דו"ח של ממשלת ארה"ב ממליץ על חוק להגנת פרטיות המשתמשים באינטרנט
משרד מבקר הפנים של ממשלת ארה"ב חיבר דו''ח מקיף על הנחיצות של חקיקה שתקביל לתקנות ה-GDPR האירופיות. על פי ההמלצות הרגולטור הצפוי תהיה כנראה ה-FTC שכבר כיום פועלת מול חברות הטכנולוגיה
- רוסיה מתכננת חוק שינתק את האינטרנט שלה מהעולם
- מחקר: רוב הגולשים חושבים שפרסום ממוקד אינו מוסרי
- צוקרברג: מי שמבקר את פייסבוק פשוט מתבכיין על שינויים גדולים
הדו"ח, המתפרס על פני 56 עמודים חובר על ידי המשרד לאחריות ממשלתית (GAO). ועדת האנרגיה והמסחר של הקונגרס, שהזמינה את הדו"ח לפני שנתיים, תקיים שימוע בנושא ב-26 בפברואר, במהלכו ידונו בממצאים ובאפשרות של ניסוח חוק הפרטיות באינטרנט הראשון ברמה הפדרלית בארה"ב.
אם חברי הוועדה יצייתו להמלצות, תועבר בהמשך הצעת חוק בסגנון רגולציית GDPR האירופית. לפי ההמלצה, ועדת המסחר הפדרלית (FTC) תהיה אחראית על אכיפת חוק הפרטיות. הועדה כבר עושה זאת, אך הסמכות שלה ויכולות האכיפה מוגבלות. החוק החדש אמור להעניק לה יותר סמכויות וכלים להתמודד מול מפרי הפרטיות, כך לטענת הדו"ח.
על מנת לתמוך בקריאה לחקיקת חוק פרטיות באינטרנט, ב-GAO התייחסו לשערוריית פייסבוק וקיימברידג' אנליטיקה, וכן לדו"ח קודם שפרסמו בנושא, שבו ציינו סכנות לפרטיות כמו מכשירים אלקטרוניים שאוספים כמויות עצומות של מידע ללא ידיעת המשתמשים, יצרניות רכב שאוספות מידע מבעלים של מכוניות חכמות, העדר פיקוח פדרלי על חברות שאוספות ומוכרות את המידע של המשתמשים, והיעדר ההגנה על בעלי מכשירים ניידים למול איסוף המידע שלהם.
הדו"ח התפרסם יום לפני שנחשף כי בוועדת המסחר הפדראלית שוקלים להטיל קנס של מיליארדי דולרים על פייסבוק בגין שורה של הפרות פרטיות, כולל פרשת קיימברידג' אנליטיקה, שצוינה בדו"ח. בשנה שעברה, מנכ"ל אפל טים קוק קרא למחוקקים בארה"ב לאמץ את הרגולציות באיחוד האירופי לשמירה על פרטיות ברשת. בדומה, הנסטור הדמורקטי רון ווידן הגיש הצעת חוק לפיה בכירים בחברות ירצו עונש מאסר אם ישקרו או לא ידווחו על הפרת פרטיות.