$
סייבר

בני גנץ על הכוונת: NSO במגעים לרכישת המימד החמישי

חברת הסייבר ההתקפי שמפתחת כלי ריגול למכשירים סלולריים ושמוכרת בעיקר בשל הרוגלה פגסוס, במגעים לרכישת המימד החמישי, שהיו"ר שלה הוא הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ. המימד החמישי מפתחת מערכות בינה מלאכותית לעיבוד נתונים בתחום המודיעין הצבאי-ממשלתי-אזרחי

הגר רבט 20:0411.11.18

חברת הסייבר ההתקפי NSO מנהלת מגעים ראשוניים לרכישת חברת הסייבר המימד החמישי שהיו"ר שלה הוא הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ, כך משיחה עם גורמים בתעשייה.

 

 

NSO מפתחת כלי ריגול למכשירים סלולריים ולמכשירים מקוונים. המוצר המפורסם ביותר שלה הוא תוכנת רוגלה בשם פגסוס, כלי פריצה לסמארטפונים שמאפשר למי שמפעיל אותו שליטה בלתי מוגבלת במכשיר: האזנה לשיחות, הפעלת המצלמה, קריאת הודעות ועוד.

 

את NSO ייסדו ב־2009 שלו חוליו, עמרי לביא וניב כרמי. שלושה שבועות לאחר הקמתה, כרמי פרש ומכר את מניותיו לחוליו וללביא. חוליו משמש כיום כמנכ"ל החברה ולביא כדירקטור. הקרן האמריקאית פרנסיסקו פרטנרס רכשה את NSO ב־2014 ב־110 מיליון דולר. מה שהותיר בידי שני המייסדים נתח של כ־11% ממניות החברה כל אחד.

מימין: שלו חוליו ועמרי לביא, מייסדי NSO מימין: שלו חוליו ועמרי לביא, מייסדי NSO צילום: בר כהן

 

 

חברת הסייבר ההתקפי מהרצליה, שמעסיקה היום כ-600 עובדים, זכתה ללא מעט פרסום שלילי בשנים האחרונות עקב החשיפה בתקשורת שפגסוס שימשה בכמה מקרים של הפרת זכויות אדם במקסיקו ובמדינות המפרץ, בין השאר. ב־2012 זכתה החברה לסיקור נרחב בכתבה שפרסם שי אספריל ב"כלכליסט". אז נחשף גם המחיר שגובה החברה על השימוש בתוכנה: 15.5 מיליון דולר מממשלת מקסיקו ו־12 מיליון דולר ממדינה מרכז־אמריקאית אחרת.

 

מוקדם יותר השנה דווח שחברת ורינט הישראלית גם היא מנהלת מגעים לרכישת NSO תמורת סכום של כמיליארד דולר. אולם ביולי נחשף ב"כלכליסט" כי חוליו ולביא הביאו לסיום המגעים בטענה שהעסקה טובה לבעלי המניות, אבל לא לחברה ולא למנהליה. זה הוא ניסיון הרכישה השני של NSO שכשל, לאחר שקרן בלאקסטון האמריקאית, שניהלה מגעים מתקדמים לרכישת 40% מ-NSO תמורת 400 מיליון דולר, נסוגה מכוונתה בקיץ 2017, לאחר שלא הגיעה להסכמות עם בעלת השליטה, פרנסיסקו פרטנרס.

בני גנץ, יו"ר המימד החמישי בני גנץ, יו"ר המימד החמישי צילום: אלכס קולומויסקי

 

 

המימד החמישי מפתחת מערכות בינה מלאכותית לעיבוד נתונים בתחום המודיעין הצבאי-ממשלתי-אזרחי. כמו NSO, גם היא מוכרת את המערכות לגורמים מדיניים וממשלות. הרוגלה של ממד מרכזת את כל המידע שנאסף על אדם מסוים ואז עושה שימוש בכלי AI  (בינה מלאכותית) על מנת לזקק ממנו תובנות מודיעיניות שמועילות לגופי הביטחון השונים.

 

ממד הוקמה בידי גיא כספי ודורון כהן, לשעבר בכיר במוסד שמכהן כיום כמנכ"ל. בחברה הושקעו כמה עשרות מיליוני דולרים: בין המשקיעים בחברה נמנים חברת UST גלובל, Weft גלובל, CNTP ומשקיעים פרטיים נוספים. בשיאה העסיקה ממד יותר מ-100 עובדים בתל אביב, אולם ביולי השנה נחשף ב"כלכליסט" שממד ביצעה סבב פיטורים של כמה עשרות עובדים. רכישה של ממד יכולה לסייע להוספת יכולות נוספות למוצרים של NSO או לשמש אותם לשם הטמעה של עובדים מומחים בתחום.

 

בחברת NSO ובמימד החמישי סירבו להגיב לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x