$
חדשות טכנולוגיה

תשע החברות שעלו לשלב הגמר בתחרות הסטארט־אפ המבטיח של כלכליסט

מהחזרת מע”מ לתיירים עד גידול אוטומטי של קנאביס רפואי: תשעת הסטארט־אפים יתחרו בשבוע הבא על המקום הראשון, שיזכה אותם בפרסים כספיים וכן בליווי מקצועי לתערוכת המובייל של ברצלונה

נעמי צורף 14:2724.10.18

תשעה סטארט־אפים הצליחו לעלות לשלב הגמר בתחרות הסטארט־אפ המבטיח, והם צפויים להתחרות ביניהם על המקום הראשון בגמר שיתקיים ביום שני הבא בוועידת המובייל והדיגיטל השנתית של “כלכליסט”.

 

הזוכים במקום הראשון יקבלו חבילת פרסים, שנכללים בה עמדה למפגשים עסקיים בתערוכת MWC ברצלונה 2019 (Mobile World Congress), ליווי, ייעוץ וסיוע של מכון היצוא לקראת הכנס בברצלונה, שנת חברות במכון היצוא הישראלי, 20 שעות ליווי במשרד עו"ד שיבולת ושות', קמפיין פרסום ב“כלכליסט” בשווי 50 אלף שקל וחבילת הטבות בנקאיות בחסות בנק הפועלים.

 

לפרטים והרשמה לוועידת המובייל והדיגיטל של "כלכליסט" -לחצו כאן

 

את שלב חצי הגמר, שהתקיים בסוף השבוע שעבר, אירחה החטיבה הטכנולוגית של בנק הפועלים, בראשות אתי בן זאב. “חטיבת הטכנולוגיה של בנק הפועלים כגוף טכנולוגי מוביל וחדשני שמחה לארח את שופטי התחרות במקום בו מפתחים טכנולוגיות פורצות דרך בעתיד הבנקאות", אמרה בן זאב בפתיחת שלב חצי הגמר.

 

“אני גאה לראות שברשימת החברות בחצי הגמר ישנם סטארט־אפים שכבר עובדים בשיתוף פעולה עם בנק הפועלים ליצירת פתרונות טכנולוגיים מהפכניים”, הוסיפה.

 

עם צוות השופטים נמנים יוסי ויניצקי, הממונה על ההייטק בבנק הפועלים; מיקי אדמון, מנהל מחלקת ההייטק במכון היצוא; עו"ד עינת וידברג, שותפה במשרד שבלת ושות' ומנהלת מחלקת ההייטק וקרנות הסיכון במשרד; יאיר שניר, מנהל פעילות דל טכנולוגיות קפיטל בישראל ובאירופה; נטהלי רפואה, שותפה בוויולה צמיחה; ליאור סימון, מנהלת הפעילות בישראל של Arbor Ventures; דרור נחומי, שותף בקרן NVP; מיכאל מיטרני, מנהל החדשנות והדיגיטל בסופר פארם; רון שבילי, סמנכ"ל הטכנולוגיות של קבוצת סלקום; ואדם פישר, שותף ב־Bessemer Venture Partners.

 

Bitemojo

להכיר מאכלים מקומיים דרך הרגליים

 

 

מימין: המייסדים מיכאל ויעל וייס מימין: המייסדים מיכאל ויעל וייס צילום: יח"צ

 

 

 

אפליקציית Bitemojo מאפשרת למטיילים לחוות מקומות דרך מסלולי טעימות נבחרות מהמטבח המקומי ביעד הנבחר. בנוסף לכך האפליקציה מציעה מסלולי סיור הכוללים נקודות עניין ומפגש אישי עם האנשים מאחורי הסירים. כל אלו נעשים באמצעות הטלפון הנייד בלבד, ללא תלות במדריך או קבוצה במחיר שמתאים לכל כיס. כיום פועלת האפליקציה ב־11 ערים בעולם, ובהן רומא, ברלין, ברצלונה, בודפשט, מדריד, ליסבון, בנגקוק וסינגפור. בכל אחד מהיעדים האפליקציה תומכת בשש שפות.

