נתניהו: ייצוא הסייבר הישראלי הגיע ב-2018 לכ-5 מיליארד דולר
ראש הממשלה חשף בכנס סייברטק נתוני צמיחה מרשימים של תעשיית אבטחת המידע הישראלית. לדבריו, היקף ההשקעות במיזמי סייבר בארץ הגיע למיליארד דולר אשתקד, כ-22% יותר מב-2017. בנוסף, הזהיר מפני איומי סייבר איראניים
ייצוא הסייבר הישראלי עמד על כ-5 מיליארד דולר ב-2018, והיקף ההשקעות בתחום הגיע ליותר ממיליארד דולר, צמיחה של 22% ביחס לשנה הקודמת ומספר חברות הסייבר עומד כיום על יותר מ-500. כך על פי נתונים שהציג ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום שנשא בכנס האבטחה סייברטק.
- יזמי סייבר התלוננו בפני נתניהו: "קל יותר לדבר עם ה-SEC מאשר עם הרשויות בארץ"
- צה"ל ידחה בשנה את המענק למשרתי יחידות הסייבר
- חצי מיליארד לקוחות מריוט נפגעו במתקפת רשת? המנכ"ל לא מתרגש
"ישראל היא אחוז אחד מהאוכלוסייה העולמית ואנחנו זוכים ל-20% מההשקעות בתחום הסייבר", אמר. "ישראל היא לא מדינה גדולה אבל היא חייבת יכולת הגנתית גבוהה. אנחנו משקיעים בזה. לוקחים את האנשים המבריקים ביותר לזה. הפכנו את באר שבע למרכז סייבר ושם כנס כזה צריך לקרות. זה המקום בו יש את אוניברסיטת בן גוריון, שם יש את המרכז שמגן על המדינה מפני מתקפות סייבר, יש שם חברות בתחום והכל במרחקי הליכה של מאות מטרים".
"הכל היום פגיע והכל תחת מתקפה. אני מאמין כי התעופה האזרחית היא התחום שצריך את הטיפול המיידי ביותר, אבל זו דוגמה אחת ממאות", טען. בנוגע ליזמות ולהקלה על הקמת חברות וסטארט-אפים, אמר נתניהו: "המדיניות שלנו היא לצמצם מסים ורגולציות. אין תעשייה יותר חופשית ממגבלות כאן כמו תעשיית הסייבר. החלטתי שכדי שתהיה לנו צמיחה כזו כדי שהתעשייה הזו תגדל, עלינו לוודא שיש לנו שותפים כלכליים. שיהפכו את בוגרי היחידות הצבאיות שלנו לחלק מקהילה עסקית. עלינו לקחת סיכונים ולאפשר לבוגרי היחידות הצבאיות בתחום להתפתח ולהתמזג בחברות עסקיות".
בנוסף, העלה ראש הממשלה את סוגיית האיום האיראני, שמתבטאת גם בפעולות באינטרנט. "איראן מתקיפה את ישראל בסייבר על בסיס יומי. אנחנו עוקבים אחרי זה ומונעים את זה מדי יום. הם מאיימים בעוד דרכים. רק אתמול איימו שוב שישגרו טילים לישראל. אנחנו לא מתרשמים מזה כי הם יודעים מה הכוח שלנו, הגנתית והתקפית. מה שחשוב הוא שכל מדינה יכולה להיות מותקפת וכל מדינה צריכה את השילוב בין יכולות הגנה והתקפה ולישראל יש יכולת כזו", התגאה ראש הממשלה. "מדינות רבות רוצות להשתתף בידע שלנו בתחום הסייבר, זה לא אומר שאנחנו נסכים לשתף את כולם, אך יש לנו מדיניות בתחום".
גם יגאל אונא, ראש מערך הסייבר הלאומי נאם במהלך הכנס - והציג את האתגרים שלדעתו עומדים על הפרק בתחום. "אם אנו מסתכלים על ההתפתחות הזדונית של איומי הסייבר, השאלה היא מה הדבר הבא? לפני שנה, עמדתי כאן אחרי חודש בלבד בתפקיד. בואו נראה מה התפתח בעשור האחרון. לגבי תשתיות קריטיות, לפני עשור ראינו מכונות מסורתיות. כיום, ככל שאנחנו נהיים יותר דיגיטליים, אנחנו נעשים יותר פגיעים"
אונא גם התייחס לנושא קמפיינים של פייק ניוז וניסיונות השפעה פוליטית בעיקר בזמן הבחירות. "כיום אנחנו נתקלים ביותר קמפייני השפעה בכל תחום. יש ל'רעים' יותר דרכים לתקוף. לפני עשור ידענו מה הן הפלטפורמות הפופולריות לפגיעה. כיום יש הרבה יותר והן גדלות לפי שעה", הסביר. "אנו רואים יותר ניצול לרעה של בינה מלאכותית. אנחנו מצליחים לשמור את מידת הנזק לתשתיות קריטיות על האפס. השקנו את מוקד 119, מספר אליו ניתן להתקשר 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, שירות חינמי לכל מי שחושב שהוא תחת מתקפת סייבר. עבורנו, זה חיישן נהדר, כי ככה אנחנו יכולים לקבל את הסימנים הראשונים למתקפה, לזהות את הנפגעים".