$
שיחה מהעתיד

הפודקאסט של תום ליבנה: "לא באנו להחליף אנשים, אלא לתת להם כלי להיות יעילים"

הטכנולוגיה שפיתח הסטארט-אפ Verbit של תום ליבנה משלבת בינה מלאכותית ומתמללים מקצועיים אנושיים כדי להבטיח 99.9% דיוק במינימום זמן

בשיתוף בזק 10:0026.12.18

 

 

מה משותף לבתי משפט, למוסדות אקדמיים, לעולמות ההנגשה וגם לפודקאסטים? תשאלו את תום ליבנה, המוביל מהפכה עולמית בתחום זיהוי הדיבור, התמלול והכתוביות: ליבנה, עורך דין בהכשרתו, החליט לפני שנתיים להקים את "Verbit" - חברת הסטרטאפ החלוצה בתחום זיהוי הדיבור, התמלול והכתוביות. הטכנולוגיה של Verbit משלבת בינה מלאכותית , אלגוריתמים לתמלול אוטומטי ומתמללים מקצועיים אנושיים.

 

"כל המהות שלנו היא לדעת לתת ערך סביב נכסים ורבליים", מסביר ליבנה. "תמלול מקצועי עם 100% דיוק במה שנאמר נעשה כיום ידנית, עם אדם שמקליד בעצמו מאפס. זו תעשייה מסורתית באופליין, אנחנו מביאים חדשנות לתעשייה המנומנמת הזו ועושים את התמלול בשילוב אדם ומכונה: 80%-90% על ידי המכונה והשאר על ידי אדם".

 

האם תם עידן הקלדניות בבתי המשפט? "המהות היא לייצר מקומות עבודה חדשים לאנשים ולא לחסל מקומות עבודה", מסביר ליבנה. "מכונה לעולם לא תצליח לתת 100% דיוק, אנחנו נותנים כלי לבנאדם לעשות את העבודה שלו בצורה יותר יעילה ונוחה. לא באנו להחליף אותו".

 

"זה שוק ענק של מיליארדי דולרים – בתי משפט, אוניברסיטאות, פודקאסטים, הנגשה. יש הרבה מאד פרמטרים שמשפיעים על רמת דיוק: קצב דיבור, מבטא, ז'רגון מקצועי, מודל אקוסטי, דיקציה - ואנחנו מתחייבים ל-99.9% דיוק, אחרת הלקוחות לא משלמים".

 

על שלושה דברים עומד סטארט-אפ מוצלח, על פי ליבנה: "לדאוג שיש מספיק כסף בבנק, לדאוג להביא את האנשים הכי טובים ולדאוג לחזון ולאסטרטגיה - לחלום בגדול ולתכנן קדימה". במהלך השנתיים האחרונות החברה גייסה מעל 11 מיליוני דולרים, התרחבה ל-60 עובדים, פתחה סניפים בארה"ב ואוקראינה ועל הדרך מנהלת קהילה של 30,000 תמלילנים מכל העולם: מה שהתחיל כסטארט-אפ ישראלי, מספק מקומות עבודות גם לתמלילנים במדינות עולם שלישי.

 

האזינו לפודקאסט של תום לבנה וגלו אילו אוניברסיטאות מובילות בעולם אימצו את הטכנולוגיה של Verbit, מהן שלוש היבשות שבהן היא פועלת כיום ואיזה כלל למדו בחברה ממייסד פייסבוק, מארק צוקרברג.

 

האזינו לפרקים נוספים בסדרת הפודקסטים "שיחה מהעתיד" של בזק.

x