$
אינטרנט

הגמל לא רואה את דבשתו: נשיא סין קורא להפיכת האינטרנט למרחב "הוגן וצודק"

שי ג'ינפינג טען שהעולם עובר מהפכה נרחבת בתחומי המידע והטכנולוגיה, ויש צורך במשילות הוגנת. דבריו צורמים בהתחשב בכך שסין מובילה את תחום צנזורת המידע באמצעים טכנולוגיים, ואף מייצאת את שיטותיה למדינות אחרות ופוגעת בחופש האינטרנט העולמי

עומר כביר 08:5407.11.18
נשיא סין, שִׂי גִ'ינְפִּינְג, קרא הלילה לשיתוף פעולה עולמי רחב יותר בפיתוח האינטרנט והפיכתה למרחב "הוגן וצודק" יותר. זאת, על רקע מאמצי המדינה הטוטליטרית להגביר את תפקידה הגלובלי בעיצוב הרשת.

 

 

לפי דיווח של רויטרס, הדברים נאמרו במכתב שהוקרא בשמו של שי בוועידת אינטרנט שערך משרד הסייבר של סין בווּגֶ'ן. "יש לנו צורך דחוף להאיץ את כלכלת האינטרנט ולעבוד למען משילות הוגנת וצודקת יותר", הוא כתב.

 

לפי דיווח של סוכנות הידיעות הרשמית של סין, שִׂינְחְווָה, שי אמר עוד: "העולם עובר מהפכה רחבה ועמוקה בתחומי המדע, הטכנולוגיה והתעשייה. למרות תנאים שונים והתמודדות עם אתגרים שונים, מדינות בכל העולם חולקות את הצורך לקדם את הכלכלה הדיגיטלית, את הרצון להתמודד עם אתגרי סייבר, ואת הדרישה למשילות טובה יותר במרחב המקוון".

 

נשיא סין, שי ג'ינפינג נשיא סין, שי ג'ינפינג צילום: איי אף פי

 

 

אי אפשר שלא לקרוא את דבריו של נשיא סין בלי מידה של אירוניה; סין היא אחד הגורמים המרכזיים בעולם בפגיעה ברשת כמרחב הוגן וצודק. מערכת הצנזורה והמעקב הפנימית שמפעילה המדינה היא מהמקיפות והמסוכנות ביותר בעולם, וכנראה שרק בצפון קוריאה מוטלות מגבלות גדולות יותר על גישה למידע.

 

בנוסף, סין לא מסתפקת בצנזור אזרחיה שלה ובשנים האחרונות עושה מאמצים ניכרים על מנת לייצא את המודל שלה למדינות אחרות. לפי דו"ח Freedon on the Net השנתי של גוף המחקר Freedom House, שפורסם בשבוע שעבר, סין אחראית במידה משמעותית לפגיעה בחופש המקוון במדינות רבות.

 

 

"בשעה שחברות דמוקרטיות נאבקות עם האתגרים של סביבה מקוונת מסוכנת יותר, מנהיגים בבייג'ינג הגבירו את מאמציהם להשתמש במדיה דיגיטלית כדי להעצים את כוחם, בבית ובחו"ל", נכתב בו. "בשנה שחלפה, ממשלת סין ארחה בכירים מעשרות מדינות לסמינרים בני שבועיים או שלושה שעסקו במערכת הצנזורה והמעקף המקיפה שלה. יותר מכך, חברות סיניות סיפקו חומרת טלקום, טכנולוגיות זיהוי פנים מתקדמות וכלי אנליטיקה למגוון מדינות עם היסטוריה עגומה של שמירה על זכויות אדם. סמכותנות דיגיטלית מקודמת כשיטה לשליטה באזרחים באמצעות טכנולוגיה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x