נתניהו: "ישראל מקבלת כ-20% מסך ההשקעות הפרטיות בסייבר בעולם"
ראש הממשלה נאם בכנס שבוע הסייבר הלאומי השנתי, וסיפר על הצלחות חברות אבטחת המידע הישראליות. בנוסף, סימן את היעדים הבאים אותם תרצה הממשלה לקדם - מיזמי טכנולוגיית תחבורה, חקלאות ובריאות דיגיטלית
ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא דברים היום (ד') בכנס שבוע הסייבר הלאומי השנתי של המרכז למחקר סייבר בינתחומי ע"ש בלווטניק באונ' ת"א, מערך הסייבר הלאומי במשרד ראה"מ ומשרד החוץ. בשונה משנים עברו, ראש הממשלה ליווה את דבריו במצגת בה הציג את ההצלחות של תעשיית הסייבר.
- חוקרים ישראלים גילו פרצת אבטחה באתרי אפל, אמזון ומיקרוסופט
- לא רק ספורט: כך משפיע המונדיאל על האקרים ומומחי סייבר
- נחשפה פרצת אבטחה קריטית במערכות הרשויות המקומיות בישראל
"ישראל מקבלת כ-20% מסך ההשקעות הפרטיות בסייבר בעולם, אמר ראש הממשלה. "מטרתי הייתה להפוך את ישראל לאחת מחמש מעצמות הסייבר בעולם וכעת נראה שהמטרה הזו הושגה ואפילו נעקפה", הוסיף.
"תעשיית הסייבר הישראלית ייצאה בהיקף של כ-3.8 מיליארד דולר בשנה שעברה. היקף ההשקעות מגיע לכ-815 מיליון דולר בשנה. יש כ-420 חברות סייבר ישראליות, 50 מרכזי פיתוח של חברות בינלאומיות והאקדמיה הישראלית מייצגת כ-10% מהיקף המחקרים בתחום בעולם", אמר נתניהו.
לדברי ראה"מ, התחומים הבאים שנמצאים על הכוונת של ישראל הם תחבורה חכמה, טכנולוגיות חקלאות ובריאות דיגיטלית. לגבי האחרון, התגאה נתניהו שכ-98% מהמידע הרפואי של אזרחי ישראל מה-30 שנה האחרונות עבר דיגיטציה. "ניתן לדעת את כל המידע הרפואי של אדם בישראל", אמר נתניהו.
"המידע מכסה כמעט את כל האוכלוסייה הישראלית. יש לנו חתך של כ-100 אלף דגימות גנטיות ומתוכן יש לנו גם מידע פיזיולוגי של כ-2,000 אנשים", התגאה נתניהו והוסיף שהמדינה תשקיע כמיליארד דולר בפיתוח התחום, "זה יאפשר לנו לפתח רפואה אישית. אמנם יש כאן סוגיות פרטיות ומשפטיות עצומות", הודה ראש הממשלה, אך לדבריו זה יאפשר לגדל תעשיה עצומה חדשה שתועיל לעולם.