תערוכת ברצלונה 2019
הכירו את החברות הישראליות שבלטו בתערוכת המובייל העולמית
האפליקציה שתאתר את הרכב בחניון, שיטה שנותנת מוח לכל מכשיר ועוד ארבע המצאות; כלכליסט בדק את הסטארט-אפים הישראליים בתערוכת המובייל הגדולה בעולם
Everysight
משקפי מציאות מוגברת לביצועים ספורטיביים
מייסדי הסטארט-אפ Everysight צברו ניסיון באלביט, שם עבדו בין היתר על פיתוח קסדות הטייסים המתוחכמות של החברה. כעת הם שואפים להביא את הטכנולוגיה לשוק האזרחי באמצעות משקפי מציאות מוגברת מתקדמים. מוצר החברה הוצג יחד עם עשרות חברות ישראליות בברצלונה, והבית הישראלי של מכון הייצוא ריכז עניין רב מצד באי תערוכת המובייל.
"המערכת שלנו שונה ממערכות אחרות בשוק כי אנחנו בעיקר עושים מערכות קטנות לשימוש מחוץ לבית", הסביר מנכ"ל Everysight אסף אשכנזי. "המשקפיים שלנו הם מחשב לכל דבר ועניין, יש בהם את כל הפיצ'רים שיש במחשב אישי והם שוקלים רק 100 גרם".
החברה שהוקמה ב-2014 ומעסיקה 50 עובדים מתמקדת בתחום הספורט, ומפתחת משקפיים המיועדות לרוכבי אופניים, גולשי סקי ואצנים. המשקפיים מאפשרות לעונדים אותן לקבל נתונים שונים על הדרך ולצפות במידע רלבנטי נוסף. החברה פועלת כדי להתרחב לשווקים נוספים כרכב ואבטחה.
HereO
הקופסה שתתריע כשיזיזו את הגבינה שלכם
בשוק קיימים לא מעט מוצרי אינטרנט הדברים שמחוברים לרשת כל הזמן והפכו ל"חכמים" - אבל מה עם המוצרים הטיפשים? HereO מבקשת לשדרג גם את המוצרים הישנים באמצעות קופסה קטנה, שמזהה את מיקום המוצר, עוקבת אם הזיזו אותו ובודקת שורה של מדדים נוספים כטמפרטורה, לחות ולחץ, בהתאם לסוג המוצר.
"במקרה של מוצר לילדים, אפשר לקבל מיקום של המוצר והילד בזמן אמת, אם זה קורקינט אז אפשר להדליק ולכבות אותו דרך הרשת הסלולרית", הסביר אלון גלדסטון, שייסד את החברה ב-2012 עם גיל מנדלסון ודניאל איוושה. "סיפקנו חיישנים גם לחברה שעוסקת בפינוי פסולת בניין, שמאפשרים לה לראות לאן פינו את הפסולת, לקבל התראה בזמן אמת ולבדוק האם הפסולת אכן פונתה למקום הנכון.
"בנוסף, אנחנו עובדים עם חברה ישראלית שמייצרת מדפים לאחסון סחורה בסופרים, שבעזרת המערכת החכמה שלנו תוכל לקבל תובנות כמו מתי המדף מתרוקן וכמה אנשים עברו מולו". החברה גייסה כ-8 מיליון דולר ומעסיקה 16 עובדים.
Autotalks
הרכב יקשיב לסיפורים של המכוניות האחרות
נהיגה היא פעילות אישית של הנהג נגד העולם, אבל מה היה קורה אם האוטו היה יכול לתקשר דרך קבע עם מכוניות אחרות, תשתיות והולכי רגל, להקשיב ולקבל עדכונים חשובים על המתרחש בהמשך כביש? זה מה שמנסה לעשות המוצר של Autotalks, שהוא מערכת ממוחשבת שמספקת יכולות תקשורת בין המכונית לבין כל דבר אחר שנקרה בדרכה.
מערכת התקשורת האלחוטית של המוצר מספקת לרכב התראות על הנעשה בהמשך הדרך, וכך מזהירה אותו מפני סכנות ותאונות שממתינות מעבר לסיבוב או במרחק של קילומטרים רבים ומאפשרת לנהג להיערך מראש.
