המובהקות של טענות השמרנים קשורה להשתקתו של אלכס ג'ונס, מפיץ תיאוריות קונספירציה שנחשב לתומך גדול של טראמפ. דפי האתר שלו Info Wars הורדו בפייסבוק וטוויטר ולא מעט סרטונים שלו צונזרו ביוטיוב והפודקאסטים שלו נמחקו מאפל. בין השאר לאחר שהפיץ תיאוריית קונספירציה על כך שהטבח בבית הספר היסודי בסנדי הוק בפלורידה בו נרצחו 20 ילדים היה "הצגה".
לא ברור לאן יוביל המהלך והאם מדובר בניסיון לאיים על עמק הסיליקון, או בניסיון אמיתי ליצור איזון בשיח הפוליטי. עם זאת, חופש הביטוי בארה"ב אינו מתייחס לגורמים פרטיים או מסחריים אלא רק ליכולת של המשטר למנוע מהאזרחים לומר את דבריהם. אם פייסבוק או טוויטר יוכרו ככיכר ציבורית וככפופים לאותם כללים כמו הממשל, יכול מאוד להיות שהשיח הקיצוני יזכה בהם לרוח גבית.