$
אפליקציות

פרשנות מאקרו

מערכת ההפעלה פוקסיה תשתלם לגוגל, אך לא בהכרח לצרכן

החברה מפתחת בימים אלה מערכת הפעלה חוצת מכשירים וממשקים, שנועדה להניע גם טלפונים, גם רמקולים חכמים, גם שעונים וגם מחשבים. היא תוכל לשלוט כך טוב יותר בפלטפורמת התוכנה שלה ולחסוך משאבי פיתוח, אך המשתמשים לא בהכרח יפיקו ממנה ערך

רפאל קאהאן 16:2227.07.18

פרטים חדשים שפרסמה בלומברג על מערכת ההפעלה פוקסיה של גוגל חושפים את העתיד שאליו נושאת עיניים ענקית הטכנולוגיה והפרסום. מערכת ההפעלה שגוגל מפתחת זה מספר שנים צפויה להניע את כל מוצרי החברה, כולל סמארטפונים, רמקולים חכמים, שעונים ומחשבים.

 

 

במובן זה, גוגל שואפת השראה מאפל ואמזון, שמפעילות כל אחת גרסאות של אותה מערכת הפעלה שפיתחו (iOS ו-Fire OS בהתאמה) על עיקר מוצריהן מקטגוריות שונות.

 

גוגל פוקסיה גוגל פוקסיה צילום: Pocket How

 

 

אך שלא כמו אפל ואמזון, המודל העסקי של גוגל לא מבוסס על מכירת מוצר שמגיע עם שירותים נלווים. בכל הקשור לשוק הפרטי, מוצרי החומרה ושירותי התוכנה שלה מיועדים לאיסוף וליקוט מידע שאפשר להפוך לתובנות שניתן למכור למפרסמים. מערכות ההפעלה הקיימות שלה, אנדרואיד למכשירים ניידים וכרום OS למחשבים אישיים, מותאמות שתיהן למטרה זו.

 

מעבר אל מערכת הפעלה אחודה כפוקסיה יחסוך לגוגל את הצורך להפעיל צוותי פיתוח נפרדים עבור מוצרים שונים. יתרה מזאת, הוא יקל על החברה לאחד בין אותם פריטי מידע שהיא אוספת ממשתמשיה, ולצייר תמונה אחודה יותר על הצרכן שאת הרגליו היא מוכרת. זה טוב ויפה עבור גוגל, אך לא בטוח שמערכת הפעלה אחת שמשמשת מכשירים שונים לחלוטין היא מה שהצרכן רוצה.

 

 

 

מערכת הפעלה אחת אמנם תקל על המשתמש להתרגל לממשק דומה על פני טווח של מכשירים, אך ממשקים שונים דורשים גישה שונה. שעון, רמקול וסמארטפון יוצרים הרגלי שימוש שונים. הוויתור על נוחות המשתמש לטובת הורדת עלויות פיתוח והפקה נוחה יותר של תובנות לא נשמע כמו דיל משתלם עבור הצרכן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x