אמזון במגעים לרכישת חברת קלאוד אנדיור הישראלית בכ־200 מיליון דולר
החברה־הבת של אמזון AWS - חברת שירותי הענן הגדולה בעולם - מקיימת משא ומתן עם הנהלת קלאוד אנדיור הישראלית. החברה, שגייסה 20 מיליון דולר עד היום, מפתחת שירותי גיבוי לענן בזמן אמת ומצמצמת את הצורך של ארגונים ברכישת שרתים
אמזון ווב סרוויסס (AWS), חברה בת של אמזון, מקיימת מגעים לרכישת חברת קלאוד אנדיור הישראלית. כך נודע ל"כלכליסט". על פי ההערכות, שווי העסקה מגיע לכ־150־200 מיליון דולר. AWS היא חברת שירותי הענן הגדולה בעולם.
CloudEndure הוקמה בשנת 2012 על ידי ארבעה מייסדים: עופר גדיש, שהוא מנכ"ל החברה, אופיר ארליך, לאוניד פיינברג וגיל שי. הארבעה היו גם מייסדי אקסלווב, שנמכרה ב־30 מיליון דולר. לחברה יש משרדים ברמת גן ובניו יורק, והיא מעסיקה כמה עשרות עובדים.
עד היום גייסה החברה הישראלית כ־20 מיליון דולר. בין המשקיעים הבולטים בחברה אפשר לציין את קרן הון הסיכון הישראלית מאגמה, קרן ההשקעות של חברת הטכנולוגיה דל, חברת הייעוץ טרמיפס ומשקיעים פרטיים, ביניהם זוהר גילון.
לאחרונה מכרה הענקית ההודית אינפוסיס את חלקה בחברה הישראלית ב־15.3 מיליון דולר. אינפוסיס השתתפה בסבב B של חברת הענן הישראלית שהתקיים בשני שלבים, בדצמבר 2015 ובאפריל 2016, אותו הובילה קרן מאגמה. הסבב הסתכם ב־12 מיליון דולר. חלקה של החברה ההודית בסבב היה 4 מיליון דולר.
CloudEndure
מפתחת שירות לגיבוי בזמן אמת של אפליקציות רשת בענן ומצמצמת את הצורך של ארגונים ושל חברות ברכישת שרתים.
הטכנולוגיה של החברה הישראלית מאפשרת לארגונים ולחברות להעביר יישומים שלמים עם כל הנתונים שלהם לענן ובין עננים, ללא אובדן זמן וללא אובדן מידע. היא עושה זאת על ידי שכפול בזמן אמת, תוך כדי שימוש בטכנולגיית Continuous Data Protection. בעזרת הפתרון שפיתחה מאפשרת החברה להעתיק שרתים שלמים לענן בלחיצת כפתור ובתוך דקות ספורות.
המוצר של החברה הישראלית תומך בשרתים פיזיים, וירטואליים או מבוססי ענן, ובשירותי הענן של אמזון, מיקרוסופט, פלטפורמת הענן של גוגל ו־OpenStack כיעד.
נכון לאפריל 2018, Aws מחזיקה נתח של 33% מתשתיות הענן לעומת נתח של 13% לענן של מיקרוסופט ו־6% לענן של גוגל.
זו למעשה הרכישה הראשונה של החברה בישראל לעומת החברה האם אמזון, שכבר ביצעה כמה רכישות בישראל. את AWS מנהל בישראל הראל יפהר. לאחרונה עברה הפעילות של AWS למשרדים החדשים של החברה בשרונה. החברה שכרה שטח של 25 אלף מ"ר במגדל שרונה, שכולל 11 קומות במבנה ו־300 מקומות חניה. המשרדים מאכלסים את צוותי מוצרי AWS, שירות הענן הארגוני של החברה, אלקסה שופינג, אמזון Prime Air ו־Annapurna Labs.
בשנת 2014 הקימה אמזון בארץ מרכז מחקר ופיתוח, שבשנה לאחר מכן כלל גם את הפעילות והיישומים של AWS. נוכחות החברה בישראל המשיכה לצמוח לאחר שרכשה את Annapurna Labs. האחרונה היתה הרכישה המרכזית של החברה בישראל, רכישה שהשלימה ב־2015 בכ־350 מיליון דולר.
על בסיס הרכישה הזאת הקימה אמזון את מרכז הפיתוח של החברה בישראל לתחום השבבים.
פעילות המרכז בישראל איפשרה לאמזון לחדש את מוצריה ואת שירותיה בתחומים שונים, ביניהם קניות, תשתיות רשת, אבטחה ואחסון מידע.
תגובתה של CloudEndure לא התקבלה.