 

מאז הקמתה הוגדרה Bitemojo כאפליקציה שמשנה את חוקי המשחק בתחום חוויית המשתמש בעולם התיירות, וזכתה בשישה פרסים בינלאומיים שונים, ובהם של ויזה העולמית ובוקינג. קום. לפי הפרטים שמסרה החברה, הכנסותיה מתחילת השנה עומדות על יותר מרבע מיליון דולר. החברה נוסדה בידי מיכאל ויעל וייס, וגייסה עד כה 900 אלף דולר.

 

Bringoz

מזרזים את המשלוח מהאינטרנט

 

 

מימין: המייסדים גרמן בלודיס, דורון בקצ'י, אליאב אושרי ואדר צרור מימין: המייסדים גרמן בלודיס, דורון בקצ'י, אליאב אושרי ואדר צרור

 

 

Bringoz היא פלטפורמה לניהול לוגיסטיקה מורכבת עם התמקדות בתחום של ה-last mile שרואה היום עילה מתמדת עם התפתחות המסחר אלקטרוני. הפלטפורמה מייעלת תהליכים, מאפשרת מעקב ומשפרת את חוויית המשתמש.

 

כיום ברור שהמסחר האלקטרוני מעצב מחדש את עולם הלוגיסטיקה, כאשר הלקוחות מצפים שהמשלוחים שלהם יהיו מהירים, יעילים וזולים כמה שיותר. עם זאת, התחום דורש ניהול אתגרים לוגיסטיים ברמת מורכבות משתנה כאשר המטרה הסופית היא להבטיח חוויית לקוח מעולה ולשמור על יעילות מרבית.

הפלטפורמה של Bringoz מספקת פתרונות יעילים ונוחים, ומאפשרת ללקוחות לבנות תשתיות חדשות ולהגדיל תשתיות קיימות של משלוח מקצה לקצה. בכך הפלטפורמה עוזרת לחברות שונות להתחרות באמזון למשל. החברה נוסדה בידי דורון בקצ'י, אליאב אושרי, אדר צרור וגרמן בלודיס.

 

Refundit

מחזירים לתיירים את המע"מ

 

 

מימין: המייסדים אורי לוין וזיו תירוש מימין: המייסדים אורי לוין וזיו תירוש צילום: Refundit

 

 

Refundit הוא סטארט־אפ ישראלי שמטרתו לחולל מהפכה במערך ההחזרים של מע"מ באירופה. הסטארט־אפ מציע יצירת תהליך דיגיטלי חדש שיחליף את התהליך הקיים, ולו יתרונות רבים עבור תיירים, קמעונאים, רשויות וממשלות כאחד.

 

על פי הנתונים שמציגים ב־Refundit, בכל שנה כ־90% מהחזרי המע"מ, שהם שווי ערך לכ־23 מיליארד יורו, לא מגיעים לכיסי התיירים באירופה. התהליך מסובך, לוקח זמן רב וכולל התעסקות עם ניירת ותורים ארוכים, ולכל אלו מצטרפת גם תוספת דמי שירות שנעה סביב 35%־50% מכל החזר. כל אלו מובילים לכך שרוב האנשים מוותרים על הכסף שמגיע להם.

 

Refundit שואפת לשנות את כל זה, ולעזור לתיירים לחסוך זמן וכסף על הקניות שלהם, ובמקביל לאפשר גם לקמעונאים קטנים ובינוניים לבצע את ההחזרים ובכך למשוך אליהם תיירים. עבור התיירים מדובר בחיסכון משמעותי. דמי הטיפול של החזר שמציעים ב־Refundit הם הנמוכים ביותר בתחום ועומדים על 9% בלבד מסכום ההחזר. החברה נוסדה בידי אורי לוין וזיו תירוש, וגייסה עד כה 2.5 מיליון דולר.

