"האמזון של ההאקרים" חזרה לפעול ברשת האפלה
חנות אלפא ביי, ששירתה פושעי סייבר ועבריינים רבים אחרים בדארקנט, הוסרה לפני כשנה במבצע משולב של ה-FBI, האינטרפול ומשטרת הולנד. ואולם, העבריינים השיבו אותה לחיים, והפעם במודל פעילות שיקשה מאוד על סגירתה
זירת המסחר המובילה של ההאקרים ברשת האפלה, Alphabay, חזרה לפעול - כך דיווח אתר The Next Web; זאת, לאחר שבשנה האחרונה הצליחו מבצעים משולבים של האינטרפול, ה-FBI ומשטרת הולנד למחוק אותן. החנויות, שמשרתות פושעי סייבר רבים, עברו למבנה עבודה מבוזר, שמקשה על הרשויות לגלות מי שולט בהן ולעצור אותו.
- ישראלים שביקרו באתרי פורנו נסחטו בידי האקרים
- המלחמה בהאקרים מתחילה בחינוך להיגיינה דיגיטלית
- איתוראן חשפה ברשת מידע אישי של מאות אלפי ישראלים
אלפא ביי היתה זירת המסחר הגדולה בדארקנט; פושעים יכלו לקנות ולמכור בה כרטיסי אשראי גנובים, נוזקות, מסמכים מזויפים, גישה למערכות פרוצות, שירותי פריצה וגם נשק וסמים. האתר נוהל בצורה מקצועית ביותר, והיה זמין בצורה רציפה כמעט לחלוטין. לאחר שהוסר, עברו פושעי הסייבר לזירות מסחר משניות, אך תוך כמה ימים הופיע אתר Hansa, שתפס את מקומו. אתר זה תואר ככזה שהוקם בידי מייסדי אלפא ביי, אך הופעל בידי משטרת הולנד, שהשתמשה בו כמלכודת דבש לפושעים. לאחר סיום המבצע, הוסר האתר.
בחודשים שלאחר מכן חיפשו עברייני הרשת אלטרנטיבות, אך הן היו קטנות מדי או בלתי אמינות. אתר בשם Dream שהתיימר להחליף את אלפא ביי משך פושעי סייבר רבים - שהתאכזבו לגלות שהוא מלא בהונאות, ליקויים טכניים ובעיות אמינות אחרות.
לאחרונה נראה שזירות הסחר שבו להפעיל את אלפא ביי, בתצורה מפוצלת: אתרי משנה שמשרתים לקוחות מסוגים שונים וסוחרים במוצרים ושירותים שונים. בצורה זו, קשה לדעת מי מנהל את המבצע, לעקוב אחריו ולעצור אותו. הבעיה של הרשויות כפולה: עד כה, היה צורך בשיתוף פעולה בינלאומי מורכב כדי להפיל אתרים בודדים, ועכשיו קיימים הרבה יותר אתרים מסודרים ואמינים, שמשרתים את הפושעים; הפיצול בין סוגי "לקוחות" גם מקשה על החקירות, שכן סוחרי סמים, למשל, פועלים בצורה שונה ובמנותק מסוחרי מידע גנוב.
זאת ועוד, גם קבוצות הפשיעה הבינלאומיות כמו המאפיה האיטלקית, הרוסית, הסינית, היפנית ואפילו הישראלית, החלו להגדיל את הכניסה שלהן לעולם המקוון. היעילות שלהן בהשתלטות על שווקים שונים ופלחי פעילות הביאה לכך שחל טשטוש בפעילות הפלילית המקוונת ובעולם האמיתי. גופי האכיפה לעומת זאת עדיין פועלים בשיטות של המאה שעברה ולמרות ששיתוף הפעולה בין הרשויות בעולם התגבר בשנים האחרונות, אינם מסוגלים לפעול מהר מספיק כדי לעמוד בפרץ.