קיימברידג' אנליטיקה שמרה מידע פוליטי רגיש שהגדירה כמחוק
הנהלת החברה מסרה לפייסבוק שהמידע נמחק עוד בסוף 2015, אך החומר - פרופילים פוליטיים של מיליוני משתמשים - היה זמין עד אפריל 2017. מדובר בתובנות המעמיקות שהושגו מאיסוף המידע ההמוני שביצעה
פייסבוק לא הצליחה לגרום לקיימברידג' אנליטיקה למחוק את כל נגזרות המידע שחברת המחקר שאבה ממנה, וכתוצאה מכך שמרה האחרונה מודלי תחזיות על מיליוני פרופילים ברשת החברתית לכל אורך הבחירות בארה"ב - כך חשף אתמול (א') הגארדיאן הבריטי.
קראו עוד בכלכליסט:
- בריטניה לקיימברידג' אנליטיקה: מה עשית עם המידע האישי שהשגת?
- לאחר שערוריית דליפת המידע מפייסבוק: קיימברידג' אנליטיקה נסגרת
- כרבע מהאמריקאים משתמשים פחות בפייסבוק מאז מחדל הפרטיות
לפי הדיווח, שמתבסס בין השאר על תכתובת מייל שהודלפו, שנה לפני הבחירות הודיעה קיימברידג' אנליטיקה לפייסבוק שמחקה את המידע על 87 מיליון משתמשי הרשת החברתית. ואולם, החברה סירבה למחוק את הנגזרות ממידע זה - כלומר, המודלים, המסקנות והתובנות שיצרה על סמך המידע הגולמי מפייסבוק ושהם החלק החשוב באמת בעבודתה. לדברי מדעני מידע, מודלים וניתוחים אלו הם לעתים יקרי ערך יותר מהמידע הגולמי.
מטה קיימברידג' אנליטיקה בבריטניה צילום: אי פי איי
לדברי שני עובדים לשעבר, קיימברידג' אנליטיקה שמרה את המודלים גם אחרי הבחירות לנשיאות ארה"ב. פייסבוק קיבלה אישור למחיקתם רק באפריל 2017.
ההתכבות בין פייסבוק לקיימברידג' אנליטיקה החלה בדצמבר 2015, בעקבות דיווח בגארדיאן שלפיו שירותי הייעוץ שסיפקה האחרונה לקמפיין הפריימריז של טד קרוז נעזרו במידע על מיליוני משתמשי פייסבוק. בהתחלה, שתי החברות התייחסו לפרשה כאל סוגיית יחסי ציבור, ואף שקלו לפרסם הודעה משותפת.
כמה ימים מאוחר מכן, בכיר בפייסבוק שממונה על תגובה לדליפות מידע הודיע לסמנכ"ל המידע של קיימברידג' אנליטיקה, אלכס טיילר שמדובר בהפרה של מדיניות פייסבוק. "אנחנו צריכים שתנקטו בכל הצעדים הנחוצים למחוק לחלוטין את המידע ואת נגזרותיו", הוא מסר לו.
טיילר השיב שיענה לבקשה, ובינואר 2016 הודתה פייסבוק לקיימברידג' אנליטיקה על מחיקת המידע וביקשה לדעת כיצד הוא אוחסן טרם מחיקתו. טיילר השיב שהמידע טרם נמחק, והוסיף: "נשמח לעשות זאת כאשר פייסבוק תאשר שהפעולה תפתור את הפרשה". המידע עצמו נמחק שבוע לאחר מכן, בעקבות פנייה נוספת של פייסבוק, ואולם רק 16 חודשים אחרי הבקשה הראשונה של פייסבוק, באפריל 2017, נמחקו גם נגזרות המידע.