$
חדשות טכנולוגיה

מאסיושי סון תכנן להשתלט על WeWork, השותפים מסעודיה ודובאי הכשילו

מייסד סופטבנק רצה להשקיע בהשתלטות 16 מיליארד דולר, לפי שווי חברה של 36 מיליארד דולר, אולם שותפיו בקרן ויז'ן בלמו את המהלך - ככל הנראה בשל הפסדי WeWork

שירות כלכליסט 09:3920.12.18

מאסיושי סון, מייסד סופטבנק היפנית, תכנן להשתלט על WeWork של אדם נוימן ברכישת אחזקות ב-16 מיליארד דולר, לפי שווי חברה של 36 מיליארד דולר - כך לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל מאמש (ד'). ואולם, בעלי מניות בקרן ויז'ן של סון - ככל הנראה קרנות ממשלתיות של סעודיה ואיחוד האמירויות - טירפדו את המהלך.

 

 

לפי מקורות הג'ורנל, משקיעים בולטים הביעו דאגה מתוכניות רכישת השליטה ב-WeWork. זאת, משום שעל אף הפופולריות הגואה שלה, ענקית חללי העבודה המשותפים מפסידה כסף. אחזקותיה של סופטבנק ושלוחותיה ב-WeWork משמעותיות גם כיום: יותר מחמישית מהחברה. 

 

 

מנכ"ל סופטבנק מאסיושי סון ולצידו שליט סעודיה, הנסיך מוחמד בן סלמאן מנכ"ל סופטבנק מאסיושי סון ולצידו שליט סעודיה, הנסיך מוחמד בן סלמאן צילום: בלומברג

 

 

קרן ויז'ן שהקימה סופטבנק בשיתוף עם קרנות ההון של סעודיה ואיחוד האמירויות, השקיעה בחברה 4.4 מיליארד דולר בשנה שעברה, אליהם התווספה התחייבות להשקעה של 4 מיליארד דולר נוספים, כולל התחייבות מחודש שעבר להשקעה של 3 מיליארד דולר. ההשקעה החדשה העניקה לחברה הערכת שווי של סביבות 36 מיליארד דולר.

 

לקרנות ההון של סעודיה ואבו דאבי זכות וטו על השקעות מסוימות של הקרן. עם זאת, ההתנגדות לתכנית לגבי WeWork היא לא אופיינית, שכן סון זוכה לרוב לחופש פעולה נרחב ביותר בהשקעותיו.  

 

מחכים להפסדים

 

לפי מקורבים, העסקה שנחסמה כללה השקעה של 10 מיליארד דולר מצד סופטבנק לרכישת רוב האחזקות של שאר בעלי המניות ועוד 6 מיליארד דולר בהזרמת הון חדש לחברה לאורך שלוש השנים הבאות. במסגרת העסקה, המייסד אדם ניומן היה ממשיך לשלוט בחברה. החברות קיוו להודיע על העסקה בתחילת השנה הבאה.

 

אולם, על פי הדיווח, נציגי קרנות ההון הטילו ספק בהיגיון מאחורי הכפלת ההשקעה ב-WeWork ולגבי ההערכת השווי הגבוהה שלה. החברה צפויה להפסיד השנה קרוב ל-2 מיליארד דולר, ובקרנות ההון הביעו חשש שהמודל העסקי שלה יפגע בה במקרה של משבר כלכלי או האטה בשוקי הנדל"ן. הן מעדיפות שוויז'ן תדבק בהשקעות בחברות טכנולוגיה. עם זאת, סון ממשיך לקוות ששותפותיו יאפשרו לקרן ויזן לממן לפחות חלק מהעסקה, אך בינתיים בסופטבנק בודקת גם דרכים אחרות לממן אותה, כולל שימוש בכסף שלה, גיוס חוב והכנסת משקיעים נוספים.

 

 

היא עשויה אף להשתמש בהכנסות מההנפקה השבוע של חטיבת המובייל היפנית שלה. אך יש לקחת בחשבון כי לסופטבנק חובות גבוהים משל עצמה – קרוב ל-158 מיליארד דולר, נכון לסוף ספטמבר. הדיונים על העסקה מגיעים בתקופה רגישה לקרן ויז'ן: סעודיה העבירה לקרן 45 מיליארד דולר, אך המעורבות של המדינה ויורש העצר שלה, מוחמד בן סלמן ברצח העיתונאי ג'מאל חאשוקג'י ובמלחמה עם תימן, מעוררת ביקורת רבה נגדה ומתגברות הקריאות לחברות לא להסכים לקבל את כספי הקרן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x