ענקית הרחפנים DJI מוחקת 150 מיליון דולר בגלל הונאה פנימית
נחשפה מזימה במסגרתה זייפו עובדים מחירי רכיבים שהזמינה החברה, וגרפו לכיסם את הפרשי העלות. DJI הסינית נחשבת למובילת שוק הרחפנים לצרכן, והמשבר הנוכחי מדגיש את קשיי השליטה שלה בפסי ייצור פנימיים
הונאת ענק בסין: יצרנית הרחפנים DJI הודיעה שתפטר עובדים שנתפסו בניפוח מחירי רכיבים שהזמינו, והכניסו את ההפרש לכיסם. לפי דיווח של בלומברג, הרמאים גנבו כך מיליארד יואן - כ-150 מיליון דולר.
- ארה"ב אישרה פיילוט משלוחי רחפנים במסגרת תוכנית חדשה
- דיווחים: יצרנית הרחפנים DJI תגייס 500 מיליון דולר ממשקיעים לקראת הנפקתה בבורסה
הפרשה התגלתה לאחר שזוהתה בעייה במחירי הרכיבים, וככל הנראה שכמה עשרות עובדים השתתפו במזימה. הוא מהווה דוגמה לבעיות שעולות משיטות ניהול קווי הייצור הפנימיים של חברות סיניות, בעיקר כשמדובר בחברות שצומחות במהירות; כשנוצר לחץ לא שגרתי לעמידה בהספקי ייצור, חשופות החברות לטעויות וזיופים. DJI נחשבת למובילת שוק בתחום הרחפנים לצרכן. היא מחזיקה בכ-75% ממנו ומעסיקה כ-14 אלף עובדים ברחבי העולם.
שוק הרחפנים הגלובלי התרחב מאוד בשנים האחרונות, והרובוטים המעופפים הפכו לכלי עבודה בכל מיני תחומים. הם משמשים לניטור שדות חקלאיים, בקרת בנייה או משלוחי תרופות לאיזורים מוכי אסון. כוחות הביטחון משתמשים בהם במסגרת פעילות שוטפת וצבאות אף הפכו אותם לחלק מהפק''ל של יחידות חי''ר, תותחנים ושריון.
היצע הדגמים ש-DJI מייצרת נרחב למדי, אך עדיין מדובר במוצרי פרימיום. דגם הדגל שלה הוא ה-Mavic 2 שעלותו כ-2,000 דולר ללא אביזרים נלווים. הוא מיועד בראש ובראשונה לשוק המקצועי שהיקפו מוערך על ידי החברה בכ-4.5 מיליארד דולר בשנה. העסקאות הראשונות כבר נחתמו עם חברת החשמל האמריקאית Southern Co ועם אמריקן איירליינס שתשתמש ברחפנים לבקרת מטוסיה.