$
אינטרנט

מפסידים להאקרים: רוב הארגונים שספגו מתקפת כופר נכנעו לפורץ

מחקר מקיף שנעשה מטעם חברת רדוור גילה שכ-69% מהארגונים נפלו קורבן למתקפת כופר בשנה שעברה, זינוק בולט ביחס ל-2016. בנוסף, המנהלים מודעים לאיומי האבטחה ומחפשים פתרונות אוטומטיים חכמים - אך רוב החברות לא ישנו את מדיניות הסייבר שלהן גם לאחר שנפרצו

רפאל קאהאן 14:0713.06.18

מחקר בינלאומי שנערך על ידי חברת Merrill Research מטעמה של חברת הסייבר רדוור מצא שכ-53% ממנהלים בארגונים שהותקפו על ידי נוזקות כופר נכנעו ושילמו להאקרים.

 

 

לפי ממצאי המחקר, שנשען על סקר בו השתתפו 232 מנהלים בדרג סמנכ"ל ומעלה, כ-69% מהארגונים הודו שנפלו קורבן למתקפת כופר ב-2017, לעומת 14% בלבד שהצהירו על כך ב-2016. 69% מהמשיבים הביעו חוסר ביטחון באבטחת המערכות שלהם והודו שהן חשופות לחדירת תוקפים. 41% חשפו שהארגונים שלהם ספגו צעדים משפטיים בעקבות הפריצה.

 

נכנעים להאקרים נכנעים להאקרים צילום: שאטרסטוק

 

 

כדי לפתור את הבעיה, פונות חברות רבות לבינה מלאכותית ואוטומציה של תהליכים: 71% מן המנהלים דיווחו על הקצאת משאבים לפתרונות אוטומטיים לאבטחה. העלייה בפופולריות של השימוש בתשתיות מחשוב ענן גם הן מעלות סוגיות חדשות הנוגעות להגנת הרשתות והנתונים של החברות. יותר מ-90% דיווחו שהשתמשו בשירותים של מספר ספקי שירותי ענן כחלק מתשתית ה-IT שלהם, ורוב החברות מריצות עד 50% מיישומיהן העסקיים בענן.

 

עם זאת, מנהלים בכירים מודעים שפיזור הרשת שלהם ברחבי עננים ציבוריים ופרטיים מרובים מגביר חשיפה לסיכוני אבטחה. הרוב המוחץ של המשיבים (96%) מודאגים מנקודות תורפה של רשתות, שנוצרות עקב השימוש בעננים מרובים.

 

 

38% מן המנהלים מדווחים על מתקפות סייבר מדי יום או מדי שבוע; 38% מהם הגדירו את מתקפות הכופר כאיום הסייבר הבעייתי ביותר ואילו 37% הגדירו כך נוזקות סטנדרטיות. מנהלים מארה"ב מודעים יותר לאיומי מתקפות ממקור מדינתי ממנהלים ממדינות אחרות ואף מתייחסים אליהם כאל גורם מניע לשינוי במדיניות האבטחה. אבל כל החששות והמודעות לא עוזרים בשטח: לפי הסקר, רק 59% מהארגונים יבצעו שינוי במדיניות אבטחת המידע שלהם לאחר שנפלו קורבן למתקפה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x