$
חיים דיגיטליים

העיר החכמה בשדרות: המרוויחים הגדולים - התושבים

מרכז הניהול החכם שהשיקה העירייה באמצעות "בזק" מאפשרת לתקן הצפות עוד בטרם התרחשו, למנוע מקרי ונדליזם ואלימות ולנהל ממרכז בקרה אחד משברים עוד בטרם האזרח יתוודע לקיומם

אפרת אלוני, בשיתוף "בזק" 10:2030.08.18
האם ידעתם שערים בעולם אחראיות על צריכת 75% מהאנרגיה העולמית ומאבדות 50% מים בשל תשתית דולפת? אלו רק כמה מהנתונים שמובילים יותר ויותר ערים בעולם לניצול תשתיות IOT חכמות שכבר קיימות בשוק – ולניהול חכם יותר של המשאבים, המאפשר לא רק התייעלות כלכלית ואנרגטית אלא בראש ובראשונה – שירות משופר לתושב.    
קחו למשל את העיר שדרות, עיר רבת אתגרים גם בימי שגרה, שבחרה לפרוס תשתיות "עיר חכמה" של בזק על מערכות שונות בעיר שצפויות להתרחב בעתיד. מאות מצלמות פזורות היום לא רק בצמתי דרכים סואנים אלא דווקא בגינות, פארקים ומוקדי התכנסות שחלקם נעלמים מעין ואפשרת לשלוט בהתרחשויות שונות בזמן אמת: כך נוכחות חשודה של גבר בודד בקרבת ילדים קטנים, תגרות אלימות או מקרי ונדליזם מזניקים מידית לשטח את הגורמים הרלוונטיים לטיפול מהיר בבעיה. על השיפור בתחושת הביטחון האישי יודעים התושבים עצמם לדווח – וגם המשטרה מסתייעת בעת הצורך בפעילות האכיפה תודות למערכת.  

 

 

דוגמה אחרת היא ניטור מערכות המים והביוב המאפשר זיהוי אירועים חריגים ומודד את מפלס המים בצנרת בכל זמן נתון: בפתחי הביוב מותקנים חיישני ציפה מתקדמים, המתריעים בפני המוקד על הצפה כבר בראשית דרכה – בטרם התפתחה למפגע בסביבתי. כך מטופלת התקלה עוד לפני שהתושבים יודעים על דבר קיומה.

 

אלון דוידי, ראש עיריית שדרות אלון דוידי, ראש עיריית שדרות

 

המערכת מאגדת אליה מידע ממגוון רחב של התקנים המפוזרים ברחבי העיר ומסנכרנת את המידע למוקד אחד – כאן, מול עיניהם של המוקדנים, הכל קורה בזמן אמת 24/7. באמצעות המערכת שנתוניה נפרסים כאן על המסכים נהנית הרשות המקומית מכלים לניתוח מידע ותיאום בין משאבים עירוניים בזמן אמת, דבר המקל על תהליך קבלת החלטות וחיסכון בעלויות לטובת התושבים. בנוסף, מאפשרת המערכת ללמוד את כלל ההתרחשויות בעיר ולהיות מוכנים מראש לתרחישים אפשריים.

 

"אנחנו מתנהלים במעגל סגור עם המערכות שלנו. זה יוצר לך פחות חיכוך עם התושב", מסביר ראש עיריית שדרות, אלון דוידי. "למעשה מתנהלת מערכת בלי שהוא צריך להפעיל את עצמו ולהרים את הטלפון. דבר נוסף זה המצלמות – שמאפשרות לנו מבחינה ביטחונית ובטיחותית להגן על האנשים".    

 

קובי פז, סמנכ"ל ומנהל החטיבה העסקית בבזק קובי פז, סמנכ"ל ומנהל החטיבה העסקית בבזק

 

שיתוף הפעולה עם "בזק" אינו מקרי: הצורך בפריסת תשתית סיבים אופטית וטכנולוגיה אלחוטית מתקדמת, לצד התקנת סנסורים באופן מודולרי והקמת מערכת ניהול ומידע מרכזית שמבצעת אינטגרציה בין כל אלה – היא יתרון המצוי בידיהן של חברות הטלקום המובילות בעולם, בהן AT&T , ,Deutsche Telekom, Telefonica, Vodafone ועוד המרשתות היום ערים כמו לונדון, דבלין, שטוקהולם, ניו יורק, טורונטו, אמסטרדם, ברצלונה, מדריד, ריו דה ז'נרו, מומביי ועוד. ניהול שירות טכנאים ותחזוקה הוא חלק אינטגרלי מקיומן של חברות לה וכך מאפשר גיבוי מלא ומקיף של המערכת החכמה.

 

"שם המשחק פה הוא היכולת לנהל מראש אירוע שאתה מונע את הקיום שלו", מסביר קובי פז, סמנכ"ל ומנהל החטיבה העסקית בבזק. "אתה מונע את הנזק שייגרם לתושב על ידי זה שאתה משתמש ברכיב טכנולוגי שיודע לדווח לך מראש. יש לנו בסך הכל כ-15 ערים שנהנות ממערכת ניהול הערים החכמות שלנו, כל עיר מזהה את הצרכים הספציפיים שלה".

בטל שלח
    לכל התגובות