פייסבוק מודה: לא פעלנו די לעצירת רצח ההמונים במיאנמר
המדינה נתונה במלחמת אזרחים קשה, במהלכה שימשה הרשת החברתית כפלטפורמה להסתה וארגון פרעות קטלניות. עד כה, נמנעה פייסבוק מלנקוט בצעדים מהותיים ולא קיימה את הבטחותיה לצנזר פוסטים שמקדמים רצח
- פייסבוק תשדר את ליגת האלופות באמריקה הלטינית
- הסטוריז של פייסבוק: סיפור הצלחה, אבל איפה הכסף?
- פייסבוק למו"לים: "לא אכפת לנו מכם, העיתונות תגסוס בהוספיס"
"האלימות האתנית במיאנמר היא איומה והגבנו לאט מדי למניעת שנאה ודיסאינפורמציה", מסרה שרה סו, מנהלת מוצר בכירה בפייסבוק, בפוסט שפרסמה. לדבריה, פייסבוק תשכור דוברי בורמזית נוספים כדי לזהות מקרי הסתה ופייק ניוז, בשאיפה לצמצם את האלימות במדינה. בנוסף, תכלול באלגוריתם הסינון שלה ביטויים נפוצים המשמשים את הציבור המיאנמרי, לזיהוי אוטומטי של תוכן מסוכן.
כמו כן, מסרה סו שהרשת החברתית תיישם צעדים דומים במדינות אחרות בהן היא משמשת כפלטפורמה לקידום אלימות והמציאות הפוליטית המקומית נפיצה וטעונה במיוחד. לא ברור לאילו מדינות וטריטוריות מתכוונת החברה, שכן יש לא מעט מהן בדר'-מז' אסיה, אפריקה ועוד.
לרשת החברתית אין נציגות במיאנמר, והיא מספקת שירותים לגולשי המדינה דרך משרדי חברת קבלן במלזיה. זאת, בעוד לפייסבוק שיעור חדירה גדול במיאנמר, והציבור המקומי נשען עליה כמקור חדשות משמעותי. חקירה של סוכנות רויטרס גילתה שהרשת החברתית השאירה באוויר יותר מאלף פוסטים שמסיתים בגלוי לרצח מוסלמים, על אף תלונות של ארגוני זכויות אדם, גורמים ממשלתיים במיאנמר וגולשים מן השורה.
התלונות מגיעות לידי פייסבוק מזה שנים, אך רק עתה מצאה לנכון להתייחס אליהן; יתכן שמדובר ברוח הביקורתית שמופנית כלפי החברה מאז חשיפת פרשת קיימברידג' אנליטיקה. מארק צוקרברג התייחס באפריל האחרון לתפקידה של החברה במיאנמר, והבטיח לפעילי זכויות אדם שכל פוסט פוגעני יוסר תוך 24 שעות - הבטחה בה לא עמד עד כה.