אינטל, מאחוריך: קוואלקום השיקה מעבד במיוחד ללפטופים
מעבד הסנאפדרגון 850 אמור לספק ביצועים טובים וזמן סוללה מרשים, עבור לפטופים שמחוברים תמידית לרשת. בעבר הושקו מחשבים מבוססי מעבדי קוואלקום, אך היו אלה דגמים מוסבים של מעבדי מובייל, והמוצרים לא זכו להצלחה בולטת
- גוגל ומיקרוסופט גילו ליקויי אבטחה במעבדי אינטל ומתחרותיה
- מלחמות ירושה: דירקטוריון קוואלקום חוסם את בחירתו מחדש של בנו של המייסד
- צרות בקוואלקום: גם מעבדיה חשופים לפריצה
קוואלקום הציגה בעבר גרסאות מוסבות של מעבדי מובייל למחשבים, שהושקו בשנה שעברה וזכו לביקורות פושרות; הם אמנם היו בעלי זמן סוללה מרשים מאוד, אך ביצועיהם היו פחות מרשימים משל מעבדי אינטל המקבילים. עד כה, הושקו לפטופים בעלי מעבדי קוואלקום מתוצרת אסוס, לנובו ו-HP, אך לא הצליחו לתפוס נתח מורגש בשוק.
המחשבים האמורים נועדו להיות מחוברים תמידית לרשת, כמו סמארטפונים, ולספק כך תחרות לאייפד פרו וללפטופים מוזלים למיניהם. מיקרוסופט הסבה את ווינדוס 10 לפעולה על המחשבים הללו, אך למרות התאמות שבוצעו, מעבדי הסמארטפונים אינם מסוגלים לעמוד בעומס העבודה הנדרש מהפעלת מערכת הפעלה "כבדה" שמיועדת למחשבים.
קוואלקום טוענת שה-850 החדש מספק שיפור של 30% במהירות הפעולה, שיפור של 20% בחיי הסוללה ומהירות גישה לנתונים שגבוהה ב-20% מהסנאפדרגון 835. מיקרוסופט גם הספיקה להשיק לאחרונה את ערכת הפיתוח לאפליקציות 64 ביט, שאמורות לשפר באופן ניכר את ביצועי המחשבים המחוברים.
קוואלקום ניסתה במשך שנים להיכנס לשוק המחשוב, בדגש על מעבדי השרתים. ואולם, לאחרונה דיווחה בשקט על יציאתה מהתחום, לאחר שלא הצליחה לעניין די ארגונים במוצריה.