"מטרת הפיתוח היא להגביר את הבטיחות בדרכים", אמר צח גולן, מנהל הפעילות הטכנית בארה"ב של החברה, שייסדו אור הרן וניר ששון ב-2008 ומעסיקה כיום יותר מ-100 עובדים. "זה רלוונטי במיוחד בתרחישים שבהם אין ראות ישירה כמו תנאי מזג אוויר קשים, כשאתה רוצה לדעת בדיוק מה נמצא מעבר למשאית או הרכב שאתה מבקש לעקוף. בנקודות הללו, שהרכב מהווה סכנה או נמצא בסכנה, המערכת יכולה להתריע על הצפוי ולאפשר לנהג להיערך בהתאם".
Qlone
ליצור מודל תלת ממדי בעזרת הסמארטפון
הטכנולוגיה שפיתחה Qlone מאפשרת לכל משתמש לסרוק חפצים באמצעות סמארטפון ולקבל מודל תלת ממדי. "האפליקציה שלנו רשמה כבר כמעט מיליון הורדות באייפון ובאנדרואיד", אמר המייסד רונן הורוביץ. "לאחר הורדת האפליקציה מדפיסים בעזרתה דף נייר עם דפוס ייחודי שמשמש לקביעת הפרופורציות של החפץ הנסרק, מניחים עליו את החפץ ונעזרים בכיפת ה-AR באפליקציה שמנחה איך לסרוק. לאחר השלמת הסריקה, שאורכת פחות מדקה, אפשר מיד להשתמש במודל".
לדברי הורוביץ, שהקים את החברה ב-2007 עם רן כפתור ויקי ינאי, המודלים שנוצרו באפליקציה יכולים לשמש לבין היתר ליצירת חוויות מציאות מדומה או מוגברת, ולהדפסות תלת ממד. "השימוש המשמעותי ביותר שראינו הוא מעבר של עולם המסחר המקוון מתמונות דו ממדיות למודלים תלת ממדיים", הסביר הורוביץ. "זה מאפשר לקונה לראות את המוצר מכל כיוון ואפילו להביא אותו לסביבה שלו באמצעות אפליקציות AR מתאימות".
Sonarax
הטכנולוגיה ששומעת גם כשהמשתמשים לא
Sonarax מפתחת טכנולוגיה שבחברה מגדירים כפשוטה אך מאוד חדשנית: "יש לנו פרוטוקול לתקשורת באמצעות גלי קול לא־נשמעים, שיכול לעבוד בין שני מכשירים בכל מקום", הסבירה סמנכ"לית הלקוחות גלית לב-רן. "זה יכול לעזור למצוא את הרכב בחניון תת־קרקעי, לתקשר עם אנשים במטוס בהיעדר קליטת סלולר ולפשט תהליכים רבים".
לדברי לב-רן השימוש בגלי קול מאפשר גם לבצע העברות כספים באפליקציות תשלום סלולריות, וזאת בלי צורך להצמיד את הסמארטפון למסוף האשראי, כפי שדורש תקן NFC המקובל. החברה שהוקמה ב־2016 מעסיקה 15 עובדים וגייסה עד כה 2.8 מיליון דולר.
Feelit
החיישן שמתריע על בעיות לפני שהן קורות
החברה שהקימו ד"ר מיטל בר, ד"ר גדי קונוולינה ופרופ' חוסאם חאייק פיתחה חיישנים לעולם התעשייה שמאפשרים לזהות תקלות עוד לפני שהן מתפרצות. "יש לנו חיישנים מבוססי ננו-טכנולוגיה שאפשר להצמיד לחפצים שונים בקו הייצור כצינורות ושסתומים ולחוש את המצב המכני שלהם", הסבירה בר. לדבריה, החיישנים מזהים סדקים זעירים, לחצים חריגים וטמפרטורות גבוהות מדי עוד לפני שהם מסבים תקלות של ממש.
"לכל חיישן יש מספר 'אצבעות' חישה שנצמדות לצינורות ולשסתומים ומנטרות את המדדים שלהם. אפשר לחוש התוועתות של קורות או שחרור ברגים ולמנוע תאונות", הוסיפה בר.