חדש משיאומי: Mi8, סמארטפון עילית עם מצלמה ישראלית
הטלפון החדש מציג ביצועי צילום טובים יותר משל האייפון X, מסך גדול ובהיר ויכולת זיהוי פנים מתקדמת במיוחד שפיתחה חברת מנטיס ויז'ן מפתח תקווה. הוא צויד במעבד חזק, כלי בינה מלאכותית ומחירו יהיה נגיש משל מתחרים מבית אפל וסמסונג
שיאומי חשפה היום את סמארטפון ה-Mi8, מכשיר הדגל החדש שלה. לטלפון מסך מתקדם ובהיר, עיצוב של מסך מקצה לקצה ומכפיל כוח יצירתי בדמות מצלמת תלת ממד שנשענת על טכנולוגיה שפיתחה חברת מנטיס ויז'ן הישראלית.
- דיווח: שיאומי חותכת את הערכת השווי שלה בכ-20 מיליארד דולר
- אלטרנטיבה לגלקסי ולאייפון: נחשף ה-OnePlus 6
- מכירות הסמארטפונים חוזרות לצמוח - ולא בזכות אפל וסמסונג
לסלולרי מסך בגודל 6.21 אינץ', בעל רזולוציית FHD ובהירות מירבית של 600 ניט - יותר מרוב הסמארטפונים בשוק. יש לו סורק טביעות אצבע שמובנה במסך וממוקם בחלקו התחתון. בעוד מכשירי שיאומי הקודמים לא הציגו ביצועי צילום מרשימים, ה-Mi8 קיבל דגש מיוחד בתחום זה: בגבו תמצאו שתי מצלמות 12 מגה-פיקסל, שלפי ניתוח של חברת DxOMark מציגות ביצועים טובים יותר משל מצלמות האייפון X. בחזית ישנה מצלמת סלפי של 20 מגה-פיקסל עם יכולת סריקת תלת ממד וחיישן אינפרה-אדום.
מנגנון זיהוי הפנים שמוטמע בטלפון פותח על ידי מנטיס ויז'ן הישראלית; החברה שלה מרכז פיתוח גדול בישראל, מתמחה בסריקה תלת ממדית. היא חתמה על שיתוף פעולה עם שיאומי, שהיא הראשונה שמציגה סלולרי שמבוסס על הטכנולוגיה של מנטיס. בשיחה עם "כלכליסט" סיפר מנכ"ל ומייסד החברה גור אריה ביתן שהטכנולוגיה פותחה כדי לתמוך בכל מכשיר שמבוסס על שבבי ARM, כך שמאוד ייתכן שנראה מכשירים נוספים תומכים שיושקו בשנה הקרובה. בחברה מושקעות בין היתר קוואלקום וסמסונג.
בניגוד לטכנולוגיה של פריימסנס שעומדת בלב האייפון X, זו של מנטיס תומכת ביותר נקודות סריקה, מה שאמור לספק פעולה מהירה בהרבה.עוד הוסיף ביתן שהמוצר יודע לעבוד על שבבים חלשים יחסית מה שמאפשר להטמיע את מנגנון זיהוי הפנים בכל מכשיר כמעט.
לצד יכולת זיהוי הפנים המתקדמת, כוללת מצלמת ה-Mi8 תכונות כשימוש בבינה מלאכותית לשיפור איכות הצילום, ייצוב אופטי, יישום להחלקת תווי פנים בזמן אמת ופיקסלים מוגדלים לשיפור ביצועי הצילום בתאורה חלשה. שיאומי נתנה לטלפון תמיכה בשתי שיטות ניווט לוויינים - האירופית והאמריקאית - מה שמקנה דיוק של סנטימטרים ספורים ביישומים מבוססי מיקום. ה-Mi8 מתבסס על מעבד הסנאפדרגון 845 של קוואלקום, ויימכר בדגמים בעלי זיכרון פעולה של 6 גיגה-בייט ומרחב אחסון של 64/128/256 גיגה, וגרסה בעלת גב שקוף עם 8 גיגה של זיכרון פעולה. מחירו צפוי לעמוד על כ-3,700 יואן (כ-2,050 שקל) בסין, אך יימכר במערב בסכום מעט גבוה יותר.
במקביל למי 8, חשפה החברה גם את גרסתה האחרונה של ממשק ההפעלה שלה, ה-MIUI 10 שכולל תמיכה בבינה מלאכותית, במוצרי בית חכם - ככל הנראה מתוצרת שיאומי - וסייענית דיגיטלית מובנית. הממשק תומך בשליטה דרך מחוות כפי שניתן למצוא באייפון ובוואן פלוס 6. בנוסף, שיאומי חשפה את ה-Mi8 SE, גרסה מוקטנת ומוזלת שמבוססת על מעבד סנאפדרגון 710. יש לו מסך ללא שוליים בגודל 5.88 אינץ', מצלמה עיקרית כפולת חיישנים בתצורת 12+5 מגה-פיקסל.