$
חדשות טכנולוגיה

ענקית התוכנה סיילספורס מקימה מרכז פיתוח בנצרת

המרכז, בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים, אמור להעסיק 100 מפתחי תוכנה ומהנדסים ערבים מהעיר והאזור. פתיחת המרכז היא חלק מהרכישה של חברת דאטורמה הישראלית בכ־850 מיליון דולר. כל המפתחים יהיו חלק מצוות הפיתוח שלה

מאיר אורבך 08:0806.03.19

ענקית הטכנולוגיה האמריקאית סיילספורס מקימה מרכז פיתוח בנצרת, כך נודע ל"כלכליסט". המרכז יפעל במקביל למרכז של החברה בתל אביב ואמור להעסיק בעתיד עד 100 מפתחים. כיום יש במרכז כ־15 מפתחים. פתיחת המרכז היא חלק מהרכישה של סיילספורס את חברת דאטורמה הישראלית בכ־850 מיליון דולר, וכל המפתחים שם יהיו חלק מצוות הפיתוח שלה.

 

מרכז הפיתוח החדש, שממוקם בלב נצרת, נפתח בימים האחרונים בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים. המרכז מעסיק מפתחים ערבים ישראלים.על פי הערכה החברה מתכוונת לשים דגש על גיוס של מפתחי תוכנה ומהנדסים מהעיר ומהאזור.

 

מייסד ומנכ"ל סיילספורס מארק בניוף מייסד ומנכ"ל סיילספורס מארק בניוף צילום: בלומברג

 

לדאטורמה, שנוסדה ב־2012 על ידי אפי כהן ורן שריג, 17 משרדים ברחבי העולם ו־400 עובדים. הפעילות שלה מתנהלת כיחידה נפרדת וכמרכז הפיתוח המרכזי של סיילספורס בישראל, שעד לרכישה של החברה הישראלית העסיק עשרות עובדים בלבד.

 

סיילספורס היא ענקית תוכנה אמריקאית המתחמה בתוכנות ענן ומספקת מערכות תוכנה לניהול קשרי לקוחות. החברה נסחרת כיום בשווי שוק של 121 מיליארד דולר (לאחרונה בחנה החברה גם את רכישת חברת התוכנה הישראלית קליק סופטוור, אך פרשה מהמו"מ).

 

ניתוח קמפיינים

 

דאטורמה בנתה פלטפורמה שמנתחת עבור מפרסמים קמפיינים שמתנהלים במספר ערוצים במקביל (Marketing Analytics). התוכנה שלה מבצעת אינטגרציה מהירה של כל המידע שמגיע מאפיקי הפרסום השונים: פייסבוק, גוגל, סנאפצ'ט או קופונים שנקלטו בקופות המכירה — ומאפשרת ניתוח והפקת תובנות באמצעות כלים חזותיים והתראות מבוססות יעדים.

 

כיום קיימים בנצרת מספר מרכזי פיתוח של חברות הייטק מובילות: מיקרוסופט פתחה מרכז פיתוח בעיר ב־2016 שמעסיק כיום עשרות רבות של עובדים; וגם אמדוקס מחזיקה בעיר מרכז פיתוח גדול; וכן פועלת בעיר חממת NGT.

 

יותר ערבים עובדים בהייטק

 

על פי דו"ח של ארגון The Inter Agency Task Force on Israeli Arab issue מספר הערבים המועסקים בהייטק הישראלי עומד על 4% מכוח העבודה בסך הכל. למרות מאמצים רבים שנעשים לשלב את המגזר הערבי בתעשייה הרי שעדיין השילוב מצוי בתהליך מאוד איטי.

 

למרות זאת, מאז 2008, יוזמות ממשלתיות ופרטיות הביאו להתקדמות בשילוב האוכלוסיה הערבית בהייטק: מ־350 מהנדסים ומתכנתים ב־2008 (שהיוו 1% מכוח העבודה הטכני באותה שנה) ל־5,000 עשור אחר כך (שמהווים 4% מכוח העבודה). במקביל, נרשמה עלייה גם בקרב הסטודנטים הערבים שלומדים את מקצועות הליבה בתחום: מ־2% בשנים קודמות ל־10% ב־2017, ועלייה במספר הסטארט־אפים שמובילים יזמים ערבים מ־0 לפני עשור ל־90 היום (מספר שמהווה עדיין 2% בלבד מסך הסטארט־אפים בישראל).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x