חברת Treato הגיעה לסוף דרכה, הגישה בקשה לפירוק
החברה פיתחה פלטפורמה לניתוח תוכן גולשים ברשת להפקת תובנות על תופעות לוואי של תרופות וסימפטומים רפואיים שונים. על אף שורה ארוכה של צעדי ייעול, צמצום וקיצוץ, נותרה החברה עם חובות גדולים לבעלי המניות - והוגדרה כחדלת פירעון
- יוטפו הישראלית רוכשת את חברת Swell Rewards
- נקסט אינשורנס רשמה צמיחה של מאות אחוזים במכירת ביטוח
- פז אשל מגייס 40 מיליון דולר לסטארט-אפ משאיות אוטונומיות
טריטו הוקמה על ידי גדעון מנטל ועידו הדרי, שהיה המנכ"ל שלה עד לסגירתה. החברה קמה ב-2011 ועסקה בתחום ניתוח המידע לעולם הרפואה והבריאות. הרעיון מאחוריה היה יצירת פלטפורמה בעלת יכולות ניתוח תוכן גולשים ברשת בנושא שימוש בתרופות תופעות הלוואי, וכן סימפטומים רפואיים, תוך סיכום המידע והסתמכות על בלוגים רפואיים ופורומים מקצועיים שונים.
לדברי החברה, למרות המאמצים הכבירים והפעולות הרבות שננקטו על ידה, כשלה במציאת פתרונות לקשיים אליהם נקלעה ולא הצליחה למצוא רוכשים או משקיעים. היא מצויה בחדלות פירעון; על פי דו"ח הדירקטוריון, יש לה נכסים בכ-1.3 מיליון שקל וחובות של כ-31 מיליון שקל.
נכון למועד הגשת הבקשה, העסיקה טריטו 10 עובדים בישראל ובארה"ב ,שמתוכם שניים בתקן חצי משרה. החברה ציינה שהעסיקה כ-20 אישר ב-2012 ובשנים 2013-2015 העסיקה כ-46 איש. בתקופה שלאחר מכן, כאשר החלה התדרדרות במצבה הפיננסי, צומצם מספר העובדים.
ניסיונות ההצלה כשלו
מאז תחילת פעילותה גייסה החברה כ-22 מיליון דולר. בין משקיעי החברה נמנים קרנות הון הסיכון אורבימד וניו ליף ונצ'רס שהובילו את הגיוס האחרון של החברה ב-2013, וכן הקרנות ריד אלסוויר ונצ'רס, ווסטרן טכנולוג'י, המשקיע ד"ר שמואל קבילי וחנוך ברקת. ב-2015 ו-2016 פנתה החברה לגיוס חוב, והצליחה להשיג כך כ-8.75 מיליון דולר בשני סבבים מבעלי המניות.
במקביל לגיוס החוב ביצעה החברה מספר פעולות לצמצום עלויות התפעול, ביניהן סגירת מספר צוותים כבר ב-2016, תוכנית ייעול שכללה קיצוץ של 33% בכ"א, סגירת המשרד בניו יורק ושכירת בנקאים בכירים לבניית אסטרטגיה נכונה ואיתור רוכשים. קרן ניו לייף החליטה להפסיק את המימון והתמיכה בטריטו עוד במהלך השנה שעברה, בין היתר בשל נטישת השותף שהוביל את ההשקעה. החברה בנתה תוכנית ייעול נוספת שכללה פיטור מחצית מהעובדים, סגירת המשרד בניו ג'רזי וחלק גדול מהמשרדים בארץ וכן צמצום נוסף בהוצאות השוטפות. טריטו אף ניהלה מו"מ מתקדם לרכישתה במיליוני דולרים ללקוח שלא נחשף - מהלך שלא נשא פרי.
מנטל היה בעברו המייסד והמנכ"ל קומטאץ' במשך שנים רבות, והררי החליף אותו כשפרש ממנה ב2010. קומטאץ' היתה חברת בועת אינטרנט קלאסית, שהגיעה ב-2000 לשווי של כמיליארד דולר, והתרסקה; ב-2002 נאמד שוויה ב-2 מיליון דולר בלבד. בהמשך, המציאה עצמה מחדש כחברת אנטי וירוס והגיעה לשווי של יותר מ-100 מיליון דולר. ב-2014 שינתה את שמה לסיירן והיא נסחרת בתל אביב לפי שווי כ-564 מיליון שקל.