$
הייטק והון סיכון

הראש היהודי ממציא לנו פחות: ירידה ברישום פטנטים בחברות מסחור ידע

סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה גילה שבשנה שעברה התמעטו הגשות הפטנטים החדשים ב-5% בהשוואה ל-2016 - ומספר דיווחי הגילויים המחקריים ירד ב-19%. בנוסף, חלה ירידה גם בהכנסות חברות מסחור הידע למיניהן

מאיר אורבך 14:5827.08.18

חלה ירידה במספר הבקשות לרישום פטנטים חדשים בישראל - כך מגלה סקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שנערך בקרב חברות מסחור הידע של האוניברסיטאות ובתי החולים בישראל. הסקר גילה שחלה האטה גם במספר הפטנטים שאושרו במהלך השנה שעברה, בדיווחים על גילויים חדשים, במספר העובדים המקצועיים, בהוצאות ובהכנסות ממכירת קניין רוחני.

 

 

לעומת זאת, חלה צמיחה במספר הסכמי הרישיון, במספר הסטארט-אפים בהן היו מעורבות החברות למסחור ידע ובמספר משפחות הפטנטים.  

 

פחות פטנטים, פחות הכנסות פחות פטנטים, פחות הכנסות צילום: ZDNet

 

 

הסקר כלל את שמונה חברות מסחור הידע של האוניברסיטאות והמכללות הבולטות בארץ ובתי החולים, והוא השביעי מסוגו שעורכת הלמ"ס. לפי ממצאיו, ב-2017 דווחו לחברות למסחור ידע 1,070 גילויים להמצאות, מהם כ-553 בחברות מסחור שעובדות בסמוך לאוניברסיטאות. מדובר בירידה של 19% בהשוואה לנתוני 2016. חלה ירידה של 9% בהשוואה לאשתקד בדיווחי גילויים שמקורם בחברות הסמוכות לאוניברסיטאות, לעומת צמיחה בגילויים שמקורם בחברות שסמוכות לבתי החולים.

   

בשנת 2017 הוגשו 604 בקשות מקוריות (חדשות) לרישום פטנטים, לעומת 635 ב-2016, ירידה של 5%. בחברות שליד באוניברסיטאות חלה עלייה של 1%, בעוד בחברות שליד בתי חולים חלה ירידה של 27% ואילו בחברות שליד מכוני מחקר ובמכללות לא חל שינוי.

 

 

 

ההכנסות של חברות אלה מקניין רוחני הסתכמו ב-2016 ב-1.36 מיליארד שקל כשרוב ההכנסות היו בחברות שליד האוניברסיטאות. הכנסות החברות שליד האוניברסיטאות ממכירת קניין ירדו ב-10% בהשוואה לשנת 2015, בה הכניסו 1.46 מיליארד שקל. הכנסות חברה ממכירת קניין רוחני כוללות מכירת פטנטים, תמלוגים, אופציות, דמי רישיון, הכנסות מבעלות על סטארט-אפים (דיבידנדים, רווחי אקזיטים) ועוד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x