 

Glassbox

משפרים את חוויית המשתמש

 

 

ירון גואטה, ממייסדי החברה ירון גואטה, ממייסדי החברה צילום: יח"צ

 

החברה מסייעת לארגונים לנהל בצורה מיטבית את מחזור החיים הדיגיטלי של לקוחות האינטרנט והמובייל שלהם. על ידי שימוש בנתוני ביג דאטה, ניתוח התנהגותי, משחק חוזר, אפשרות לחיפוש טקסט חופשי ולניטור יישומים בשילוב טכנולוגיית למידת מכונה. Glassbox מאפשרת לארגונים לראות לא רק מה עושים לקחות האינטרנט והמובייל שלהם, אלא גם להבין מדוע.

 

אבל השירותים שמספקת החברה ממש לא מסתיימים בשלב הניתוח. Glassbox מאפשרת פעולות שמבוססות על התובנות האלו, ובכך בעצם סוללת את הדרך לפתרון בעיות מהיר ולחוויית משתמש משופרת. הפתרונות של Glassbox משמשים כיום מגוון רחב של ארגונים בינוניים עד גדולים מאוד ברחבי העולם. החברה נוסדה בידי ירון גואטה, יואב שרייבר וחנן בלומשטיין, וגייסה עד כה 25 מיליון דולר.

 

2bPrecise

אספקת מידע גנטי של המטופל

 

2bPrecise מציעה פלטפורמה לאספקת מידע גנטי ואת כלל נתוני המטופל הקיימים ישירות לקליניקת המטפל, בכל רשומת בריאות אלקטרונית. איסוף וארגון הנתונים בצורה סמנטית ובשיטה המנגישה אותם והופכת אותם שמישים למחקרים עתידיים מספקים גם למטפל כלי עזר משמעותי בצורת מידע שיעזור לו להבין טוב יותר את מצב המטופל, ולקבל החלטות רפואיות מדויקות יותר בנקודת הטיפול המסוימת.

 

סל הכלים שמספקת החברה מיועד להאיץ את האינטגרציה בעולם הרפואה וליצור מאגר המבוסס על נתונים גנטיים שנאספים מהמטופלים וכן נתוני למידת מכונה.

התוצאה היא שהמשתמשים יוכלו לקבל החלטות מהירות יותר הנוגעות לאבחון ולאחר מכן לזהות במהירות את אופן הטיפול האפקטיבי ביותר. הפתרון שמציעה החברה נועד לשפר את הטיפול בחולה ואת התוצאות הרפואיות עבור כל מטופל.

 

2bPrecise היא חברה־בת בבעלות מלאה של Allscripts Healthcare. החברה נוסדה בידי אסף הלוי, וגייסה עד כה 10 מיליון דולר.

 

Mantis Vision

טכנולוגיות לצילום תלת־ממדי בזמן אמת

 

Mantis Vision מתמחה בפיתוח טכנולוגיות צילום וסריקה בתלת־ממד למגוון שימושים, החל במצלמות וחיישני תלת־ממד לטלפונים ניידים ועד לסורקים ומנועי תלת־ממד מקצועיים. הטכנולוגיה שלMantis Vision הופכת אובייקטים, מקומות ואנשים לתוכן דיגיטלי תלת־ממדי ברזולוציה גבוהה וכל זאת בזמן אמת. כך למעשה כל משתמש יכול ללכוד אובייקט סטטי או דינמי, אדם או סצנה, בתנאי תאורה שונים ומיד לערוך, לשתף ולהעביר את התוכן שנוצר לכל פלטפורמת 2D /3D /MR /VR.

