$
המדריך

מדריך כלכליסט

חכם בשמש: כך תבטיחו שהסמארטפון ישרוד את הקיץ

טלפונים סלולריים לא מסתדרים היטב עם הזינוק במעלות החום: מי שמשאיר את המכשיר שלו על הדשבורד שעות ארוכות, לוקח אותו לים או נמנע מלהגן עליו משאר פגעי הקיץ עלול לגרום לו נזק משמעותי. איך נזהרים?

יואב סטולר 22:3220.05.18

במשרד הבריאות כבר הוציאו התראות על גל החום שפוקד את המדינה בסופ"ש ובחג השבועות, אך השמש הישראלית מציגה סכנה גם למכשירים הסלולריים שלנו.

 

 

נהגים רבים משאירים את הסמארטפון שלהם מחובר לזרוע שמותקנת על הדשבורד, או על שמשת המכונית עצמה; פעולה זו גורמת לו להתחממות מבנית ממושכת, מה שמקצר את חייו ומהווה מתכון לתקלות חמורות. בניגוד למה שנהוג לחשוב, ההתחממות המבנית אינה רק מטרד מעצבן שמחמם לנו את האוזן בשיחות ארוכות: הסמארטפון נועד לתפקד בטמפרטורות מוגבלות, והתחממות שלו גורמת לרכיבים כמעבד, המסך והסוללה לעבוד קשה יותר, עד לרמה שמזיקה להם בצורה בלתי הפיכה.

 

תנו לו להתקרר תנו לו להתקרר צילום: שאטרסטוק

 

 

המצב אף מסוכן יותר כשהטלפון מצויד בכיסוי מגן, שכן כיסוי זה מתחמם בעצמו ומאט את קירור המכשיר כשיעבור לכיס או לתיק. נהגים רבים מחברים את הסמארטפון למטען תוך כדי נסיעה; פעולת הטעינה עצמה מחממת את גוף המכשיר ומאיצה את בלאי הרכיבים בו. כך תשמרו על תקינות הסלולרי ברכב בימי הקיץ:

 

1. אל תציבו את המכשיר על הדשבורד שעות ארוכות מבלי לנתק אותו מפעם לפעם. אם אתם נוסעים עם אדם נוסף, בקשו ממנו להצמיד את הסלולרי לפתחי המזגן כשהתחמם יותר מדי.

 

2. כשאתם לוקחים את הטלפון איתכם לאחר חשיפה ממושכת לשמש, הסירו ממנו את הכיסוי - במיוחד אם מדובר בכיסויים גדולים ועבים.

 

3. שימו לב להתראות שמציג הטלפון בזמן הנסיעה ומתייחסות להתחממות יתר - יצרניות המובייל כללו במכשיריהן חיישנים שאומדים טמפרטורה ומזהירים מפני התחממות מסוכנת.

 

ומה קורה בחוף הים?

 

ישראלים רבים מנצלים את העונה החמה כדי לבלות בקיץ ובבריכה - וכמובן שיקחו עמם את הטלפון החכם. לרוב מכשירי הדגל בשוק יש עמידות למים, כך שקל לחשוב שהם יכולים להיכנס איתנו לים או לבריכה.

 

אל תיכנסו איתו למים אל תיכנסו איתו למים צילום: שאטרסטוק

 

 

העניין הוא שתקני ההגנה מפני מים מתייחסים למים מתוקים - כלומר, גשם; מעטים הסמארטפונים שנועדו להתמודד עם טבילה ממושכת במי מלח או מי כלור, שמזיקים למגעים שלהם ועלולים לגרום תקלות חמורות. לכן, כדאי להשאיר את הסלולרי בידי מי שנותר על החוף - או להשתמש בכיסוי ייעודי עמיד במים.

 

 

 

חוף הים גם מלא בחול שעלול להזיק לטלפונים שאינם ממוגנים מפניו. גרגירי חול יכולים להיכנס לשקעי האוזניות והטעינה ולשבש את פעולתם. בנוסף, יכולים הגרגירים להיקלע גם למיקרופונים של הטלפון ולנטרל אותם לחלוטין. ולכן, כדאי לשמור את הסלולרי בכיס כשהולכים לים, או להשתמש בכיסוי מתאים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x