בפעם החמישית: משרד התקשורת דחה את חובת הפריסה האוניברסלית של HOT
במשרד דחו את המועד לעוד 10 חודשים. הם שוקלים לאפשר לחברת הכבלים להשתמש בטכנולוגיות שונות, בהן ניתן יהיה להניח תשתית תקשורת נייחת בעלויות נמוכות יותר
בפריסה זו הכוונה לתשתית תקשורת נייחת שעליה ניתן להעביר שירותי טלפוניה, אינטרנט וטלוויזיה. במשרד שוקלים לאפשר לחברת הכבלים להשתמש בטכנולוגיות שונות, בהן ניתן יהיה להעביר את השירותים בעלויות נמוכות יותר, שיכולות לחסוך לה עלויות חפירה והטמנה של כבלי תקשורת באדמה.
- הפריסה של HOT בדרך לדחייה נוספת
- רשות ההגבלים העסקיים ממליצה לאפשר ל-HOT להחזיק בערוצים המשדרים תכנים זרים
- המכות של yes ו־HOT: המנויים נוטשים וההכנסות מתכווצות
בחודש שעבר המליצה הוועדה המייעצת לבחינת נושא האוניברסליות בראשות מנכ"ל המשרד נתי כהן לדחות את חובת הפריסה בחודש, כשבסיומה יוחלט האם לחייב את HOT לפרוס תשתיות גם ליישובים אליהם היא לא מגיעה.
עלות ההשקעה בפריסת תשתיות בלמעלה מ-230 היישובים שבהם HOT לא פרוסה בהם מוערכת במאות מיליוני שקלים, כך שהכדאיות הכלכלית בפריסה ליישובים מבודדים ודלי אוכלוסיה אינם מצדיקים את ההשקעה.
הדילמה של משרד התקשורת נעוצה בצורך לאזן בין הצרכים השונים של האוכלוסייה, כאשר מצד אחד המדינה מעודדת התיישבות ופריסה רחבה של האוכלוסייה ככל האפשר, ומצד שני מתחייבת לספק להם תשתיות תקשורת, שהן אינן בבעלות ציבורית.
במשרד מקווים כי במהלך עשרת החודשים הקרובים ייקבע מתווה הכולל לוחות זמנים לשם השלמת הפריסה.
מדובר למעשה בפעם החמישית שנדחית ההחלטה, שנגררת כבר למעלה משלוש שנים. בנובמבר 2017 שר התקשורת איוב קרא דחה את חובת הפריסה של HOT בחצי שנה לצורך בחינת טכנולוגיות חדשות. לכך קדמה דחייה של ממלא מקום שר התקשורת צחי הנגבי, שבאוקטובר 2016 דחה את הפריסה בשנה בעקבות שינויי מדיניות במשרד. ב־2014 שר התקשורת גלעד ארדן דחה את הפריסה בשנתיים, כדי להחיל את רפורמת השוק הסיטונאי על הרשת של HOT, והוא רצה לתת להם הקלה בדמות דחייה.