פורצי הדרך
שתי ידיים זה כל כך 2017: הכירו את תרמיל הגפיים הרובוטי
פיתוח יפני חדש מאפשר להוסיף לכל אדם זוג ידיים נוסף, בו ישלוט משתמש אחר מרחוק. בצורה זו ניתן יהיה לבצע הליכי תיקונים והליכים רפואיים בצורה קלה יותר, לחנוך אנשים בקלות גם בלי להיות בקרבתם ועוד
- חוקרים מהרווארד חשפו רובוט-עכביש שינתח פציינטים מתוך הגוף
- רולס רויס מפתחת מיני-רובוטים, לתיקון מנועי מטוסים מבפנים
- פייסבוק רשמה פטנט על רובוט נוכחות וירטואלית
הרעיון שעומד מאחורי הזרועות הוא לאפשר להן לסייע למשתמש מרחוק, כדי לבצע משימות שאינו מתמצא בהן. למשל, יכול המפעיל המרוחק להנחות את המשתמש בביצוע תיקונים והכוונות, ואפילו הליכים רפואיים; במקום לקבל הוראות בטלפון, על גבו של המשתמש יש זרועות שעושות דברים עבורו, תוך שהמנחה מסביר לו את הפעולה ומסייע בה.
המערכת יכולה להתחבר למשתמש בשלוש תצורות. הראשונה היא פעולה עצמאית לחלוטין, כשהזרועות מתפקדות בנפרד מגופו. השנייה היא פעולת חניכה, שמסייעת למשתמש בפעולות בהדרכה והוראה, והשלישית משתלטת במידה מסוימת על גופו: אפשר לחבר את הידיים לזרועות הרובוט בצמידים, ואז לקבל הנחיה מדויקת ואף להביא את ידו של המשתמש לנקודה הנכונה - יכולת בעלת ערך רב ברפואה.
מעצב הרובוט מסר בהודעה לעיתונות שברצונו ליצור חווית שיתוף גוף בין שני אנשים. כך בחר למקם את הזרועות מאחורי המשתמש המקומי - בתצורה שמזכירה את משחק הילדים בו הזרועות של האחד משמשות את השני. הפיתוח עדיין אינו מושלם וישנן מספר בעיות, בראשן השיהוי שנוצר בין ביצוע הפעולה בידי המפעיל והזרועות המרוחקות, שיהוי שגדל ככל שהמרחק רב יותר. בנוסף, הראש עם החיישנים והמצלמה שמשמש להעביר את התמונה המרוחקת יושב מעל כתף שמאל או ימין של המשתמש, מה שדורש התאמה במרחב.
ה-Fusion בהחלט יכול להפוך למוצר מוגמר ביום מן הימים ואף למצוא את מקומו בשוק העסקי או הממשלתי. בשוק הפרטי עדיין קשה לחשוב על יישומים למעט בתרגול מרחוק של תנועות או לימוד של סריגה או בישול. אבל המהנדסים היפנים אופטימיים ומאמינים שזה צעד ראשון ליכולת להעניק גפיים נוספות או להעצים את חוויית הנוכחות הווירטואלית של בני האדם.