הושק מרכז החדשנות Highroad לתחום הערים החכמות
המרכז ישקיע עשרות אלפי דולרים בכל מיזם בתכנית האקסלרציה; איל הופמן, שותף מנהל Highroad: "תחום הערים החכמות נמצא בעלייה בכל העולם, כאשר הולכת וגדלה ההבנה שחיי היום-יום שלנו משתנים"
באירוע חגיגי במגדל עזריאלי שרונה בתל אביב נחנך מרכז החדשנות Highroad, המתמחה בתחומי הערים החכמות וה-Mobility. לאחר תקופת הרצה מוצלחת, במסגרתה זכו לתמיכת וליווי האקסלרטור כארבע חברות הזנק, נחשפו באירוע המיזמים החדשים שיצטרפו למרכז, שיזכו בין היתר להשקעה של עשרות אלפי דולרים כל אחד.
- "מצלמות וחיישנים לא הופכים עיר לחכמה - צריך לדעת להשתמש גם בטכנולוגיות קיימות"
- אילת היא לא עיר של הייטק? Trucknet כובשת את צרפת ומוכיחה אחרת
- הממשלה תשקיע 2.5 מיליון שקל בקידום מיזמי ערים חכמות בישראל
בין המיזמים החדשים נמנים Slyde, המתמחה בניהול היסעים חכם לבתי ספר; RoadSense, המפתחת טכנולוגיה להפיכת כל כביש לכביש חכם ובכך משפרת את חוויית הנסיעה בכביש ומגבירה את בטיחות הנוסעים; Telicomm, המפתחת מערכת אלחוטית לרישות ערים במצלמות וחברת ITC, המפתחת מערכת חכמה ייחודית לאופטימיזציית מערכות רמזורים.
מרכז Highroad, אשר הוקם על ידי חברת PGL וקבוצת indihub, הוא מתחם עבודה המספק מעטפת של עזרים טכנולוגיים מתקדמים בשילוב עם תמיכה עסקית ופיננסית לחברות הזנק ומיזמים משלביהם הראשוניים. זאת, מתוך הכרה ביכולות הצוות והמנטורים לתרום מהידע הרב והקשרים שצברו לאורך השנים.
במתחם ניתן לפגוש מיזמים שונים שצפויים לשנות את החיים של כל אחד מאתנו במהלך השהות במרחב הציבורי. Highroad הינו מרכז ידע עצום שבין תכניותיו השונות ילווה לאורך השנה כ-15 חברות הזנק אשר זוכות לחליפה מותאמת אישית לפי צרכיה, יעדיה ויכולותיה.
איל הופמן, שותף מנהל Highroad: "תחום הערים החכמות נמצא בעלייה בכל העולם, כאשר הולכת וגדלה ההבנה שחיי היום-יום שלנו משתנים כל הזמן והמרחב הציבורי צריך להתאים את עצמו, גם עבור האוכלוסיה וגם עבור הרשויות עצמן. בישראל מתפתחת סצנת הייטק חדשנית שכבר מצעידה את התחום אל העתיד. מרכז החדשנות Highroad נולד מתוך הכרה בקיומו של צורך הדדי, בקרב יזמים, חברות ותיקות מהתעשייה, רשויות מקומיות ואף מדינות, לייצר פתרונות טכנולוגיים איכותיים. אנחנו בוחרים במיזמים בעלי הפוטנציאל הגבוה ביותר לשינוי פני המרחב העירוני והציבורי על כל היבטיו, מתוך חזון להפוך אותו ליעיל, נוח וחכם יותר".
את אירוע ההשקה פתח דב הופמן, יו"ר Highroad ומנכ"ל PGL ולאחר מכן הציגו חלק מהסטארט-אפים השותפים של המרכז מתקופת ההרצה, בהם ACiiST אשר פיתחה מערכת טכנולוגית לניהול תשתיות תקשורת של ערים חכמות; Aura המפתחת מערכת ניהול איכות אוויר חכמה ו-Civdrone המפתחת מערכת אוטונומית לסימון נקודות פיזיות באתרי בנייה באמצעות רחפן.
למרכז החדשנות שלושה תחומי התמחות מרכזיים: הראשון הינו האקסלרטור. התכנית מספקת לחברות הזנק מימון ראשוני, ליווי פעיל של מנטורים, ייעוץ מומחים מהתעשייה, גישה למעבדות הטכנולוגיה של המרכז, גישה ללקוחות ולמשקיעים אסטרטגיים וכן מתחם עבודה מלא ומאובזר במיקום מרכזי. כל אלה בגישה אישית, מקצועית ותפורה בהתאם לצרכי החברה.
תחום ההתמחות השני של המרכז הינו השקעות אסטרטגיות, הכוללות השקעות pre-seed ו-seed בחברות סטארט-אפ משלביהן המוקדמים. לצד ההשקעה המרכז מספק את המעטפת המקצועית והעסקית לטובת קידום החברה.
השלישי, על רקע הניסיון הרב וההיכרות המעמיקה עם דרישות השוק, Highroad מפעילה מעבדות טכנולוגיות, במסגרתן מפתחים פתרונות חדשניים מתוך היכרות עם הדרישות, הצרכים והאתגרים הדינמיים של השוק, יחד עם הבנה עסקית מעמיקה וידע מקצועי רב ושיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים.