סמארטפונים של נוקיה נתפסו שולחים מידע ללא אישור לשרתים בסין
המידע שנשלח לא זוהה אך הגילוי התניע חקירה של סוכנות הגנת המידע הפינית. המכשירים שזוהו היו מדגם נוקיה 7 פלוס, מהדגמים היותר פופולריים של היצרנית הפינית
סוכנות הגנת המידע הפינית הודיעה ביום חמישי שעבר שבכוונתה לחקור האם טלפונים ניידים מסוג נוקיה הפרו את תקנות הגנת המידע. החקירה נפתחה בעקבות דיווח על כך שנשלח מהם מידע לסין.
- חם מהתנור: בדקנו את נבחרת הכוכבים החדשה של נוקיה
- חמש עיניים ו-240 מגה-פיקסל: נוקיה חשפה סמארטפון עתיר מצלמות
- ירידה חדה במכירות המובייל העולמיות: כולם נחלשו, אפילו הסינים
הסמארטפונים של נוקיה מפותחים תחת רישיון על ידי החברה הפינית HMD Global. זו אמרה ששום מידע אישי לא שותף עם צד שלישי, אך אמרה גם שאירעה תקלת תוכנה באצווה אחת של טלפונים, אשר תוקנה. נציב תלונות הציבור הפיני, רייג'ו ארניו, אמר לרויטרס שבכוונתו לבדוק האם אירעו הפרות שכללו "שימוש במידע אישי, והאם יש הצדקה משפטית לכך."
רשת השידור הנורווגית NRK דיווחה ביום חמישי על פרצת הגנת מידע שקשורה לדגם 7 Plus של נוקיה, שמיוצר ע"י HMD. היא דיווחה שהחברה "הודתה שמספר לא ידוע של מכשירי נוקיה 7 פלוס שלחו מידע לשרת סיני. האשמותיה של ארה"ב שענקית הטלקום הסינית וואווי מרגלת אחר משתמשי מכשיריה גרמה להגברת הפיקוח בעולם המערבי. וואווי, שמתחרה עם נוקיה בעסקי הרשתות, מכחישה את הדברים.
NRK אמרה שהמידע הגיע לידיה לאחר שמשתמש של נוקיה 7 פלוס התקשר למשרדיה ואמר שהטלפון שלו נוהג על דעת עצמו ליצור קשר עם שרת ספציפי, ולשלוח לו מידע. NRK אמרה ש-HMD סירבה לומר בבעלות מי נמצא אותו שרת.
עם זאת החברה מסרה: "אנו יכולים לאשר ששום מידע אישי בר-זיהוי לא שותף עם שום צד שלישי. הייתה תקלה בתהליך אריזת התוכנה באצווה בודדת של אחד הדגמים שלנו. מידע מסוג זה לא מעובּד ולא ניתן היה לזהות אף משתמש על פיו." היא הוסיפה שהתקלה תוקנה בפברואר ושכמעט כל המכשירים שהושפעו ממנה תוקנו.
נוקיה, שהייתה בעבר אחת מיצרניות הטלפונים הניידים הגדולות בעולם, מכרה את כל פעילויות הטלפונים האישיים שלה, ומתמקדת כיום בציוד רשתות טלקום. חברת HMD גלובל מחזיקה ברשיון שימוש במותג לתחום הטלפונים הסלולרים, הייצור מתבצע בסין על ידי שותף הייצור של המיזם - חברת פוקסקון הטאייוואנית.