פרשנות מאקרו
ווטסאפ טוקי: למה שולחים לנו מסרים קוליים בצ'ט?
מה מעידה עלייתן של ההודעות הקוליות בסגנון ווקי טוקי על הרצון האנושי באשליה של קשר חם וקרוב
- חדש בווטסאפ: תקנון לקבוצות, כדי שלא יציקו לכם בהודעות
- העיצוב החדש של סנאפצ'ט: חברים בצד אחד, מו"לים בצד שני
- ברוקר מהצ'ט: פייסבוק מסנג'ר תאפשר סחר במניות ותעודות סל
2. תכתובת עניינית. זה נדמה היום כהיסטוריה רחוקה, אבל במכשירי הסלולר הראשונים הודעות הטקסט היו מוגבלות במספר התווים, והכתיבו תקשורת קצרה ועניינית נטולת שיחות החולין וההקדמות המנומסות שאפיינו את שיחות הטלפון. אפליקציות המסרים אמנם ביטלו את מגבלת האורך, אך צורת הניסוח של הודעות קצרות וענייניות התקבעה ברובה.
3. מחיר רגשי. לוויתור על תקשורת ורבלית יש מחיר, שכן מחקרים מראים שדיבור קולי מעביר את הרגשות האנושיים בצורה הברורה ביותר לצד השני. הודעות הטקסט אמנם השתכללו וכוללות גם אמוג'י ואנימציות gif, אבל גם שימוש נדיב בהם לא מחליף את היכולת לבטא רגשות אנושיים אותנטיים בדיבור.
4. קול משופר. אל הפער הזה נכנסו ההודעות הקוליות. לא אלו שההורים משאירים אחרי שסיננו אותם בטלפון, אלא הגרסה הקצרה והקולעת שמועברת באפליקציית המסרים המיידיים. האפשרות קיימת כיום כמעט בכל אפלייקציית מסרים פופולריים ומוצעת גם בשירותי ווקי טוקי ייעודיים. פתרון הביניים הזה נפטר מהחלקים המעיקים בשיחות הטלפון, ובראשן הצורך המעיק לנהל שיחת חולין. אפשר לתקשר בדיוק כמו בטקסט, בקצרה ובתמציתיות, ולהשיב להן מתי שרוצים ותוך ביצוע מטלות אחרות.
5. יחסים מדומים. ההודעות הקוליות נדמות כנקודה הנוכחית באבולוציה של התקשורת הבינאישית. הרשתות החברתיות הציעו פתרון חלקי לבעיית המחסור בתקשורת - למה לשאול מישהו איך העביר את החג אם לפני רגע סימנו לייק לפוסט שבו תיאר את הנסיעה למשפחתו בצפון. אך עם הזמן יותר ויותר משתמשים מבינים שהמעקב המקוון מספק לכל היותר רק אשליה של קרבה. כעת אנחנו מחפשים פתרון אישי יותר, אבל כזה שעדיין יאפשר לשמור על מרחק מסוים מהאדם שמצדו השני של הקו.