תוך שנתיים: גוגל פיטרה 48 עובדים בעקבות הטרדה מינית
במייל ששלח המנכ"ל פיצ'אי לעובדים הוא כתב כי 13 מבין המפוטרים הם מקרב ההנהלה הבכירה של החברה; הוא הכחיש את תחקיר "ניו יורק טיימס" לפיו המנהלים המפוטרים זכו לחבילת פיצויים נדיבה
- גוגל דורשת הפצת עדכוני אנדרואיד כל חודש, היצרניות מצפצפות
- אלפבית עקפה תחזית הרווח - אך ההכנסות איכזבו; המניה מאבדת 3% במסחר המאוחר
- הכירו את Focals, משקפיים חכמים שלא נראים כאלה
לפי CNBC, המייל נשלח כתגובה לתחקיר העיתון "ניו יורק טיימס" לפיו גוגל הגנה על מספר מנהלים, ביניהם יוצר האנדרואיד אנדי רובין, לאחר שהואשמו בהתנהלות לא הולמת, והציעה להם חבילת פיצויים נדיבה בתמורה לעזיבתם. "אנחנו רציניים מאוד בכוונה שלנו לייצר מקום עבודה בטוח", נכתב במייל, "אנחנו רוצים להבטיח לכם שאנחנו עוברים על כל תלונה שמוגשת נגד הטרדה מינית או התנהלות לא הולמת, ואנחו חוקרים ופועלים בהתאם".
עוד הוסיף פיצ'אי כי החברה אימצה כלים חדשים שאמורים לסייע עובדים לדווח על מקרים של הטרדה מינית, וניתן גם לדווח בצורה אנונימית.
"אנחנו מחויבים לוודא שגוגל הוא מקום עבודה שבו אתם תוכלו להרגיש בטוחים לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר, ושיש השלכות חמורות ביחס למי שאינו מתנהג בהתאם", מסכם המייל. על המכתב חתומה גם איילין נאטון, סגנית נשיא ליחסי אנוש.
המקרה של רובין עליו דווח ב"ניו יורק טיימס" התרחש ב-2013, אז האשימה עובדת בחברה כי הוא כפה עליה לבצע בו מין אוראלי בחדר מלון. לפי הדיווח, בגוגל חקרו את התקרית והגיעו למסקנה שהמתלוננת מהימנה, ולפיכך בקשו מרובין להתפטר. אולם, על אף שבחברה היו יכולים לפטר את רובין מבלי לשלם לו פיצויים, הם העניקו לו חבילת פרישה בגובה 90 מיליון דולר ולא חשפו את הסיפור.