פרסום ראשון
משרד התקשורת דורש מבזק לאפשר למתחרות לרכוב על התשתית שלה עד הבית
עד היום אפשרה החברה למתחרותיה לעשות שימוש רק בתשתית הקיימת שלה ברחוב – ללא גישה ישירה לבית הלקוח. המהלך אמור להסיר חסמים בדרך להגברת התחרות בתחום ולשפר את מהירות הגלישה באינטרנט
בכוונתו של כהן לעדכן את התקנות ברישיון של החברות ולהסדיר את מתן השימוש ברישיונותיהם של כלל המפעילים הפנים-ארציים. עדכון זה יאפשר קידום פריסת תשתיות סיבים אופטיים המציעות אינטרנט מהיר במיוחד. זאת באמצעות השימוש ההדדי בתשתיות פסיביות שנמצאות ומגיעות ממש עד הבניין והדירה כגון קני תקשורת, גובים, ארון תקשורת ועוד.
- התומכת המפתיעה של הפריפריה נגד HOT: בזק
- כאילו פילבר עוד כאן: הרפורמה בטלפון הקווי שוב תתעכב
- HOT מבקשת ממשרד התקשורת למנוע מכירת מניות IBC אנליטמטד לסלקום
על פי הקו המנחה אותו מובילים במשרד התקשורת בדרבון של המונופול של בזק להפעיל את הסיבים האופטיים שפרסו ולהתחרות בחברות הקטנות יותר, כהן מעוניין להוביל שינוי משמעותי שיקל בהרבה עלינו - הצרכנים, ועל פרטנר וסלקום במעבר אליהן ואל טכנולוגיית הסיבים. כך, עם הרחבת השימוש ההדדי, יצומצם הצורך בעבודות הנדסה אזרחיות יקרות, ממושכות ומורכבות הכוללות בין היתר חפירות, פתיחת כבישים ומדרכות בכדי לחבר את התשתית הקווית לבניין, שכבר מחזיק בחיבור בזק. כהן מדבר על כך שיחייב את בזק לאפשר למתחרות לרכב על התשתית שלה גם במטרים האחרונים שבין הרחוב לבית או הבניין, במקום המודל הנוכחי בו נדרשו לא פעם חפירות להתקנת תשתית מקבילה.
סוגיה זו בלבד, ללא התחשבות בשאר השינויים שמתכנן הרגולטור בתקנות ברישיון של החברות, שווה עבור המתחרות הצעירות בתחום התקשורת הקווית הון רב שנחסך והקלה עצומה ביכולת לגייס לקוחות חדשים. המטרד שעלה מהצורך לחפור תשתית ולהתקינה מחדש בבניין הוא מכשול בהגעה ללקוחות ולאזורים חדשים, ועם הסרתו גם כסף ההתקנה הנ"ל ייחסך אף הוא. בתקווה הכסף יושקע בהמשך פריסת תשתית הסיבים האופטיים, שביכולתה לשנות את הרגלי הגלישה בישראל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
הנמכת החסמים נועדה לעודד ולהאיץ פריסת תשתיות עצמאית, כך שיועמדו בפני הצרכנים מגוון רחב יותר של ספקים לבחירתם, באיכות וקצבים גבוהים יותר.
תיק שירות שימוש בתשתיות פיזיות הוחל בשעתו ביחס לשימוש בתשתיות בזק והוט, ובהמשך לתיקון החקיקה בחוק התכנית הכלכלית שנקבעה בו החובה לשימוש הדדי, המאפשרת שימוש של מפעילים פנים ארציים בתשתיות הפסיביות של זולתם.
בפרסום הטיוטה החדשה שתחול ביחס לשימוש בתשתיות הפסיביות של בעלי תשתית נוספים על בזק ועל הוט, התבסס המשרד על הנסיון שהצטבר משימוש בתשתיות בזק, וכן על התייחסות המפעילים בתגובה לקול קורא שפרסם באפריל בשנה שעברה.
עיקרי החידושים שהמשרד שוקל לקבוע הם: עדכון ביצוע חיבור תשתית בין מפעילים באופן המאפשר השחלת כבלים עד לנקודות בתוך בניינים; ביטול חובת הקמת גוב נפרד בנקודת הסיום של השחלת הכבלים; מתן גישה מרחוק לנתוני מערכות התקשורת GIS באופן מאובטח; עדכן ממשקי API בין החברות; שימוש בתשתיות פסיביות בשטחים פרטיים; קביעת תשלום עבור ליווי ופיקוח של נציג בעל התשתית; קביעת אפשרות ביצוע עבודות על ידי עובדי כל אחד מהמפעילים נוסף על עובדי בעל התשתית ועל עובדי חברות קבלניות.