מחקר: סטודנטים אמריקאים מעדיפים שימוש בסמארטפון על פני מזון
החוקרים הציעו לסטודנטים להימנע ממזון או משימוש בסמארטפון, ורובם בחרו להימנע ממזון. אמנם המחקר בוצע על קבוצת מחקר קטנה יחסית, אך התוצאות עדיין מטרידות
חוקרים מאוניברסיטת באפלו בארה"ב מצאו שסטודנטים העדיפו להימנע מלאכול על פני הימנעות משימוש בסמרטפון. או במילים אחרות: 76 סטודנטים בגילאי 18-22 בחרו בטלפון שלהם על חשבון מזון.
- החזקים, המשתלמים, המפתיעים: הסמארטפונים הכי טובים של 2018
- מחוברים: כך נהפכו הסמארטפונים לחלק בלתי נפרד מהגוף
- ירידה חדה במכירות המובייל העולמיות: כולם נחלשו, אפילו הסינים
במחקר מנעו מהסטודנטים מזון במשך שלוש שעות, ושימוש בטלפונים שלהם במשך שעתיים. לאחר מכן ניתנה לסטודנטים אפשרות לבצע משימות במחשב באמצעותן יכלו להרוויח זמן או מזון. "מאוד הופתענו מהתוצאות", סיפרה מנהלת המחקר שרה אודונל, דוקטורנטית לפסיכולוגיה קלינית במחלקה לרפואת ילדים. "ידענו שלסטודנטים תהיה מוטיבציה לקבל בחזרה את האפשרות להשתמש בטלפונים שלהן, אבל הופתענו שלמרות מניעת המזון, חיזוק בצורת סמארטפון עלה בהרבה על חיזוק בצורת מזון בשני מצבי המחקר."
לסטודנטים הוצעו הטלפונים שלהם או 100 קלוריות מהחטיף האהוב עליהם. המחקר מעיד כביכול על כוח המשיכה של טלפונים נכון לשנת 2018, במיוחד בקבוצת הגיל שנבדקה, אם כי 76 סטודנטים היא קבוצת מחקר קטנה יחסית. כמו כן עורכי המחקר לא ציינו מאיזה דגמים היו הסמארטפונים ומה היו המאכלים שהוצעו לסטודנטים במקום.
סביר להניח שאם מישהו היה מציע לאדם בן 37 נאמר, 100 קלוריות גבינה או את הטלפון שלו, הוא היה מעדיף את הגבינה. בעקבות התוצאות הגיע צוות המחקר למסקנה שטלפונים מהווים "תמריץ חזק יותר ממזון במצב של מניעת מזון לזמן קצר", אבל סייגו שהמסקנה הזאת מוטלת בספק, כיוון שקשה להגיע למסקנות נחרצות בהינתן גודל הדגימה ופיזור התוצאות. עם זאת יש לציין שבמחקרים שנערכו בעבר נמצא שהשפעת השימוש בסמארטפונים ורשתות חברתיות דומה לזו של סמים, כך שאולי יש קשר בין העדפת הסמארטפון על פני העדפת מזון.