אנרגיה מתחדשת: מה מחפש תאגיד אנרגיה עולמי אצל סטארטאפים ישראליים?
קפצנו לבקר במרכז החדשנות של חברת האנרגיה האיטלקית enel כדי לשוחח עם העובד היחיד שלה בישראל על עבודת הסקאוטינג שלו בתחום החדשנות בישראל
החברה האיטלקית הייתה בעברה חברת האנרגיה הלאומית של איטליה והופרטה בשנת 1999. היא מעסיקה 62,000 עובדים ב-30 מדינות מסביב לעולם ופעילה כיום בעיקר באמריקה הלטינית ובאירופה.
enel עוסקת בייצור והולכת חשמל ונכנסה בשנים האחרונות לתחומים חדשים בעולם כמו ייצור אנרגיה ירוקה וניהול רשתות טעינה עבור רכבים חשמליים. במקביל החברה מחפשת חברות טכנולוגיה שעשויות להיות שימושיות עבורה בפעילותה מסביב לעולם: "במסגרת העבודה שלי כאן, אני מחפש סטארטאפים וחברות שנמצאים כבר בשלבים מתקדמים, עם מוצר בשל שיש לו פוטנציאל הטמעה בארגון שלנו", מספר לוי על אופי העבודה שלו ומוסיף "כאשר אני מגבש מספר חברות שלדעתי יכולות להציע פתרונות נקודתיים לפעילות הכלל עולמית של החברה, אנחנו קוראים לבכירים מחו"ל ומארגנים מה שאנחנו קוראים לו Boot Camp שבו אותם בכירים פוגשים את נציגי החברות ומנסים לבדוק היתכנות לשיתוף פעולה. לאחר מכן אנחנו מתקדמים עם החברה כאקסלרטור עסקי עד השלב שבו היא מוכנה לספק מוצר ו-enel הופכת להיות לקוחה שלה".
- OnePep: להטמיע את פייסבוק במשרד
- יש לכם דקה? ב-OptimalQ יודעים מתי הכי נוח לפנות אליכם
- חדר במלון זו לא חתונה קתולית
עד היום הספיקה החברה לייצר חמישה שיתופי פעולה שכבר עובדים ועוד 12 בתהליך הטמעה מתקדם.
השנה השיקה החברה מעבדת חדשנות בחיפה, שבמקביל ובשונה ממרכז החדשנות בתל אביב, שם החברה משתפת פעולה עם סטארטאפים בשלבים מוקדמים יותר ומעניקה להם הזדמנות לחדור לתחומים חדשים שבהם ניתן יהיה לעשות שימוש בפיתוחים שלהם.
"לפעמים אני יוצר קשר עם סטארטאפים שבתור התחלה לא נראה באופן ברור כי יש קשר בין המוצר שהם מפתחים לבין תחום האנרגיה או פעילות אחרת בחברה שלנו, אבל הם עונים על צורך מאוד ספציפי שעשוי להועיל לנו, כך לדוגמא שיתפנו פעולה עם חברות רחפנים שעוזרות לנו באבטחה פיזית של המתקנים שלנו ובניקוי בתעופה של פאנלים סולאריים".