$
שיחה מהעתיד

הפודקאסט של אייל אזולאי: "בעבר היינו נוסעים לראות, היום אנשים נוסעים להרגיש"

ממזוודה שתאותת באפליקציה מתי היא מגיעה על המסוע ועד מזוודות מטעינות, שוקלות ומתכווצות: מנכ"ל חברת רולינק, אייל אזולאי, מסביר מדוע עולם הנסיעות אינו מה שהיה פעם

בשיתוף בזק 15:4514.11.18

 

 

מספר המושבים על כלי תחבורה אוויריים עמד בשנת 2017 על 4.1 מיליארדי מקומות בשעה שאוכלוסיית העולם עמדה על 7.45 מיליארד בני אדם; ארגון התעופה העולמי, יאטא, צופה שבעוד 10 שנים, מספר המושבים על כלי תחבורה אוויריים יעמוד על 7 מיליארד, בשעה שאוכלוסיית העולם צפויה לעמוד על כ-8.8 מיליארד בני אדם.

 

הנתונים הבלתי נתפשים האלה עומדים בבסיס פעילותה של חברת רולינק, המייצרת מוצרים חכמים לעולם התיירות והתעופה, וגורמת למוביליה לחשוב כל הזמן על הדבר הבא - בידיעה שאנו הולכים לנוע הרבה יותר על הכדור, וזה הולך להיות צפוף. מאוד צפוף.

 

"עולם הנסיעות משתנה היום בקצב מטורף", אומר אייל אזולאי, מנכ"ל "רולינק", לפודקאסט "שיחה מהעתיד" של בזק. "מספר הנוסעים בעולם הולך וגדל בקצב תמידי והעולם הופך להיות מקום קטן וצפוף. חברות הלואו קוסט שנכנסות ונוגסות בנתח השוק של החברות המסורתיות מייצרות חוקים חדשים ומאלצות אפילו את החברות המסורתיות לעבור למודל שלהם, כשהבסיס הכלכלי של כל החברות האלה משתנה להכנסות משירותים נוספים - וחלק מזה זה הסיפור של המזוודות.

 

מזוודה המאפשרת טעינה של הטלפון הנייד היא דוגמה לפעילותה של רולינק כיום. "אנחנו לקחנו על עצמו לסגור איזשהו פער שנוצר בין השינויים בעולם הנסיעות ובין מוצרים הקיימים היום בעולם", מסביר אזולאי, "כולנו השתנינו, אנחנו מסתובבים כל הזמן עם טלפון נייד, וחשוב לנו שיהיה טעון ומחובר כדי שנהיה בקשר. כל הטיול שלנו מתנהל באמצעות הטלפון: כרטיסי הטיסה, המלונות, הקשר עם האנשים - זה גם סוג של הרגשת ביטחון. אבל לא תמיד יש מקור אנרגיה שאפשר להטעין באמצעותו את הטלפון, בעיקר בנסיעות ארוכות מנקודה לנקודה" - וכך המזוודות בעלות המטען הנייד מאפשרות להשאיר אותנו מחוברים לעולם.

 

במקרה של רולינק, אגב, המוצר רלוונטי מתמיד משום שהסוללה נשלפת – שכן מקרי הסוללות שהתפוצצו הביא את רשויות התעופה לאסור להעלות סוללו לבטן המטוס.

 

מה עוד? אזולאי מספר: "הטמנו משקל בידית המזוודה. מאפשר לשקול בכל רגע נתון ולא להגיע בלחץ ולחכות במתח לפסק הדין בדלפק. זה מאפשר להיות מחושבים מראש, להחליט איך אורזים ומה לוקחים ואיך לפזר את הקניות בין התיקים השונים".

 

פיתוח אחר שישווק ככל הנראה במהלך 2019 הוא ה"פלקס" – מזוודת עלייה למטוס שיודעת להתכווץ לעובי של 5 ס"מ וכך יעילה גם לאפסון בבית וגם כתיק נוסף במזוודה שיעזור בחזור, אחרי סיבוב הקניות מעבר לים.

 

"המון טרנדים משנים את עולם המזוודות חדשות לבקרים: בעבר היינו נוסעים לראות, היום אנשים נוסעים להרגיש – פסטיבל, הופעות, מרתון - החוויה היא זו שמושכת אותנו החוצה. הכל הולך להיות מאד צפוף – זה לא רק המזוודות, זה איך לעשות את המסע שלנו ליותר נוח. אנחנו מסתכלים על העולם הזה ומנסים להביא משהו שלא קיים, שייתן ערך מוסף לקופסה הזו עם הגלגלים.

 

"אם בעבר היו קיימים בשוק הנסיעות שני סגמנטים - ביזנס ופלז'ר, היום מזוהים 5 סגמנטים. משפחות מטיילות למשל הם סגמנט צומח שהצרכים שלו שונים. אנחנו מסתכלים על האופן שבו המשפחה מסתובבת עם הכבודה שלה, ממזוודה שתשמש כעגלה לכל שאר המזוודות ועד למזוודת ילדים שתשמש כבימבה, כך שהילד עצמו יעזור בהובלה".

 

ויש גם כיוונים טכנולוגיים, כמו מזוודה שמגיעה באמצעות אפליקציה המאפשרת לפתוח או לנעול את המזוודה, לשקול את תכולתה או להשתמש בבלוטות' כדי לדעת מתי המזוודה מתקרבת אליך.

 

האזינו לפודקאסט וגלו איך משפיעה הרגולציה על הפיתוחים הבאים, מה החלום של חברות התעופה - ולמה הן לא רוצות שנדע היכן באמת משוטטות המזוודות שלנו?

 

האזינו לפרקים נוספים בסדרת הפודקסטים "שיחה מהעתיד" של בזק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x