דו"ח מיקרוסופט: עלייה של 12% בהכנסות, זינוק בשירותי הענן
ענקית התוכנה רשמה הכנסות של 32.47 מיליארד דולר ברבעון הפיסקלי האחרון, קצת פחות מתחזיות האנליסטים; חטיבת ווינדוס אמנם רשמה ירידה בכנסות, אך חטיבת הענן צמחה ב-75% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד
- מיקרוסופט יוצאת ממירוץ ההפעלה הקולית, קורטנה תשולב במתחריה
- בשורה למפתחים: מיקרוסופט פותחת את גיטהאב לשימוש בחינם
- ווינדוס 10 עקפה את 7, הפכה למערכת ההפעלה הכי נפוצה למחשבים
למרות המספרים הטובים, מניית החברה איבדה 4% עם הפרסום, אך עלתה מחדש במסחר המאוחר לאחר שיחת המשקיעים. הבעיה העיקרית שהביאה לירידה של כ-5% בהכנסות מיצרניות המחשבים היה המחסור במעבדי מחשבים, מה שלטענת מיקרוסופט נגרם בגלל אינטל. איימי הוד, סמנכ''לית הכספים של החברה אמרה שמדובר בבעיה שתמשיך להזיק לשורת ההכנסות של החברה ולהיקף המכירות של יצרניות המחשבים - לקוחותיה העיקריים של ווינדוס.
הביצועים המעולים של שאר החטיבות של מיקרוסופט חיפו על כך: פלטפורמת מחשוב הענן Azure, הציגה צמיחה של כ-76% ביחס לרבעון המקביל. סך ההכנסות שלה לא נחשף רשמית, אך להערכת הג'ורנל, עמדו על כ-2.87 מיליארד דולר. מדובר בהיקף שעדיין נמוך בהרבה מהכנסות המובילה של התחום, אמזון AWS.
לינקדאין הציגה גידול של כ-29% בהכנסות - אך אלה לא נחשפו. הרשת החברתית מנתה כ-610 מיליון משתמשים, כאשר חלק מהם מהווים לקוחות משלמים. מיקרוסופט רכשה את החברה ב-2016 בכ-27 מיליארד דולר, ונראה שכרגע מדובר בהחלטה נבונה שמצדיקה את עצמה. חטיבת הפרודוקטיביות והתהליכים העסקיים, בה נכללים עסקי אופיס 365 לעסקים, הציגה גידול של כ-13% עם הכנסות כוללות של כ-10.1 מיליארד דולר.
חטיבת הגיימינג הציגה גידול בהכנסות של כ-8%, אך מדובר באכזבה לעומת הרבעון הקודם בה הציגה קפיצה של כ-44%. מכירות סוף השנה לא ממש השפיעו לטובה על ההכנסות - כנראה תוצאה של מחסור בכותרים חזקים או בחומרה חדשה ומעניינת; יש להניח שלא תחול צמיחה משמעותית עד להשקת דור הקונסולות הבא, בשנתיים הקרובות.