פייסבוק מזהירה ממעורבות זרה בבחירות, אך לא חושפת פרטים
להערכת הרשת החברתית, גורמים זרים צפויים לנסות ולהשפיע על בחירות אמצע הקדנציה שייערכו בארה"ב בנובמבר הקרוב. ואולם, החברה מסרבת לחשוף אילו מהלכים כבר זיהתה, אם בכלל, ומה נעשה מצדה בעניין
- פייסבוק בודקת חשדות להפרה נוספת של מדיניות הגנת הפרטיות
- פייסבוק מודה: הענקנו לחברות ברוסיה גישה למידע משתמשים
- פייסבוק לא מצליחה לגלות מה קרה לכל המידע האישי שנשאב דרכה
נציגי פייסבוק אמרו את הדברים במהלך שיחת ועידה עם עיתונאים שעסקה במאמצי החברה לשיפור שקיפות הפרסומות הפוליטיות, הפחתת תפוצת הפייק ניוז ויוזמות אחרות שהיא מקדמת לקראת תקופת הבחירות.
לפי דיווח של CNBC, כשנשאלו הנציגים האם יש עדויות לכך שרוסיה או גורמים אחרים מתכננים מתקפות שנועדו להשפיע על הבחירות, הם השיבו שפייסבוק חושבת ש"שחקנים רעים" ינסו להשתמש בפלטפורמה למטרה זה. הם ציינו שפייסבוק מנטרת פעילות זדונית, ותודיעה לרשויות הרלוונטיות אם תזהה משהו.
עם זאת, חרף מספר שאלות בנושא, פייסבוק סירבה לאשר או להכחיש שכבר אתרה פעילות חשודה, ואמרה רק שהתייחסות לנושא עלולה להפריע לחקירות פנימיות או ממשלתיות.
החברה גם שבה והציגה את מדיניותה להתמודד עם פייק ניוז באמצעות צמצום התפוצה שלהן, ולא על ידי הסרתן מהרשת החברתית – מדיניות שמשכה ביקורת ניכרת לכיוון החברה בימים האחרונים. מנהלת הניוז פיד, טסה ליונס, הסבירה שבשעה שהחברה מתירה פרסום פוסטים שלא עוברים על כללי השימוש שלה גם אם מדובר במידע שגוי, "זה לא אומרים שהם צריכים לזכות לתפוצה". לדבריה, משתמשים שמשתפים פייק ניוז יקבלו התראה שהסיפור סומן כלא-נכון.
בראיון ל"כלכליסט" לפני כשבועיים התייחס הישראלי הבכיר בפייסבוק ומנהל תחום הבטיחות בחברה, גיא רוזן, למאמצי החברה להתמודד עם פייק ניוז לקראת בחירות אמצע הקדנציה: "בצד השני יש מישהו שבא לעבודה בבוקר ומנסה לחשוב איך אפשר לעקוף את האמצעים שבנינו. אנחנו עדיין בעיצומה של בנייה אבל מערכי ההגנה יבטיחו שמה שהיה לא יחזור באותה הצורה, הן בנושא של שקיפות, הן בפרסומות ואימות הזהות של המפרסמים. בנוסף, יש לנו צוותים שמחפשים מה הדבר הבא. מה הדרך הבאה שעלולים לנצל בה את המערכת: יכול להיות שזו תהיה גרסה קצת שונה של מה שהיה בפעם קודמת ויכול להיות שזה יהיה משהו לגמרי שונה.
"אנחנו מחפשים את הדברים האלו: יש לנו צוותים שמנסים לעקוף כל הזמן את מערכות ההגנה שבנינו וללמוד מה אמצעי ההגנה שאנחנו צריכים. ויש גם עבודה שלנו עם רשויות החוק וצוות משימה של ה-FBI. בסופו של דבר, פייסבוק היתה חלק מפאזל שהורכב ב-2016. יש עוד חלקים ולכן חשוב שנשתף פעולה גם עם גורמי ממשל וגם עם התעשייה כדי שנוכל לקבל תמונה גדולה יותר. יש גבול למה שחברה פרטית יודעת על מה שקורה בחוץ, ולכן הקשרים האלו מאוד חשובים".
בתוך כך, נודע שקולין סטרץ', היועץ המשפטי הראשי של הרשת החברתית, צפוי לעזוב את תפקידו. החלטתו התפרסמה אמש, יממה לפני פרסום הדו"ח הרבעוני של החברה. סטרץ' עבד בחברה מאז 2010 והתמודד עם פרשיות טעונות רבות - מתקרית הניסוי החשאי בהטיית מצבם הנפשי של 700 אלף גולשים ב-2014 ועד למשבר קיימברידג' אנליטיקה של ימינו. הוא יעזוב את החברה בסוף השנה, לאחר חפיפת מחליפו. סטרץ' הוביל את פעילות פייסבוק מול חקירות הרשויות בארה"ב ובאירופה - חקירות שטרם הובילו להטלת מגבלות רגולטוריות על פעילות איסוף המידע שלה, או על פעולות דיסאינפורמציה שהיא מאפשרת.