גוגל שילמה עשרות מיליוני דולרים פיצויים לבכירים שפוטרו בגלל הטרדה מינית
משקיעי אלפבית תובעים את החברה בטענה ששילמה פיצויי פיטורים לשני בכירים, אמית סינגהאל ואנדי רובין והסתירה זאת. הפרשה עוררה את זעמם לאחר שהתברר שבשנתיים האחרונות החברה פיטרה 48 עובדים מאותה סיבה ללא ששילמה להם דבר
- הסנאטורית אליזבת וורן מציעה לפרק את עמק הסיליקון
- האיחוד האירופי: פייסבוק, גוגל וטוויטר כושלות במאבק בפייק ניוז
- ביקורת על אפל וגוגל בגלל האפליקציה שעוקבת אחרי נשים בסעודיה
סינגהאל הוא אחד משלושה בכירי גוגל לשעבר, שעמדו במרכז חשיפה של הניו יורק טיימס מאוקטובר שעבר שעסקה באופן שבו התמודדה החברה עם תלונות על הטרדות מיניות מצד בכיריה. מרבית הדיווח התמקד במייסד אנדרואיד אנדי רובין, שהתבקש להתפטר מהחברה עם בונוס נאה של 90 מיליון דולר, אחרי שעובדת התלוננה, ותלונתה נמצאה אמינה, שרובין כפה עליה לבצע מין אוראלי.
הפרסום עורר זעם רב בחברה ומחוצה לה, שהתגבר לאחר שמנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'איי, חשף במייל לעובדים שבשנתיים האחרונות פיטרה החברה 48 עובדים, מתוכם 13 מנהלים בכירים, בעקבות תלונות על הטרדה מינית. אף אחד מעובדים אלו לא קיבל פיצוי, אבל גוגל גם שמרה על ההליך חשאי וכתוצאה אפשרה לעובדים לעבור בקלות לחברות אחרות.
בדיווח המקורי נכתב שסינגהאל קיבל פיצוי של מיליוני דולרים, ואולם רק עתה נחשף הסכום המדויק שהסכימה החברה לשלם לו. לפי התביעה, עובדת בגוגל דיווחה שסינגהאל מישש אותה באירוע "רווי אלכוהול" מחוץ למשרדי החברה. דירקטוריון גוגל, נטען, אישר את תשלום הפיצויים כמעט ללא התנגדות.
התביעה הוגשה על ידי בעלי מניות באלפבית, החברה האם של גוגל, בטענה שהדירקטוריון כשל למלא את חובתו בכך שאפשר להטרדות להתבצע, אישר תשלומים גדולים למטרידים לכאורה ושמר על ההטרדות בסוד. בין השאר הוגשה התביעה נגד מייסדי גוגל ושני המנהלים הבכירים באלפבית, לארי פייג' וסרגיי ברין, והיועץ המשפטי של החברה דייוויד דרמונד.
סינגהאל לא הגיב לפניית הוול סטריט ג'ורנל בנושא. מגוגל נמסר בתגובה: "יש השלכות חמורות לכל מי שמתנהג שלא כשורה בגוגל. בשנים האחרונות, שינינו את מקום העבודה שלנו ונקטנו בגישה מחמירה יותר בתגובה להתנהגות לא-ראויה מצד אנשים בעמדות סמכות".