פינג אן הסינית ושנזן קפיטל השקיעו ב-Tyto Care הישראלית
החברה פיתחה פלטפורמה ניידת לבדיקות רפואיות מרחוק, שמאפשרת אבחון מדויק גם בלי שהפציינט ייאלץ לסור למרפאה. מדובר בהרחבה של סבב גיוס שהחל אשתקד, ועומד על 33.5 מיליון דולר. בין השאר, השתתפה בו ענקית התרופות וולגרין
הדי הסכסוך בין ארה"ב וסין מגיעים לאיטם לישראל, אך בינתיים לא מסתמנת האטה בהשקעות הסיניות: חברת מדעי החיים הישראלית טייטו קר (Tyto Care) הודיעה היום (ד') על צירוף שני משקיעים סיניים לסבב הגיוס שלה. מדובר בסבב שלישי שהוכרז לפני כשנה, ועתה התווספו לו 9 מיליון דולר.
- חברת SeeTree גייסה 15 מיליון דולר כדי לעזור לעצים לצמוח
- לייטספיד וקוואלקום ונצ'רס משקיעות ב-AnyVision הישראלית
- חברת LitiGate גייסה 1.5 מיליון דולר כדי לייעל משרדי עו"ד
את הסבב הובילה קרן הון סיכון של תאגיד הביטוח הסיני פינג אן, והשתתפו בו שנזן קפיטל גרופ - חברה סינית נוספת. בסבב לקחו חלק גם Itochu היפנית ו-Sanford Health האמריקאית, אורבימד ישראל, ליונבירד וענקית התרופות וולגרין. בסך הכל, עומד הסבב על 33.5 מיליון דולר ולפניו גייסה טייטו קר עוד 20 מיליון.
טייטו פיתחה פלטפורמה ניידת שמאפשרת לבצע בדיקות רפואיות לצורך אבחון מרוחק. הפלטפורמה מאפשרת אינטרקציה יעילה, מדויקת בין החולה לרופא באמצעות הרשת, גם ממרחק של אלפי קילומטרים. הרופא יכול לבצע אבחון מקוון כאשר המכשיר מודד פרמטרים שעד כה היה אפשר להשיג רק מבדיקות פנים אל פנים. בין השאר, המערכת של טייטו יכולה לבצע בדיקות גרון, אוזניים, ריאות, לב, מדידת חום ועוד.
הסבב, כמו גם שיתופי פעולה שחתמה, יעזרו לטייטו לחזק את נוכחותה בשוק האמריקאי ולהרחיב את פעילותה בשווקי אסיה, בדגש על יפן וסין. לאחרונה קיבלה החברה אישור FDA לפלטפורמה שלה, והחל שיווקה בארצות הברית. טייטו ממוקמת בנתניה; טייטו קר נוסדה על ידי דדי גלעד ועופר צדיק, והיו"ר החברה שלה הוא ד"ר אלי אופר, המדען הראשי לשעבר.