האקרים סינים גנבו מצי ארה"ב מידע סודי על צוללות וטילים
בתחילת השנה הצליחו תוקפי סייבר לחדור למערכות קבלן נשק של הצי, ולגנוב מידע בהיקף של מאות גיגה-בייט; בין היתר, השיגו פרטים על טיל עתידי שנמצא בפיתוח, על ספינות שונות ועל יכולות הריגול של צוללות גרעיניות אמריקאיות
- ממשלת ארה"ב: זה רק עניין של זמן עד שהאקר יפרוץ למטוס נוסעים
- מבקר המדינה האמריקאי: ממשלת ארה"ב מפסידה להאקרים בענק
- הערכה: איראן תגיב למהלכים של טראמפ בקמפיין סייבר מסיבי
לפי מקורות במערכת הביטחון האמריקאית, הפריצות עצמן בוצעו בינואר ובפברואר השנה. ההאקרים הצליחו לפצח את רשת המחשבים של קבלן ביצוע עבור מרכז ללוחמה תת-ימית של הצי, הארגון העיקרי לפיתוח נשק חדש עבור צי ארה"ב.
הפריצה הניבה להאקרים מאגר מידע בגודל 614 גיגה-בייט ובו פרטים אודות תכנית חסויה בשם Sea Dragon, מידע על מערכות חיישנים, מידע על מערכות הצפנה לתשדורות רדיו של צוללות וספריה שלמה של אמצעי הלוחמה האלקטרוניים שנמצאים בשימוש הצוללות הגרעיניות של הצי.
על פי החשד, המידע אוחסן על שרת ברשת לא מאובטחת של הקבלן. הפריצה מהווה חלק מהמאמצים המתמשכים של בייג'ינג לשים את ידיה על טכנולוגיה צבאית אמריקאית. בעבר כבר יוחסו פריצות לקבלני ייצור בטחוניים אמריקאיים להאקרים סינים וביניהן הפריצה הידועה למחשבי לוקהיד-מרטין שהניבה את התכניות של ה-F-35 לפני מספר שנים.
ככל הנראה שהרכיב הבעייתי ביותר בפריצה האמורה הוא גניבת מידע על יכולותיהן האלקטרוניות של הצוללות; צוללות מתפקדות בעיקר ככלי איסוף מודיעין, שמיירטים תשדורות שונות ומספקים כך מידע ערכי באופן חשאי ביותר. אם בידי ממשלת סין נמצא קטלוג יכולות האיסוף של הצי, יוכל צבאה להתגונן מפני הריגול הזה, ובמקביל, לפתח כלי ריגול מתקדמים יותר לפעולת נגד.