 

החברה הוקמה בשנת 2005 בישראל, וכיום יש לה ארבעה מרכזים: בישראל, בארצות הברית, בסלובקיה ובסין. החברה מעסיקה 160 עובדים ברחבי העולם, ובראשה עומד גור אריה ביתן, המשמש כמנכ"ל החברה. החברה נוסדה בידי גור אריה ביתן, וגייסה עד כה 83 מיליון דולר.

 

Papaya global

גיוס עובדים מכל מדינה בלחיצת כפתור

 

עולם התעסוקה הגלובלית הופך מורכב יותר ויותר כאשר הדרישות הופכות גבוהות יותר, המעורבות בעבודה המקומית נמוכה, וגורמים מצד שלישי או מתווכים מביאים לעלייה תמידית במחירים. כל הפתרונות המוצעים כיום הם ידניים, דורשים תהליכי אינטגרציה ארוכים או דמי התקנה גבוהים, מה שהופך את התהליך ליקר ולא יעיל למעסקים הגלובליים.

 

Papaya global יצרה את פלטפורמת ניהול כוח האדם הגלובלית הראשונה בעולם. הפלטפורמה נבנתה בידי מומחים, ומאפשרת חיבור לרשת גלובלית של ספקי משאבי אנוש מועדפים ושירותי שכר בינלאומיים, ומציע חוויה שקופה ואוטומטית עבור מעסיקים ועובדים עולמיים. החברה נוסדה בידי עינת גז, רובן דרונג ועופר הרמן, וגייסה עד כה 5.5 מיליון דולר.

 

Seedo

חקלאי פרטי של ירקות וקנאביס רפואי

 

 

זוהר לוי, מנכ”ל ומייסד שותף זוהר לוי, מנכ”ל ומייסד שותף צילום: יח"צ

 

Seedo פיתחה טכנולוגיה ייחודית לגידול אוטומטי ללא התערבות אנושית של ירקות וקנאביס רפואי. הגידול נעשה ללא ריסוס וכימיקלים, כך שחולה שנזקק לקנאביס רפואי יוכל לגדל ללא מאמץ וללא ידע חקלאי את הזן המותאם לו, ובכך לבטל את התלות במוצרים שמסופקים בחנויות באזור מגוריו.

 

המערכת של Seedo היא מערכת שליטה סגורה, המאפשרת שליטה מוחלטת על האקלים בתוכה, כך שהתוצר שמתקבל בסוף התהליך נשאר זהה בכל מחזור גידול ללא תלות בעונות השנה. כך למוצר הסופי שמגיע לחולה יש אותן תכונות רפואיות בכל פעם. החברה נוסדה בידי אורי זאבי, מיכה ממן וזוהר לוי, וגייסה עד כה 2 מיליון דולר.

 

Anima

פלטפורמה לזיהוי ילדים שחוו התעללות

 

Anima מספקת פלטפורמה טכנולוגית, שבאמצעות בינה מלאכותית מסייעת לזהות התעללות בילדים. המערכת יודעת לאתר ולנתר קשיים התפתחותיים ורגשיים בילדים לפי הציורים שלהם. טכנולוגיית הבינה המלאכותית הייחודית בשילוב עם 30 שנות מחקר אקדמי מאפשרת לעובדים סוציאליים, מכוני אבחון ופסיכולוגים להבין באמת את מצבם ההתפתחותי של הילדים ואת הרגשות שלהם.

נכון לימים אלו, מוקד ההתעסקות העיקרי של החברה הוא בזיהוי מוקדם של ילדים שחווים התעללות מינית. החזון של Anima הוא להיות המאגר הראשון של ציורי ילדים שחוצה תרבויות ומיקומים גאוגרפיים לצורך מחקר אקדמי ופרשנות פסיכולוגית. מאגר מידע זה יאפשר למוסדות, למטפלים ולאנשי שירותי הבריאות בכל העולם להבין טוב יותר את הילדים שאיתם הם עובדים. החברה נוסדה בידי ניב אליהו ובן זנטי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x