בלעדי לכלכליסט
נתוני חברת הצללים יוצאים לאור: מייסדי NSO גייסו 500 מיליון דולר לרכישת השליטה בחברה
הושלמה רכישת חברת הסייבר הישראלית על ידי מייסדיה שלו חוליו ועמרי לביא מבעלת השליטה קרן פרנסיסקו פרטנרס. דו"ח של מודי'ס חושף כי תזרים המזומנים של החברה יעמוד על 95 מיליון דולר ב־2019 ויעלה ב־2020 ל־120 מיליון דולר
מייסדי חברת הסייבר הישראלית NSO גייסו 500 מיליון דולר למימון הרכישה של החברה מבעלי השליטה פרנסיסקו פרטנרס. כך עולה מדיווח של חברת דירוג האשראי מודי'ס. הכספים גויסו מקרדיט סוויס וג'פריס.
מרוכשי NSO - ההנהלה וקרן ההשקעות - נמסר כי "לאחרונה הושלם בהצלחה מהלך לרכישת NSO על ידי הנהלת החברה וקרן השקעות נובלפינה בהיקף של כמיליארד דולר, מתוכם גויסו כ־500 מיליון דולר מהבנקים קרדיט סוויס וג'פריס. העסקה ממומנת במלואה, בין היתר על סמך האנליזות של מוד'יס ו־S&P, שנתנו דירוג גבוה למצבה העסקי של החברה".
- מייסדי NSO הביאו להפסקת המגעים למכירתה לוורינט
- כרוניקל של אלפבית חושפת מוצר סייבר ראשון: אבחון בקליק אחד
- מתקפות הסייבר של צפון קוריאה נמשכו בזמן שקים וטראמפ נפגשו
על פי הדיווח של חברת דירוג האשראי מודי'ס היא העניקה לחברה דירוג של B־2 לגיוס האשראי, הנחשב לגבוה ביותר לחברת סייבר.
בנוסף העמידה מודי'ס לחברה דירוג אשראי של B־2 לאשראי מתחדש של 30 מיליון דולר. במקביל הוציאה גם חברת S&P דו"ח דומה ובו העניקה דירוג אשראי של B לחברה.
בפברואר השנה מייסדי קבוצת NSO, בשיתוף נובלפינה - קרן פרייבט אקוויטי אירופית, הודיעו שהם רוכשים את החברה מידי קרן פרנסיסקו פרטנרס בעלת השליטה, המחזיקה ב־70% לפי שווי עסקה מוערך של כמיליארד דולר.
קצב ההכנסות השנתי של החברה עומד על כ־300 מיליון דולר. מודי'ס מעריכים שהחברה תכניס רווח EBITDA מינימלי של 80 מיליון דולר לפחות בשנה.
מטרת האשראי על פי מודי'ס היא לממן את הרכישה של החברה עבור ההנהלה ועבור קרן ההשקעות האירופית נובלפינה וכן למימון מחדש של חוב קיים של החברה ולשלם עבור הוצאות העסקה.
מהדו"ח של S&P עולה שהחברה אינה מתכוונת לחלק דיבידנדים בטווח הקרוב. תזרים המזומנים של החברה צפוי לעמוד על פי הדו"ח של החברה על 95 מיליון דולר ב־2019 ולגדול משמעותית בשנת 2020 ל־110 - 120 מיליון דולר.
על פי מודי'ס דירוג האשראי משקף הכנסות ורווח תפעולי EBITDA חזקים המלווים בביקוש רב, תזרים מזומנים חיובי ונזילות גבוהה, מספר גבוה של לקוחות, מגון נמוך מאוד של מוצרים אבל עם שיפור ברמת הפיזור הגיאוגרפית והצלחה גבוהה בחידוש של חוזים.
הדירוג של מודי'ס משקף את הביצועים הטובים של החברה בשנים האחרונות שמאופיינים בעליית הרווח EBITDA ומרווחים גבוהים. העלייה של החברה בהכנסות בשנים האחרונות הביא אותה להרחבת היקף תזרים המזומנים.
חברת הדירוג מצביעה על מספר חולשות של החברה הישראלית. בסיס ההכנסות המתחדשות של החברה נמוך בהשוואה לחברות המתחרות בענף ותלוי ביכולת של החברה להמיר ולחדש חוזים של תחזוקה אשר כולם נחתמים לתקופה של 12 חודשים. זאת אף שהחברה רשמה חידושי חוזה בהיקף של כ־90%.
החברה פועלת בשוק המעקב הטכנולוגי בעולם, שעל פי הערכת מנהלי החברה היקפו כ־12 מיליארד דולר. למעט השוק האמריקאי - מרבית השוק העולמי עדיין לא נחדר. מודי'ס מצפה שתחום המעקב בעולם הסייבר ימשיך להיות משמעותי לממשלות וארגוני ביטחון למרות ההסתמכות על תקציבים ציבוריים. החברה מחשיבה את עצמה כאפשרות היחידה שמציע כיום השוק לפיתרון מקיף לתחום של מעקב נקודתי מתוחכם. מודי'ס מאמינה שיש חסמי כניסה גבוהים לתחרות בחברה הישראלית אשר עוזרים לה לשמור על יתרון תחרותי. חיסרון משמעותי הוא המחסור בכח אדם מיומן אשר יידע לתפעל את הטכנולוגיה של החברה והמערכות שלה.
NSO נוסדה ב־2010 על ידי שלו חוליו, עמרי לביא וניב כרמי. שלושה שבועות לאחר הקמתה, כרמי פרש ומכר את מניותיו לחוליו וללביא. עם הקמתה, כ־30% ממניותיה הוחזקו על ידי קבוצת משקיעים בהובלת אדי שלו, שהזרימו לחברה 1.8 מיליון דולר בלבד. ב־2014 רכשה קרן ההשקעות האמריקאית פרנסיסקו פרטנרס כ־70% מהחברה תמורה כ־130 מיליון דולר, במה שהיווה אקזיט נאה לקבוצת המשקיעים.