נחשפת החברה החדש של אביגדור וילנץ - בין המשקיעות סיסקו, Dell ומיקרון
לייטביטס לאבס הודיעה על השקעה של כ-50 מיליון דולר. החברה מפתחת טכנולוגיה להאצת מהירות החיבור בין רכיבי אחסון פלאש במרכזי נתונים
- OurCrowd חושפת שתי קרנות חדשות
- קרן Insight מניו יורק רוכשת את רוב אחזקות ג'נסיס 4 הישראלית
- חברת Tulip גייסה 18.4 מיליון דולר בהובלת ורטקס ארה"ב
לייטביטס לאבס מבקשת ליצור מהפכה במרכזי הנתונים, כך אמר לכלכליסט מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה ערן קירזנר. לייטביטס מפתחת תוכנה למרכזי נתונים שמאיצה את החיבור בין מערכי אחסון מבוססי פלאש ליישומים, ומציעה גם תוספות חומרה. הפתרונות של החברה משולבים כבר עתה במרכזי הנתונים של חברות מובילות, לפי קירזנר, שנמנע מלנקוב בשמות הלקוחות.
החברה הוקמה ב-2016 לאחר שהיזם הסדרתי אביגדור וילנץ פנה לקירזנר עם הרעיון לתכנן מחדש מערכי אחסון ובסיסי נתונים. וילנץ הקים בעבר את גלילאו, שנמכרה ליצרנית השבבים האמריקאית מארוול עבור 2.7 מיליארד דולר, ואת חברת אנפורנה שנקנתה בידי אמזון. בלייטביטס הוא משמש כיו"ר "פעיל במיוחד", לפי קירזנר, שמעורב בפעילות החברה ובעיצוב החזון שלה.
קירזנר עצמו היה בין מקימי חברת השבבים וינטגרה, שנמכרה ב-2010 ל-PMC Sierra ושווילנץ היה המשקיע הראשון בה. מייסדי לייטביטס הנוספים אופיר אפרתי ומולי בן-יהודה משמשים כסגן נשיא להנדסה וקצין טכנולוגיה ראשי. מהיום הראשון של החברה, הצוות שלה היה בקשר עם חברות ענק כמו פייסבוק ואמזון על מנת להבין את הטכנולוגיה הנדרשת להן. דבר אחד נעשה ברור מהר מאוד.
"הבנו שאחת המגבלות נעוצה בטכנולוגיה שאנחנו עבדנו איתה והמצאנו בעבר", סיפר קירזנר. "שהיא הייתה מוגבלת מבחינת קנה המידה שלה, שיש מעט אופציות לעבוד איתן, שהיא מוגבלת בחינת הוונדורים הקיימים, לא מתאימה לסביבה של קונטיינרים ולאפליקציות בענן. תוך כדי התהליך הבנו שצריכים להמציא סטנדרט חדש."
התוצאה היא תוכנה שיכולה לרוץ על שרתים קיימים ומחברת אחסון פלאש לאפליקציות במהירות גבוהה מאוד ובעלות נמוכה משמעותית. החברה פיתחה גם כרטיס האצה אופציונאלי. "להרים סטנדרט היום בתעשייה זה משהו שלוקח הרבה מאוד שנים, אנחנו הצלחנו להכניס סטנדרט לתעשייה בתוך שנה, ולא רק בגלל שכל מיני ענקים בתעשייה דחפו אותו."
הטכנולוגיה של החברה מאפשרת גם לחברות קטנות יותר לשדרג את מרכזי המידע שלהם בצורה שבעבר הייתה שמורה רק לחברות שמעסיקות אלפי מהנדסים, לפי קירזנר. "ללכת ולשנות את איך שמרכזי המידע יבנו בעולם זו משימה מאוד גדולה, ואנחנו בעצם נמצאים בנקודת זמן שהכל מתאים. המחירים של הפלאש יורדים ואפשר לצרוך אותו, הוא כבר לא משהו שמשתמשים בו רק לאפליקציות מאוד גדולות, והרשת נהייתה מאוד מהירה. אנחנו פתרנו את הבעיה של איך לחבר את הדברים האלו ביחד."
לייטביטס מעסיקה כ-70 עובדים, רובם במטה החברה בכפר סבא ובמשרדיה בחיפה. לחברה משרדים גם בעמק הסיליקון.