בלעדי לכלכליסט
זוזנאו הישראלית נסגרה בלי התראה
מייסדי זוזנאו, שעסקה בהתאמת אתרים בסלולר, נעלמו בלי להודיע ללקוחות ולמשקיעים. היזמים: פוטרנו, ואנו לא נושאים באף תפקיד
סטארט־אפ צעיר שנסגר הוא לא מחזה נדיר. יותר ממחצית החברות נסגרות בתוך ארבע השנים הראשונות לפעילותן, אבל רובן מנסות לעשות זאת באופן מסודר יחסית, במקרה של הסטארט אפ הישראלי זוזנאו (Zuznow) הלקוחות קמו יום בהיר אחד לגלות שהחברה נסגרה ללא התראה.
- שלושה סטארט-אפים מישראל התקבלו לתוכנית האוטוטק של האיחוד האירופי
- "כשחברות גדולות עובדות ישירות עם סטארט-אפים התקשורת קשה"
- כך הפכה תל אביב לזירת ניסוי עבור סטארט-אפים בינלאומיים
זוזנאו העסיקה שישה עובדים בתל אביב ובניו יורק. אתר החברה הורד, ונראה שפעילות החברה הופסקה לחלוטין.
עובד לשעבר בחברה אמר שכבר לפני כחצי שנה נאמר לעובדים שהחברה תפסיק לתמוך במוצר המרכזי שלה והיחיד שהכניס לה כסף כדי להשקיע בהמשך הפיתוח של מוצר חדש יותר. לדבריו, העובדים התבקשו לשמור על דיסקרטיות, ועד כמה שידוע לו הלקוחות לא קיבלו התראה.
את זוזנאו ייסדו ב־2011 רחלי לבקוביץ וחן לבקוביץ, שמתגוררים בארה"ב. החברה עסקה בהתאמת אתרים מורכבים לגלישה בסלולר. עם לקוחותיה בארץ נמנו מגזין העיצוב בניין ודיור, ג'ון ברייס, אתר WinWin מקבוצת "ידיעות אחרונות" ומכון גרטנר. כמו כן, יש לזוזנאו כמה לקוחות אמריקאים.
לטענת המשקיעים רחלי וחן ולבקוביץ מחזיקים גם כיום ביותר מ־50% ממניות החברה, ויש להם זכות למנות שלושה מחמישה חברי דירקטוריון, עמדות שלא מאוישות כרגע. שני חברי ההנהלה המכהנים כיום הם אבי פריד ודוד ליפשיץ. לשאלה האם הוא נמצא בקשר עם שני המייסדים ענה פריד: "לפעמים אני מקבל מהם תשובות לשאלות ולפעמים לא, לפעמים התשובות ענייניות ולפעמים לא".
תמי שיפטר, מנכ"לית האתרים של מכון גרטנר, אמרה ל"כלכליסט": "לא קיבלנו שום הודעה מהחברה. יום אחד, בתחילת דצמבר, הם הפסיקו לענות להודעות. פניתי למייסדים. התשובה שלהם היתה, 'אנחנו כבר לא חלק מהחברה. פנו לאחד המשקיעים שלנו'". מאז, אמרה, מתקיים פינג פונג בין המשקיעים למייסדים, כשכל אחד מפנה אותה לאחר".
משקיעים בזוזנאו שדיברו עם "כלכליסט" אומרים שגם הם הופתעו מסגירת החברה. המייסדים, הם טוענים, לא עדכנו אפילו אותם. על פי IVC, זוזנאו גייסה כ־3 מיליון דולר מאז הקמתה מ־Pertec, קרן פרגרין, שקד ונצ'רס ומשקיעים נוספים. משקיעים ציינו שהם מנסים לקבל גישה לטכנולוגיה כדי לסייע ללקוחות, ללא הצלחה. אחד מהם העיד בשיחה: "כבר חמש שנים שהם (רחלי וחן לבקוביץ, ה"ר) מושכים אותנו עם כל מיני פרויקטים. ברגע שהפסקנו להזרים כסף לחברה הם עזבו".
מחן לבקוביץ נמסר: "באוקטובר הציגו היזמים רחל לבקוביץ (בטיש) וחן לבקוביץ הצעת השקעה לחברה שנדחתה על ידי כל המשקיעים. היזמים הציעו להנהלה לסגור אותה בצורה מסודרת. ההצעה נדחתה, היזמים פוטרו וכבר לא אחראים לפעילות ההנהלה הקיימת".