$
הייטק והון סיכון

פלטפורמת מימון ההמונים Together קיבלה את אישור הרשות לני"ע

מייסדי החברה בנו מודל שאמור להנגיש לציבור השקעות תוך צמצום הסיכון הטמון בהן. בין היתר, היא מתמקדת בחברות בשלבי הסיד פלוס והסבב הראשון, ורק במיזמים שהצליחו לגייס הון מגורמים מוכרים לגיטימיים

הגר רבט 16:1705.08.18
רשות ני"ע העניקה רישיון לחברה חדשה בתחום מימון המונים בשם Together. בצוות המייסד של החברה החדשה חברים רו"ח שוקי כהן שרת, שלקח חלק בגיבוש התקנות למימון ההמונים וניהל את קבוצת החממות מעין ונצ'רס; אלעד שמש, שליווה בשנים האחרונות שורה ארוכה של גיוסי הון בארץ ובחו"ל; לירן פלג, שמנהל את בסט-טריידר; ליאור אלקן, יוצא קרן ההון סיכון גלילות קפיטל ואלון אוסטרוביצקי, שניהל מערכי גיוסי הון בעולמות החדשנות והנדל"ן באירופה.

 

 

לפי דו"ח ראשון מסוגו של חברת המחקר IVC מספטמבר 2017, בחמש השנים שקדמו לפרסומו השקיעו גופים בתחום מימון ההמונים ב-145 חברות טכנולוגיה. היקף הגיוס הממוצע של חברת טכנולוגיה עמד בשנים הללו על 4.1 מיליון דולר, ובמימון המונים עמד על 0.9 מיליון דולר. סבב ההשקעה הממוצעת הגדול ביותר של גופי מימון המונים נרשם ב-2015, ועמד על 1.1 מיליון דולר. בדצמבר 2017 אושר תיקון לחוק מימון המונים שמאפשר גם הקמת תעודות סל להשקעה בסטארט-אפים ועסקים קטנים.

 

מייסדי החברה: לירן פלג, אלעד שמש, שוקי כהן שרת ואלון אוסטרוביצקי מייסדי החברה: לירן פלג, אלעד שמש, שוקי כהן שרת ואלון אוסטרוביצקי צילום: מאי בינסטוק

 

 

המגמה של מימון המונים לחברות טכנולוגיה החלה ב-2012, בעקבות הסדר רגולטורי בארה"ב ואומצה גם בישראל. "קרנות הון סיכון מכוונות למיזמים בשלבים מתקדמים יותר כדי לצמצם סיכונים, מה שמגביל את האפשרות של המיזמים לגייס הון בשלבים ראשונים" אמר ל"כלכליסט" אלעד שמש, מייסד-שותף ומנכ"ל החברה. "חברות צעירות נשארות מול אנג'לים וקרנות שמגבילות אותן ו-90% מהחברות החדשות נסגרות בגלל מחסור במימון. בעולם המערבי מימון המונים הפך למגמה שעוקפת את דרכי ההשקעה הסטנדרטיות".

 

שמש הסביר שלא כל חברות הטכנולוגיה מתאימות לשיטה של מימון המונים, משום שחלקן דורשות הבנה בטכנולוגיה ובתחומים מורכבים מאוד, "אבל חברה שעושה מוצר B2B שקל להבין אותו, יכולה להשתמש בפלטפורמה כזאת. "חשוב לנו לוודא שהחברה עברה את שלב הסיכון העיקרי: שהמוצר נמצא לפני החדירה לשוק או ההפצה או שלחברה יש פטנטים ו-IP, דברים שמצדיקים את הערכת השווי שלה. לא ניקח חלום ונמכור אותו לציבור".

 

 

 

ב-Together בנו מודל שאמור להנגיש לציבור השקעות מצד אחד ולצמצם את הסיכון המגולם בתחום מצד שני. ראשית החברה מתמקדת בחברות בשלב הסיד+ ובסבב A: "לא ניקח חברה שלא גייסה ממשקיע שהוא גוף השקעות, VC או אנג'ל מוכר - גוף שבודק את ההשקעה בכליו ומבצע בדיקת נאותות", אמר שמש. בנוסף, ב-Together החליטו לגייס פאנל יועצים שעם חבריו נמנים האלוף במיל' עוזי מוסקוביץ; רו"ח איריס שטרק, אשר תשמש גם כדירקטורית עצמאית; פרופ' אהוד רענני, מנהל מערך ניתוחי הלב במרכז הרפואי שיבא בתל-השומר; דורון ליבשטיין, לשעבר סמנכ"ל בכיר במיקרוסופט אירופה. כמו כן, ילוו את החברה עו"ד (ד"ר) נמרוד קוזלובסקי ועו"ד אפרת צור, שותפים בהרצוג פוקס נאמן שמלווה את החברה. כל חברה שתרצה לגייס באמצעות Together, תצטרך לעבור את וועדת ההשקעות של החברה ולהיבחן גם על ידי חבר אחד או יותר בפאנל המייעץ.

 

כיום יש כבר שני מיזמים על גבי הפלטפורמה: UPnRIDE, פיתוח שלד רובוטי שמסייע למשותקים ללכת ו-CardiacSense, שעון יד חכם המספק ניטור רציף של מערכת הלב ולחץ הדם של המשתמש.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x